Şimdi Ara

güzel günler gibi idris ustada bizi terk etti (auvvvv)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İdris usta mutlu yıllar idris usta özledik ustamızı onu demek istedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• sanki amerikada sıfırdan şirket kurmuş, milyonlarla oynarken gençlere öğüt veren biri. adam, amerikada basit, ucuz tamir işleri yapan. her on sözünden onuda "kendi işini başlat" olan, bi gıdım ilerleyememiş biri.

anlattığı sözde meslek videoları, türkiyede olmayan ahşap amerikan tek katlı binaların tamiratı ile ilgili çoğu gereksiz bilgi. adam çim biçip, yaprak topluyor. köpek boku toplama işinde iyi para var diyor.

amerika gibi bi yerde ilk 1-2 sene köpek boku toplanır yaşamak için. ama 20 sene sonra hala çim biçip, yaprak topluyorsa biri, amerika başkanı gibi nutuk atsada kimse ciddiye almaz.

bunun gibileri takip etmektense, bulaşıkçı olarak geldiği amerikada restaurant sahibi olanlar var. onları takip etmek motivasyon açısından daha iyi.

• İdris ustayı biz köpek boku nasıl toplanır ev nasıl yıkanır onu öğrettiği için izlemedik.

Amerikayı biraz biliyorsan bilirsinki eğitimsiz kişiler için Amerika'daki en iyi işler ustalık tamircilik. Adam zaten usta olmuş, çim biçme yaptığı ilk iş. Ha ne fark eder? İdris ustanın en güzel öğrettiği şey, çalışmanın ayıbı olmaz.

bazı insanlar samimidir eğlencelidir o yüzden seversin güvenirsin izlersin. Bu kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • idris ustanın samimiyeti yeter.

ilgi alakası yeter.

kim sana idris ustanın ayırdığı kadar vakit ayırır bu hayatta dünyada?

belki baban bile "büyüttüm okul okuttum gitsin çalışsın banane der" seni kendi haline bırakır.

acelece birkaç birşey söyler banane başının çaresine bak der çeker gider.

tabiki idris usta, amerikada üst düzey birisi değil. dr öz değil adam.

herkes profösör yada nasada üst düzey sorumlu olacak diye bir şart yok.

kimileri de mavi yaka oluyor.

idris ustanın takipçileri genelde böyle hiçbir beceri elde edememiş ve hayatta tutunacağı yürüyeceği yolu olmayan, ne yapacağını bilmeyen, babasından da sermaye olmayan, sıfırı tüketmiş artık intiharı düşünen kişiler..

idris usta konuşarak motivasyon videoları ile birçok kişiyi intihardan döndürmüş söylediğine göre.

şartların en berbat olduğu durumda, sorunlar karşına çuvalla geldiğinde, o sorunlarla dans ediyorum diyor.

idris usta ne öğretsin, kendi becerisi neyse o konuda birşeyler yapmaya çalıştı. şu kısa hayatta adamın saatlerce videosu var youtube da. insanlara değerli zamanını ayırdı ve acele de etmedi videolarında. doğal şekliyle konuştu. bence de saygı duyulması gereken birisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 13 Aralık 2022; 19:19:37 >

• idris ustayı takip eden insanlar

-kolay ve kısa yoldan fazla uğraşmadan voleyi vurma

yöntemleri aradılar.

zor ve yıpratıcı yoldan yürüdükten sonra elde ettiğimin ne önemi var ki dediler.

karşılarına 3-4 seçenek çıktığında, uzun vadede yararlı olanı değil, kısa vadede kolay olanı seçtiler.

başarısızlıklarının ana sebebi bu.

bir şey hemen fayda sağlamalıdır ve yıpratıcı olmamalıdır. adamların mottosu bu.kısa vade iyi ise iyidir, uzun vadenin önemi yoktur. yarın ola hayrola derler.

kısa vadede zor olup uzun vadede iyi bir yola girmezler.

idris usta bu kafadaki yığınla insana, iyi niyetiyle vakit ayırdı ama sonunda o da pesetti.

bence de herkesi kendi haline bırakmak daha iyi bir yöntem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 13 Aralık 2022; 19:25:38 >
  • İdris usta benim için dönüm noktalarından biri

Geçen yıl bi mevzu yüzünden kafam o kadar takılmıştı ki yani her gün düşünüyorum

sorguluyordum artık normal işlerimi bile yapamaz olmuştum idris

ustayla bazı şeyleri atlattım adamın dedikleri normal zaten daha önce duyduğumuz şeylerdi fakat adam o kadar içten ve samimi ki . Fırtınadan çıktıktan sonra yazın sonunda ne yapabilirim diye düşünmeye başladım çevre illerden, bit pazarlarından bozuk uzaktan kumandalı arabalar topladım şimdi onları tamir edip satıyorum hem derslere çalışırken hobimi yapıp küçük küçük kar ediyorum 100 lira

olur 50 lira olur hiç olmamasından iyi ve müşterilerle iletişime geçip onlara bir şeyler satabiliyor olmak apayrı bi zevk mental olarak da çok rahatladım adam bana çıkış yolu gösterdi yeminlen .

Bi kaldı uzun süredir yalnızlığım onu da çözecem

İdris ustamla ilgili en üzüldüğüm nokta adam çok materyalist bir yandan çok duygusal bir insan fakat ailesinden çevresinden sanki karşılık bulamamış hayat da onu maddelerle mutluluk bulmaya itmiş gibi bazen adama çok üzülüyom be videolarında dedesi dışında hiçbir zaman ailesinden bahsetmedi ne oldu da bu kadar ayrıldı acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0alametifarika0 -- 13 Aralık 2022; 19:34:51 >

• Insanno8693 I kullanıcısına yanıt

öyle be abi zaten bir kere değişik ve özgün bir karakter toplum içinde daha fazla görmek istediğim kişilerden

idrisustausaprojectyoutube
    #idrisustausa #idrisustausaproject #idrisusta
    https://www.youtube.com/watch?v=0vIZ13SWrhU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0alametifarika0 -- 13 Aralık 2022; 19:42:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @07kubi07 2 , 3 ay önce usta çırak tvye video atmıştı geri dönecem diye ama

https://www.youtube.com/watch?v=IRzQfb2Kuu0

https://www.youtube.com/watch?v=0vIZ13SWrhU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0alametifarika0 -- 13 Aralık 2022; 19:41:11 >
  • 0alametifarika0 kullanıcısına yanıt
    ağzına sağlık hocam. ve tebrikler.
    idris usta insanlara umut veren birisi gerçekten.

ailesi annesi babası ölmüş olabilir. adam 30-40 yıldır amerikada yaşı az değil.
    video çekeceğim dediğini bende gördümde video çekme alışkanlığını unuttu ustam.
    kaşar musa ile olan videolar idris ustanın prime dönemi oldu :D

• Musa tövbe ettirdi galiba.

Sahi Musa neler yapıyor, takip edebilen oldu mu?

• Mobidik kullanıcısına yanıt
    sosis satmaya devam ediyordu en son gördüğümde.
    twitchde yayın açıyor hala izleyen sayısıda iyiydi.
    garip birisi ya

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.