Şimdi Ara

H KÖPRÜSÜ YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • devremı yapmıs bulunmaktayım ricam adminlerden konuyu sılebılırlermı
    yer kaplamasın en azından :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 14 Eylül 2013; 21:41:47 >

• sanki bd243ün e-c bacakalrı ters olmuş. referans aldığınız şemayı koyarmısınız ben bu şekilde diye biliyorum.
  • HOCAM referans aldıgım devrenın resmı asagıdadır
    o devrede kullanılan transistorler w tı kucuk oldugu ıcın bende
    bd transitorlerden sectim siz bi bakıp ınceleyın dogrumu yanlısmı dıye sabahtan beri bekliyorum bırı bısı yazsın dıye :)

resim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 13 Eylül 2013; 12:31:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuRkiShCowboy

sanki bd243ün e-c bacakalrı ters olmuş. referans aldığınız şemayı koyarmısınız ben bu şekilde diye biliyorum.

birde bu var ama birine bakarak cizdim kafam karısmasın dıye yoksa ıkılemde kalıyorum yaptıgımıda karıstıyorum :)

buda 2 resım
    />

edit :) ilk önce referans aldıgım resim budur hocam

kendi cizdigim devrede bır diyot koymayı unutmusum o sorun degılde tr ler dogrumu degılmı onu cozemedım :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 13 Eylül 2013; 12:34:04 >

• yanlış çizmişşiniz hocam. +12 bd244lerin emiterine , - ise bd243lerin emiterine bağlanacak.
    edit: röle ile neden yapmıyorsunuz hocam?
     H KÖPRÜSÜ YARDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRkiShCowboy -- 13 Eylül 2013; 12:52:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuRkiShCowboy

msutb.dllanlış çizmişşiniz hocam. +12 bd244lerin emiterine , - ise bd243lerin emiterine bağlanacak.

hocam sizden ricam kara kalem ıle bı çizsenız cözemiyorum cunku emiteri hangisi collektoru hangısı

painttede olur bi acemın anlıyacagı gibi sekılde rica ediyorum
  • daha once role ıle yapmaya calıstım aslında ama roleyıde surmek ıcın transıstor gerekıyor degılmı
    benım yaptıgım devre rf modullü ve pt 2272 den cıkan sınyal ucu ıle motorun yonunu degıstımek amacım bu

senın verdıgın resme de bakınca sımdı sanırın ben rolelerıde yanlıs surmusum :)))
  • role ilede yaptım ama onuda beceremedım :) ve rolelet cok yer kaplıyor onun ıcın
    transıstorle yapayım dedım ama onuda beceremedım ve yardım ıstedım
  • hocam bide sen kontrol et güç bağlantısı bu şekilde yanlışım yoksa. sen çizerken diyotları vs koyarsın. Ben çıkıyotrum şimdi 1 saate gelirim.
     H KÖPRÜSÜ YARDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRkiShCowboy -- 13 Eylül 2013; 13:13:03 >
  • röle kullanırsan 4k7den sonrasını kendinize göre düzenlersin.
     H KÖPRÜSÜ YARDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRkiShCowboy -- 13 Eylül 2013; 14:06:21 >
  • hocam cok tesekkur edrım yardımınız ıcın eger rolelerı sıgdırabılırsem role yapacagım eger sıgıramazsam transistore devam ..
  • rolelerı sıgdıramadım h koprusunu yapalım en ıyısı
  • evet sanırım bu sefer oldu galıba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 18 Eylül 2013; 9:57:51 >
  • bugün tr ler geldi hemen kartı bastım lehimledim devreye montajını yaptım
    vee sonuc tr ler yandııııı :))) demekkı tek-nık bılgı yetersızlıgı bende cok varmıs :)))

baktım kı olmayacak hemen bı role kartı yaptım sonuc mukemmel kart tamamladı ve kutulama asamasında

yardımı olan herkese cok tesekkur ederım

buda role kartım
     H KÖPRÜSÜ YARDIM

• roleler fınder tıpı elımde bunlar vardı degerlerndırdım
    devre katı uzerınde bu kadar yer yoktu bende ayrı bır role kartı yaptım ...
  • up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 11 Kasım 2013; 16:17:42 >
  • :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 11 Kasım 2013; 16:18:05 >
  • up
  • up beaa :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: japon_japon

devremı yapmıs bulunmaktayım ricam adminlerden konuyu sılebılırlermı
    yer kaplamasın en azından :)

Hocam öyle şey mi olur ? Konu silinecekse neden açtınız ? Bu yaptığınıza bencillik denir... Forumun amacı senin öğrenmenden ziyade bu sayfaya girecek kişilerinde bişey kapmasıdır. Mesela ben bunu bilmiyordum diyelim sizin sayenizde öğrenme şansım kayboldu ... Allah aşkına doğru konuşmuyor muyum ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.