Şimdi Ara

H1z1 Dayz gibi oyunlarda Ekran kartı Vram çok olması önemlimidir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dayz ve h1z1 için geniş alanlarlı oyunlarda Asus R9 270X DirectCU II TOP 4GB GDDR5 256Bit alsam ekran kartının 4 gb vram daha çok performans sağlamıyım diğer 2 gb lı ekran kartlarına göre ?

• Kardeş önemli olan ekran kartı ve işlemci yüksek olsun yeter ram 2 gb bile olsa yinede kurtarır :)
  • ekran kartı rami önemli değildir bu oyun için. normal ram miktarın yüksek olsun (ideal 8gb) ekran kartı rami düşük olsa dahi paylaşım ile fazla rami kullanır. ekran kartının gpu hızı ve bit değeri önemli. yoksa bilmem kaç gb ekran kartın olmuş nafile beş para etmez.

2gb ram olsa yeter diyen arkadaş. oyun zaten 64bitlik işletim sistemi istiyo boş halde sistem 1gb yakın ram kullanıyo. 64 bitlik sistemlerin bile performanslı çalışması için minumum 4gb rame ihtiyacı var. 2gb ramle kurtarır demişssin. ben 2gb ramli sistemde de denedim yok kurtarmıyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnr_2010

ekran kartı rami önemli değildir bu oyun için. normal ram miktarın yüksek olsun (ideal 8gb) ekran kartı rami düşük olsa dahi paylaşım ile fazla rami kullanır. ekran kartının gpu hızı ve bit değeri önemli. yoksa bilmem kaç gb ekran kartın olmuş nafile beş para etmez.

2gb ram olsa yeter diyen arkadaş. oyun zaten 64bitlik işletim sistemi istiyo boş halde sistem 1gb yakın ram kullanıyo. 64 bitlik sistemlerin bile performanslı çalışması için minumum 4gb rame ihtiyacı var. 2gb ramle kurtarır demişssin. ben 2gb ramli sistemde de denedim yok kurtarmıyo.

doğru diyorsunda ben yinede r9 280 yada 280x alcam yinede bir etkisi var diye düşünüyorum kocaman harita var 2 sindede 1gb fazla olsun fazla mal göz çıkartmaz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi admix -- 20 Şubat 2015; 17:14:24 >

• admix A kullanıcısına yanıt
    tabi canım fazla mal göz çıkarmaz eğer senin için uygunsa problem yok ama dediğim gibi gerekli değil. gerekli rami sistemden de karşılayabilir sonuçta. fark yaratacağını da sanmıyorum intel i5 760 2.8 ghz 8gb ram hd6970(oc) (2gb) ile oynuyorum ve sıkıntısız oynuyor alet.

ancak tek bir durum var ona bakacağım. draw distance'ı sonuna kadar açarsam ne olacak. çünkü video ram o konuda fark yaratabilir ki böyle bir oyunda bence önemli bir durum. ama onun dıışında grafik kalitesi vb bir konuda sana bir artı sağlamaz.
  • imzamdaki sistemle low da oynayabiliyorum H1Z1 i... 2 gb ram diye arkadaş oyun en az 64 bit işletim sistemi istiyor yani en az 4 gb ram olmalı.. gerçi optimazsyon sorunları var zamanla giderilir.. ram ve vram sıkıntısı çekiyorum daha iyi bi ekran kartı ve ram takviyesi yapmam şart düşün arttık
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnr_2010

tabi canım fazla mal göz çıkarmaz eğer senin için uygunsa problem yok ama dediğim gibi gerekli değil. gerekli rami sistemden de karşılayabilir sonuçta. fark yaratacağını da sanmıyorum intel i5 760 2.8 ghz 8gb ram hd6970(oc) (2gb) ile oynuyorum ve sıkıntısız oynuyor alet.

ancak tek bir durum var ona bakacağım. draw distance'ı sonuna kadar açarsam ne olacak. çünkü video ram o konuda fark yaratabilir ki böyle bir oyunda bence önemli bir durum. ama onun dıışında grafik kalitesi vb bir konuda sana bir artı sağlamaz.

high da kaç fps alıyorsun ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kickboxer_18

imzamdaki sistemle low da oynayabiliyorum H1Z1 i... 2 gb ram diye arkadaş oyun en az 64 bit işletim sistemi istiyor yani en az 4 gb ram olmalı.. gerçi optimazsyon sorunları var zamanla giderilir.. ram ve vram sıkıntısı çekiyorum daha iyi bi ekran kartı ve ram takviyesi yapmam şart düşün arttık

senin pc iyi aslında high oynatması lazım bu arada hd 6850 1gb mı bide kaç fps veriyor lowda bide ramin 4 gb mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: admix

quote:

Orijinalden alıntı: kickboxer_18

imzamdaki sistemle low da oynayabiliyorum H1Z1 i... 2 gb ram diye arkadaş oyun en az 64 bit işletim sistemi istiyor yani en az 4 gb ram olmalı.. gerçi optimazsyon sorunları var zamanla giderilir.. ram ve vram sıkıntısı çekiyorum daha iyi bi ekran kartı ve ram takviyesi yapmam şart düşün arttık

senin pc iyi aslında high oynatması lazım bu arada hd 6850 1gb mı bide kaç fps veriyor lowda bide ramin 4 gb mı ?

evet ekran kartım 1 gb ramim de 4 gb low da 60-80 arası değişiyo ultraya getirdimde 30 a kadar düşüyo ekran kartım oyun için değil eski olduğu için günümüz oyunlarında sıkıntı oluyo

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.