Şimdi Ara

H-Shifter Yapımı -2- Daha ucuz, Daha kolay ! [SATILDI] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
5.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Uçak konsolları için vites ayarı yapıyorlar. Uçak konsolu alıp programla vites haline getirebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABİ ŞU GAZ FREN DEBRİYAJ İŞİNDE LEHİMLEME ÇOK KAFAMI KARIŞTIRDI BAŞKA SORUN YOKTA LÜTFEN YARDIM ET BUGÜN BANA YARIN SANA LÜTFEN ABİ ...!!!!!!!!11 YENİDEN İYİ ANLAŞILIR BİR FOTO FİLAN GÖNDER ABİ LÜTFEN

• Alfonzo.147 A kullanıcısına yanıt
    Buyur kardeş anlatmak istediğim bu

H-Shifter Yapımı -2-  Daha ucuz, Daha kolay ! [SATILDI]
  • TAMAMDIR ABİ SAOL BU KADAR UĞRAŞTIN
    BİDE H VİTES YAPCAM İYİSİNİ YAPSAM KAÇ LİRAYA FİLAN SATARIM ŞÖYLEKİ.......
    DİREKSİYON+GAZ FREN DEBRİYAJ+H VİTES
  • Alfonzo.147 A kullanıcısına yanıt
    Direksiyonu kimse almaz. Hazır DFGt üstüne vites alırlar ve 1 adet pedal kendileri yaparlar.

• demir klips yerine aliminyum folyolu bir şey yapsam maliyet için nasıl olur
  • camel paketindeki camel kullanıcısına yanıt
    Folyo yırtılır. Vites borusuna uygun plastik boru klipsi alıp, 4-5 yerine bakır kablo dolasan klipse girdiğinde onlara temas etse daha mantıklı.

• linyit43 kullanıcısına yanıt
    0 kuruş maliyetle yapmak istediğim için deniyeceğim olmazsa dediğiniz gibi yapıcam
  • Merhabalar konuyu hortlattım ama bu H Vitesi yaptığımız zaman Xpadder dan ayar yapmak gerekiyormu?
  • Furkann_06 kullanıcısına yanıt
    Tuş görevini yerine getirdiği için hiçbir ayara gerek yok. Oyunda tuşları atama sırasında 1. vitesi seçerken , vitesi 1'e takıp çıkarınca tuş atanmış oluyor.

Bu arada eski konsoldan kalma pedallarınız varsa , joystikli kart aldıysanız ordaki trimpot yuvalarına kablo çekerek bağlayın. DX Tweaktan ayar yapıp kullanabilirsiniz. İki tane pedal kutusu bulursanız. İkinci pedal kutusnun birini debriyaj olarak atarsınız. Örnek pedal kutusu fotoğrafı :  H-Shifter Yapımı -2-  Daha ucuz, Daha kolay ! [SATILDI]

• O zaman ben de sorayım, potlar ile pedal yaptık. Bunların pedal kalıbını nasıl yapacağız? Yani yaptığımız pedala basınca pot nasıl hareket edecek. Bir diğeri 4. Pot direksiyon olarak kullanılabilir. Denemedim ancak olabilir. Sadece yaylı bir sistemle sağa sola çevirdikten sonra merkezleme yapacak bir işçilikten sonra direksiyon da olabilir diye düşünüyorum. Siz ne düşünürsünüz?

• Furkann_06 kullanıcısına yanıt
    Şöyle söyliyim, ben yaptığım vitesten bir tane daha kablo çıakrdım 5li ucuna usb taktım. Üst mesajdaki direksiyon setinin pedalından 2 adet var. Bunların potlarına yeni kablo çektim. 3 tane orta bacaklardan (gaz fren debriyaj) , 1 tane + kablo hepsine bağlı, 1 tane - (gnd) çektim hepsine bağlı. Bu 5 kabloya da dişi usb taktım. Sonra pcden DX Tweak ile ayarını yaptım. Yine aynı setin 90 derecelik direksiyonunu taktım oyunda 2 konsol gözüküyor biri vitesin (pedallar dahil) diğeri direksiyonun. O şekilde kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Şöyle söyliyim, ben yaptığım vitesten bir tane daha kablo çıakrdım 5li ucuna usb taktım. Üst mesajdaki direksiyon setinin pedalından 2 adet var. Bunların potlarına yeni kablo çektim. 3 tane orta bacaklardan (gaz fren debriyaj) , 1 tane + kablo hepsine bağlı, 1 tane - (gnd) çektim hepsine bağlı. Bu 5 kabloya da dişi usb taktım. Sonra pcden DX Tweak ile ayarını yaptım. Yine aynı setin 90 derecelik direksiyonunu taktım oyunda 2 konsol gözüküyor biri vitesin (pedallar dahil) diğeri direksiyonun. O şekilde kullanıyorum.

Anladığım kadarıyla direksiyon setlerinin pedallarını bir araya getir diyorsunuz. Eski pedaldan da sadece biri kullanılacak demişsiniz. Yanlış anladıysam düzeltin. Eğer böyle yap diyorsanız yine bir sorum olacak. Bu pedalların açık hali var mı ya da açabilir misiniz? Aklımdaki düşünce; pedala da ayrı bir kabin yapmak.

• Direksiyon setinin pedallarını bir araya getirdiğimizde 4 adet pedal oluyor (2-2). Bunların içini açıp tüm kabloları söküyoruz. Her pedalın altında bulunan potansiyometrelere aşağıdaki verdiğim şemayı uyguluyoruz ve haliyle 1 pedal boşta kalıyor onu kullanmıyoruz. İki pedal kutusunun arasına 20cm kadar uzunlukta ek kablo yapıyoruz debriyaj potu için. Sonra bu şemadaki gibi bir dişi usb soket yapıp , ısıtılmış bıçak vasıtasıyla pedalın kasasına usb sokete göre delik açıyoruz ve silikonla sabitliyoruz.

Ardından H-Shifterımıza kullandığımız JOYSTİK özelliği bulunan kartımıza aşağıda verdiğim şemayı uyguluyoruz. Buna da 1 veya 1.5m uzunluğunda 5li kablo uzatıp ucuna kendi modifiye edeceğimiz erkek usb soketini ekliyoruz ve daralan makaron ile güzelce hallediyoruz.
    Karttaki fotoğraftaki gösterdiğim kısımda 1-2-3-4 yazan -bende RP1 RP2... diye geçiyor- kısıma gaz fren debriyaj olarak bağlıyoruz 4 boşta kalıyor isterseniz direksiyon ekleyin. VDD kırmızı kablo + ve GND siyah kablo - olarak geçiyor. Buraya bağlantı yaparken joystik kartını ana karttan tamamen ayırabilirsiniz fazlalık yapar.

Sonra bilgisaya DX Tweak indiriyoruz. Bunun nedeni gaza bastığımızda oyunda gaza tam basamaz yarıya kadar çıkarsa diye. DX tweak bunu ayarlıyor. İsterseniz özel mesaj atın görüntülü konuşmada göstereyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Direksiyon setinin pedallarını bir araya getirdiğimizde 4 adet pedal oluyor (2-2). Bunların içini açıp tüm kabloları söküyoruz. Her pedalın altında bulunan potansiyometrelere aşağıdaki verdiğim şemayı uyguluyoruz ve haliyle 1 pedal boşta kalıyor onu kullanmıyoruz. İki pedal kutusunun arasına 20cm kadar uzunlukta ek kablo yapıyoruz debriyaj potu için. Sonra bu şemadaki gibi bir dişi usb soket yapıp , ısıtılmış bıçak vasıtasıyla pedalın kasasına usb sokete göre delik açıyoruz ve silikonla sabitliyoruz.

Ardından H-Shifterımıza kullandığımız JOYSTİK özelliği bulunan kartımıza aşağıda verdiğim şemayı uyguluyoruz. Buna da 1 veya 1.5m uzunluğunda 5li kablo uzatıp ucuna kendi modifiye edeceğimiz erkek usb soketini ekliyoruz ve daralan makaron ile güzelce hallediyoruz.
    Karttaki fotoğraftaki gösterdiğim kısımda 1-2-3-4 yazan -bende RP1 RP2... diye geçiyor- kısıma gaz fren debriyaj olarak bağlıyoruz 4 boşta kalıyor isterseniz direksiyon ekleyin. VDD kırmızı kablo + ve GND siyah kablo - olarak geçiyor. Buraya bağlantı yaparken joystik kartını ana karttan tamamen ayırabilirsiniz fazlalık yapar.

Sonra bilgisaya DX Tweak indiriyoruz. Bunun nedeni gaza bastığımızda oyunda gaza tam basamaz yarıya kadar çıkarsa diye. DX tweak bunu ayarlıyor. İsterseniz özel mesaj atın görüntülü konuşmada göstereyim.

Aslında benim sormak istediğim bu potları bir pedala nasıl bağlayıp da hareket ettirebiliriz. Hazır satılanlarda mandal gibi bir sistem mevcut. Pedala basınca pot hareket ediyor. Biz bunu nasıl yaparız? H-shifter mantığı kolay. Direksiyon için potansiyometreyi düşündüğümde bir ayrıntıya takıldım. Bizim potansiyometreler tek yönlü. Tam ortada nasıl başlamasını sağlayacağız? Mutlaka bir yazılım gerekir. Ayrıca potun kademeli olması gerekir. Bu arada potlar lineer mi logaritmik mi olacak?

• Hocam şöyle söyliyim, imzamdaki youtube kanalıma bas videolarla pedal videosu var bitane. Pota öyle bir şey koyup pedalın altına 10-15cm uzunluğunda civata koy. Civata pedal kasasından bir delikten içeriye girip çıksın o araya yay at, girdikten sonra deliğe altına somun tak pedal geri çıkmasın diye potu da bir şekilde montele videodaki gibi plakstik koy ucuna civata o plastiği itsin.

EDİT: DX tweak ile potu sıfırdan yönetebiliyorsunuz direksiyon kısmı basit. Sen ortala potu sonra direksiyona montele sağ sol yapar orda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 19 Mart 2017; 13:58:59 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.