Şimdi Ara

H-Shifter Yapımı -2- Daha ucuz, Daha kolay ! [SATILDI] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
5.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @by altan 31 temmuzda cevap verilmiştir eklemeyi unutmuşum.

Arkadaşlar bu satılmıştır.
  • Görmeyenler için yukarı !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YA VİTESİN KABLOSUNU BİLGİSAYARA BAĞLADIĞIMIZDA HERHANGİ PROGRAM KULLLANMADAN OYUNDA KULLANIRMIYIZ YANİ OYUN DESTEKLERMİ YARDIM EDİN BU ARADA OYUN ETS 2
  • Normalde dfgt olan birinde çalıştı ama direksiyon setiniz yok ise sıkıntılı olur, var ise sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

• YA BİŞE DAHA SORACAM HEP ARKADAŞLAR BNA YARDIM EDİN DİYO
    KONU ŞU: DEDBRİYAJSIZ DİREKSİYON SETİNE DEBRİYAJ NASIL EKLENİR
    LÜTFEN YARDIM EDİN
  • YA DA BU SİTEYE BİR DE DEBİYAJ NASIL YAPILIR ONUN VİDEOSUNU DA ATARMSINIZ
    LÜTFEN
  • Alfonzo.147 A kullanıcısına yanıt
    Sakin olun

Joystick oyun kolunun kartından joystiklere giden 4 kablo vardır. Kartta toplam 4 trimpot vardır sağ ve sol bacaklara + - gider orta bacaklara üstte yazdığım 4 kablo gider. Buralardan kablo çekip potansiyometre bağlarsanız debriyaj olur.

• YA klips midir nedir o onu nerden alcaz ya tek onu almadım ABİ BENİM SANA SORDUĞUM DİĞER KONUDA DEBRİYAJ ONU ANLAMADIM BEN ELİNDE İMKANIN VARSA ONU ÇEKİP FOTO GÖNDER YADA BİŞLERE YAP YA ABİ LÜTFEN JOYİSTĞİĞN FOTOSUNU ÇEK
    Klipsi dediğim gibi 2cm eninde uzun bir şerit halinde sac tan yaptım. Şöyle bir alternatifin var vites borusuna göre, pvc boru satan yerlerde veya hırdavatçıdan boru klipsi alırsın onu vites yuvalarına monte edersin elektrik iletimi için ise switch kullanırsın.

Debriyaj için aşağıdaki resimdeki yerde kartın arkasını çevirdiğinde kare küçük bir alet var o trimpot onları sök ve resimdeki gibi gösterdiğim potlardan sol yukarıdaki potun bağlandığı yere bağla.

H-Shifter Yapımı -2-  Daha ucuz, Daha kolay ! [SATILDI]

• ABİ BEN SADECE GAZ FREN DEBRİYAJ YAPCAM SEN ORAYAA 4 TANE KOYMUŞŞUSUN BEN ANLAMADIM KUSURA BAKMA 3 TANE OLMASI GEREK DEĞİLMİ

HAA BU ARADA JOİSTİCKİ ANALOGLU MU ANALOGSUZ MU OLSUN TEŞEKKÜR EDERİM......
    Analog alacaksın. 4 tane pot takmak lazım çünkü bilgisayardan kalibre kısmında kayıklık çıkıyor. Sen 3 potu kullan biri boşta kalsın.
  • ya ŞİMDİ DEDİKLERİNİ YAPTIM VAR SAYALIM JOİSTİKİ BİLGİSYARA TAKTIKI ETS 2 YE GİRDİK HİÇ BİR AYARLAMA YAPMADAN ÇAILIŞIRMI
    TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM
    Tuş ataman gerekir. Yani gaz kısmına basıp ayağınla gaza basarak tuşları seçmen gerekir aynı klavye tuşu ayarlar gibi.

• ABİ ŞİMDİ POTANSİYOMETRE OLAN FOTODA 4 TANE POTANSM VAR 3 TANESİNİ GAZ FREN DEBRİYAJ OLARAK KULLANSAK BİRİNİ BOŞ BIRAKSAK OLURMU.....
    SONRA ŞUDA VAR AKLIMA TAKILAN ALTTAKİ 2 POTANSİYOMTRE NİN MAVİ VE SARI YERLERİ 2 TANE KABLO MU LEHİMLENECEK
    BU ARADA GAMEPADDE GÖSTERDİĞİM RESİMDE MOR RENKLE İÇİNE ALDIĞIM YERLERİ LEHİMİNİ ÇIKARIP POTASNİYOMETREYİ Mİ LEHİMLİYECEZ

TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM
    Bu mesaja eklenen görseller:

H-Shifter Yapımı -2-  Daha ucuz, Daha kolay ! [SATILDI]

Biri boş kalacak zaten. Mavi ve sarılara gelince şimdi bi her potu karta kablo ile lehimleyeceğine birbirine bağlaman için hani gaz fren debriyaj hepsi birbirine bağlanır en son tek kablo ile karta gider hesabı anladın ? 3 potunda mavi kablolarını bağlayabilirsin. Mesela karttan maviyi aldın gazın ilk ayağına taktın hemen oraya bir kablo daha tak frene uzat frene bir kablo daha debriyaja bu şekilde kalabalığı önlemiş olursun sarı ve maviyi bu şekilde üçüne bağlarsın ama kırmızıların mutlaka teker teker gitmesi gerekiyor.

Bu kartın arka yüzündeki mekanik joystick kısmı sökmeyeceksin sadece iki adet küçük trimpotu gerekirse parçalayarak alacaksın sökeceksin (mor yerlerden lehimi söküp) Ama mekanik joystick kısma elleme çünkü oranın metal ksasından elektrik geçiyor o kasayı sökersen belli yerlerden kablo çekmen gerekir. Kısaca mor yerlerden trimpotları sök ve kablo lehimle.

• Tbrkler cok guzel olmus yapacak arkadaşlara tavsiyem yalıtımı iyi yapin bende joistikle ugrastim bi ara usb ye taktiktan sonra kablo yandı ve eridi , kısa devre yapmiş şansa pcye zarar vermedi

• oguzkaancom kullanıcısına yanıt
    İscilik aceleye gelmemeli guzel ve saglam olmali. Tesekkur ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • VALLAHİ BİRAZ ANLAMADIM AMA ŞÖYLE DÜŞÜNDÜM OLURMU ABİ
    POTANSİYOMETRENİN ZATEN 3 ÇIKIŞI VAR 3 KABBLO ÇEKİP MOR RENKLE İÇİNE ALDIĞIM YERLERE BAĞIMSIZ OLARAK YANİ 3 KABLOYU DİREK O MOR RENKLE GÖTERDİĞİM YERLERE BAĞLASAK ÖRNEĞİN 1 POTANSİYOMETREYİ DİĞER POTANSİYOMETRELERLE KABLO İLE BİREŞTİRMEYECEZ
    Kardes sen oyle yap ikiser kablo yapma her potun 3 ayagini mor yerdeki 3 yere baska baska da bir sey yapma , 3 potu kullan 4. Boş kalsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABİ BU ARADA BAZI YABANCI VİDEOLARDA GÖRDÜM PROGRAM KULLANIYORLAR BANA GERKEMİ YOKSA DİREKSİYON SETİ OLUNCA OKUR MU
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.