Şimdi Ara

GÜZEL İNTEGRAL SORUSU Bİ BAKIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 180 m yükseklikte 15 m/sn hızla uçan bir kartal avını kazayla düşürür. düşen avın yere çarpana kadar izlediği parabolik eğri y=180-x^2/45 denklemiyle verilmiştir.burada y, yerden yüksekliği, x ise alınan yatay uzaklığı göstermektedir. avın düşürüldüğü andan yere çarpana kadar aldığı yolun uzunluğunu hesaplayınız.

cevabı bilmiyorum. mümkünse çizerek ve detaylı anlataiblirseniz sevinirim.

• UP
  • Up
  • quote:

Orijinalden alıntı: blizzard_onur

180 m yükseklikte 15 m/sn hızla uçan bir kartal avını kazayla düşürür. düşen avın yere çarpana kadar izlediği parabolik eğri y=180-x^2/45 denklemiyle verilmiştir.burada y, yerden yüksekliği, x ise alınan yatay uzaklığı göstermektedir. avın düşürüldüğü andan yere çarpana kadar aldığı yolun uzunluğunu hesaplayınız.

ne sorusu integral de ne yani hangi kaynak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Juniorstu

quote:

180 m yükseklikte 15 m/sn hızla uçan bir kartal avını kazayla düşürür. düşen avın yere çarpana kadar izlediği parabolik eğri y=180-x^2/45 denklemiyle verilmiştir.burada y, yerden yüksekliği, x ise alınan yatay uzaklığı göstermektedir. avın düşürüldüğü andan yere çarpana kadar aldığı yolun uzunluğunu hesaplayınız.

ne sorusu integral de ne yani hangi kaynak

Kaynağı bilmiyorum, muhtemelen mustafa balcı'dan. Arkadaş sordu bana.

• Up
  • Up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up
  • İntegralle yay uzunluğu hesaplamayı araştırdım biraz, formül şuymuş: integral √(1+[f'(x)]²dx ama bu soruyu çözemedim belli bir yerden sonra..http://sketchtoy.com/38441274 Uzunluğu sorduğundan emin misin?

Cevap 6*kök3825 olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miGma -- 13 Haziran 2013; 16:01:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: miGma

İntegralle yay uzunluğu hesaplamayı araştırdım biraz, formül şuymuş: integral √(1+[f'(x)]²dx ama bu soruyu çözemedim belli bir yerden sonra..http://sketchtoy.com/38441274 Uzunluğu sorduğundan emin misin?

Evet, soru böyle. Olabilir, eğer formül doğruysa odur :D

Lys'de çıkmayacak sanırım böyle, çıkar diye atlamıştım. Üni seviyesinde, mustafa balcı'nın kitabındandır.

• quote:

quote:

İntegralle yay uzunluğu hesaplamayı araştırdım biraz, formül şuymuş: integral √(1+[f'(x)]²dx ama bu soruyu çözemedim belli bir yerden sonra..http://sketchtoy.com/38441274 Uzunluğu sorduğundan emin misin?

Lys'de çıkmayacak sanırım böyle, çıkar diye atlamıştım. Üni seviyesinde, mustafa balcı'nın kitabındandır.

Yok o cevabı integralden bulmadım, zaten o integralin cevabı çok karmaşık bir şey çıkıyor hesaplanacak türden değil. Atışlarda h=5t², t=6 geliyor, 6 saniye sonunda düşey hızı 60, yatay hızı 15, yere çarpma hızı kök3825 oluyor, x=v.t=6kök3825 olabilir diye düşündüm ama x=v.t doğrusal uzunluklar için geçerli, eğride işe yaramaz cevap yanlıştır muhtemelen.

• quote:

quote:

quote:

Yok o cevabı integralden bulmadım, zaten o integralin cevabı çok karmaşık bir şey çıkıyor hesaplanacak türden değil. Atışlarda h=5t², t=6 geliyor, 6 saniye sonunda düşey hızı 60, yatay hızı 15, yere çarpma hızı kök3825 oluyor, x=v.t=6kök3825 olabilir diye düşündüm ama x=v.t doğrusal uzunluklar için geçerli, eğride işe yaramaz cevap yanlıştır muhtemelen.

Anladım, fizikle integral karışık zaten soru. Eğri atıyor, integralle başka formülü de olabilir belki.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.