Şimdi Ara

Güzel bir senaryo yazdım . Polisiye + Bilim kurgu .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi bizim peter diye bir karakterimiz var . Bu karakter babasıyla birlikte boston da yaşıyor . Bir gün eve döndüğünde babasını ölü olarak buluyor . Cinayeti FBI soruşturmaya başlıyor . Fakat failller bulunamayınca kısa sürede dosya kapanıyor . Bizim peter de biraz araştırmayla Cosa Gold adında bir mafyayı tespit ediyor. Bu hikayeye bir devam yazmayı düşündüm ve bunlar aklıma geldi: Kolay gelsin... Aradan 2 yıl geçmişti ...
    Peter in hayatında pek çok değişiklik yaşandı . Artık daha sessiz birine dönüşmüştü . Hayatı : Bir dünya klasiğindeki katilin hayatıyla neredeyse örtüşüyordu . Fakat o cinayet işlememişti . Tam aksine hayatı pahasına sevdiği babasını birileri öldürmüş . Ardından büyük bir gizem perdesi bırakarak ortadan kaybolmuşlardı . Artık bu gerçekle yaşamayı başarabilen peter hayatına tekrar yönelmiştir . Artık hayatındaki boşlukları doldurmaya çalışmıyordu . Çünkü eğer birini canını verecek kadar sevecek olursa onuda elinden alacaklarını düşünüyordu .
    Yaz ayları boston da ılık geçiyordu . Fakat gündüzleri azda olsa bir sıcaklık hissediliyordu . Üniversite için para biriktirmek amacıyla bu yazı değerlendirmek için gece kulübünde geç saatlerde garsonluk yapan peter elini cebine attı . Ve bulduğu anahtarı yerine sokarak kapıyı açtı . Eşyalarını içine koyduğu çantayı kapının solundaki küçük sehpanın üzerine bıraktı . Tam kendi odasına geçecektiki anahtarı kapının üzerinde bıraktığını sanki biri kulağına fısıldamışçasına hatırladı . Geri döndü ve önce anahtarı alıp ardından kapıyı kapattı . Fakat küçük bir ayrıntı dikkatini çekti . Bir zarf kapının duvara sabitlendiği yere sıkıştırılmıştı . Yavaşça zarfı çıkardı , inceleyerek odasına geçti .
    Her halinden en azından 1 haftadır orada olduğu belli olan zarfın üzerinde tek birşey yazıyordu . Fakat bu yazı ingilizce değildi . Bu yüzden peter bu zarfın ve içindekilerin kendisine bırakılmadığını düşünsede hafifçe yırtarak zarfı açtı ...
    Zarfın içinden birkaç resim çıkmıştı . Bu resimlerde peterin babası james andrew(babası) ve yanında duran bir adamın görüntüleri vardı . peter bu adamı daha önce hiç görmemişti . Fakat tanıdık geliyordu sanki . Peki bu zarf oraya niçin bırakılmıştı ? Bu resimler niçin peter e verilmek istenmişti ? Peki bu zarfı oraya kim bırakmıştı ? . Bu sorular peterin kafasında dönüp duruyordu . peter ; babasının soruşturmasında tanışmış olduğu polisi aradı .'' Evine bir zarf bırakıldığını içindede babasının bir adamla çekilmiş fotoğraflarının olduğunu söyledi .''
    Kapı çalıyordu . Yaklaşık yarım saat geçmişti . Peter hızlıca kapıya yetişti . Gelen az önce aradığı FBI ajanı Özel Ajan Alice Farnsworht tu . Alice ' in özel ajan olmasının sebebi FBI tarafından yürütülen bir soruşturmada büyük bir düzen ağının tespit edilmesiyle ; bu ağı deşifre etmek amacıyla FBI tarafından devlet güvencesiyle kurulmuş gizli bir bölümün önemli bir üyesi olmasıydı . --- Yaklaşık 1 bucuk yıldır birbirlerini görmeyen bu ikisi sanki eski dostlarmış gibi birbirlerine baktılar . Peter onu içeri davet etti .
    Alice fotoğraflara baktığında pek birşey anlamamıştı . Fakat zarfın üzerinde yazan yabancı dilde yazılmış notu çözmeye niyetliydi . Birkaç telefon görüşmesi yaptı . Peter ' inde tahmin ettiği üzere dil bilimci bir arkadaşını aramıştı . Ardından bu gelişmeyi FBI daki gizli birime iletti .
    Soracak olursak : Niye özel bir ajan bu soruşturmayı devralmıştı ? . Çünkü Peter babasının ölümünden sonra araştırma yapmıştı . Ve bir mafya peterin karşısına çıkmıştı . Ayrıca bu mafya Ajan farsnworth un çözmeye çalıştığı büyük ağın bir parçasıydı . Yaklaşık 3 yıldır bu mafyaya sızmış olan FBI Peter'in babasını öldürdüklerini bildiği halde bu mafyayı açığa çıkarmamıştı . Fakat bunu peter'den saklıyorlardı . Ayrıca Peter bir delilik yapmaması amacıyla FBI tarafından uyarılmıştı .
    Az sonra Alice ' in telefonu çaldı . Arayan dilbilimci arkadaşıydı . 2 Sini acilen şehir merkezine yakın olan ofisine çağırıyordu . Alice tamam diyerek telefonu kapattı , petere hazırlanmasını dilbilimci arkadaşının yanına gideceklerini söyledi . Peter şaşırmıştı . Bu saatte çağırılacak kadar önemlimiydi ? .
    Alice ' in dil bilimci arkadaşı ; Daha öncelerden Harvard ' ta , M.I.T de çeşitli bölümlerde profesörlük yapmıştı . Sonra kendini ulusların yüzyıllardır kullandıkları dilleri üzerine vermişti. Ayrıca dünya üzerinde şu an pek bilinmeyen eski diller üzerindede çalışmaları vardı . FBI çeşitli şifre kırma olaylarında onun desteğini almıştı . En sonunda FBI da sivil danışman görevine alınmıştı . Peter onunla yaklaşık 18 ay önce tanışmıştı . Babasının soruşturmasının yapıldığı büroda Alice tarafından tanıştırılmıştı . Fakat kendi ofisine hiç gitmemişti . Şimdi ise onu heycanlandıran şey aradan 2 yıl geçmiş olmasına rağmen birileri niye ona bu cinayeti hatırlatıyordu ? .
    Bu ofis bir binanın zemin katında oluşturulmuş büyük bir arşivi hatırlatıyordu . Hatta arşiv in ta kendisiydi . Profesör Philiph Joseph bu gence gelen zarfın üzerindeki yazıyı çözmüş olmalıydı . Önce bilgisayardan Alice ' e birşeyler gösterdi ve sonra ikisinide karşısına alarak şöyle dedi '' Alice , Peter ; Bu not tahminime göre 2006'da Iraktaki askeri direnişin çökmekte olduğu bir dönemde ortaya çıkmış olan bir tür şifrelemeyle yazılmış . Sanırım bu notta bir isim yazıyor . Çevirime göre burada ''' Dr Franco Frankenstein ''' yazılmış . '' Bir dakika '' dedi Peter '' ben bu ismi biliyorum . Babam öldükten birkaç hafta sonra onun eşyalarını karıştırırken eski dolabının içindeki belgelerde bu ismi görmüştüm . Fakat sanırım bu isim o kişinin bir nevi rumuzuydu . Gerçek adı hmm -biraz düşündü- sanırım w ile başlıyordu .'' '' Pekala peter . O dosyalara ihtiyacım var . Hala evindelermi ? '' dedi Alice . '' Evet sanırım hala eski yerindeler '' . '' Hadi öyleyse gidelim '' dedi Alice .
    Eski dolap James ' in ölümü üzerine bir alt kattaki bodruma taşınmıştı . Büyük bir heyecanla dolabı açtılar . Ve Peter gerekli dosyaları Alice ' e verdi . Alice '' Tamam . Geç oldu Peter bu dosyaları yarına kadar inceleyip sana haber veririm . '' . Peter '' Tamam . Seni görmek güzel Alice . Yaklaşık 2 yıl oldu sanırım . '' - '' Evet . Seni ilk gördüğümde berbat bir haldeydin . Ama şimdi bakıyorum ki herşeyi yoluna koymayı başarmışsın . '' Alice hafif bir şekilde gülümsüyordu . Peter ' e moral vermeye çalışıyordu . Ayrıldılar . Peter yorulmuştu . Saat 3 ' e geliyordu . Pek uykusu yoktu fakat yatağa uzandı . Aklında binlerce soru vardı . Sanki babası dün öldürülmüştü . Acısını yeniden içinde hissediyordu . Kimseye anlatamıyordu fakat o çok sevdiği adam daha biraz önce yitip gitmiş gibiydi . Ama bu suçu işleyenlere dair bir iz bulunabileceğine inanıyordu . Geceyi küçük bir uykuyla atlattı .
    Peter babasının ölümüyle büyük bir travma yaşamıştı . Hayat şartlarına çok zor adapte olmuştu . Bu zorlu yol ona bir takım deneyimlerle eşlik ediyordu . Hayatını buna göre ayarlamaya başlamıştı . 18 yaşında büyük bir bilgisayar uzmanı olmuştu . Çeşitli dostlar edinmişti . Bu dostların hepsi iyi insanlar değildi fakat güvenilir oldukları kesindi .Ve hatta gerektiğinde FBI ' ın gizli dosyalarına bile ulaşabilecek türden dostlar edinmişti . Ayrıca suç sayılacak şeyleri yapmasını öğrenmişti . Sahte pasaport bulabilmek , sahte kimlikler , kimlik değiştirme bunların başında geliyordu . Bunlar peter in hayatını etkilemiş olsada onu kötü biri yapmamıştı . Fakat yeri geldiğinde kötü olmayı becerebilmekte gerekli olabilirdi . Ayrıca babasının ölümü ardından bilim e merak sarmış olan bu genç çocuk çeşitli arkadaşları sayesinde bir bilim adamıyla tanışmış ve bu adam ölmeden önce eski labaratuvarını peter'e bırakmıştı . Peter bu labaratuvarı bazen depo olarak kullanmış , bazen ise bilimsel heveslerini gidermek amacıyla deneyler yaptığı alan olarak kullanmıştı . Gerçekten zeki olan bu çocuk akranlarının daha önce görmediği şeyler görmüş , bunları akıl süzgecinden geçirmiş ve hayata farklı bir gözden bakmaya başlamıştı . Üniversiteye gitmek onun bahanesiydi . Bu sayede biraz para biriktirip geleceğini güvence altına almak istiyordu . Tam bursla bir yerleri kazanmak onun gibi bir çocuk için zor sayılmazdı ... Bir geceyi daha yanlız başına noktalıyordu .

Yeni bir gün... Belkide babasının cinayetiyle ilgili birşeyler öğrenicekti . Belkide suçluları yakalayacaklardı kim bilir ? . Sabah saat 8'de telefonu çaldı peter'in . Arayan Alice ' ti : '' Hey . Uyandırdıysam kusura bakma Peter. Sanırım yeni birşeyler elde ettik . Büroya gelmen gerekecek . Babanın eski bir arkadaşı olduğunu sandığımız bir isme ulaştık . Detayları burda konuşmalıyız . '' . Peter : '' --Sabahın köründe sesi biraz kalınlaşmıştı . Daha uyanamamıştı . -- Tamam . Birazdan ordayım. '' .
    --Federal büroda bütün çalışanlar , bütün ajanlar koşuşturuyordu . Herkez farklı bir işle meşgul , farklı bir olayın gizemini çözmeye çalışıyorlardı . FBI ' ın adı bilinsede tam olarak ne yaptığı , hangi işlerle meşgul olduğu bilinmeyen bu yere ilk defa gelmiyordu Peter . Alice onu büronun girişinde karşılamış . Odasına çıkarmıştı . Ve nihayet konuşuyorlardı . Alice : '' Bak Peter . Bu birimle daha öncede muhattap olmuştun . Fakat burada neler yapıldığı hakkında bilgin yok . Buradaki bütün bu özel ajanlar 2 yıl öncesindede bildiğin gibi büyük bir ağın çeşitli kollarını inceliyor , sızmaya çalışıyor , çeşitli isimler elde etmeye çalışıyorlar . Üstlerimden aldığım emre göre sana bu bilgileri anlattıktan sonra seni burada çalışmaya davet ediyorum . Önce benim asistanım olacaksın . Senin zeki biri olduğunu üstlerim dahil herkez biliyor . Basit bir temel eğitim olucak . '' Peter sözünü kesti '' Hey hey dur biraz . Üstlerinin emirlerine sen uymak zorundasın ama ben değilim . Ben buraya sadece babamın soruşturmasındaki gelişmeleri takip etmek için geldim . Ve şimdi bana diyorsun ki artık buraya aitsin ve özel ajan oluyorsun . Sanırım bunu kabul edemem Alice . Ben buraya ait değilim ki . Bende ne bulduğunuzu anlayamıyorum . '' . Alice '' Bak Peter . Zamanında babanında bu büroda bir yeri vardı . Yaklaşık 8 yıl öncesinde üstlerim aynı senin gibi onu da çağırdılar . Ozamanlarda Doğu amerikaya yayılmış bir uyuşturucu çetesi ile karşı karşıyalardı . Baban birşekilde sızmamıza yardımcı olmuş . Ayrıca bu çetenin ozamanlarda bile cosa gold ile bağlantısı olduğu ortaya çıkarılmıştı . Şimdi bu adamlar babanı öldürüyorlar Peter . İntikamlarını alıyorlar . Ve devam edecekler . Fakat bu insanların derdi silahla , savaşla , ilaçla değil Peter . Bilimle ... Terörlerini bilimle yapıyorlar . Bu durumu çözmek bile senelerimizi aldı . Şimdi ise onların içlerine sızmaya çalışıyoruz . Bu gruptan hiç kimse ifşa olmadı . Olayın seninle ilgisi şu : Babanı öldüren insanlar birşeyler planlıyorlar . Ve her ne planlıyorlarsa bu planda seninde ismin var . Seni izliyorlar . Babandan intikamlarını aldılar . Fakat sen onlar için değerlisin . Sebebini bilemiyoruz fakat sende olduğuna inandıkları birşey var . '' . Peter afallamıştı . Alice devam etti : '' işte bu yüzden seninle sürekli bağlantıda olmamız gerek . Artık normal bir yaşantıdan uzaksın peter . Çok uzun zaman önce uzaklaştın zaten . '' Bütün bunlar peter ' e anlamsız geliyordu . O daha 19 yaşındaydı . Kim ondan ne isteyebilirdi ki ? . Hiç tanımadığı insanlar ondan birşeyler umut ediyorlarmış . Bu inandırıcı gelmiyordu fakat olaylar öylesine bir anda olmuştuki artık düşünemiyordu . Elinden kabul etmekten başka birşey gelmezdi . 19 Yaşında FBI adına çalışmaya başlamak ; çok garipti . '' --Kısabir süre düşündü -- Tamam . Yeterki Babamın faillerini bulalım . Pekala . Telefonda bir isime ulaştığını söylemiştin . '' . Alice hatırlarcasına '' Evet . Gel benimle . Babanın yıllar önce çok yakın bir arkadaşı olduğunu zannediyoruz . -Dr Franco Frankenstein- ismi dediğin gibi takma adı imiş . Asıl adıda ... '' Peter sözünü kesti '' Walter değil mi ? . Dün gece ayrıldıktan sonra aklıma geldi '' Alice ; '' Evet fakat adamımızla ilgili ciddi sorunlar var . Öncelikle kendisi 17 yıldır St. Claire akıl hastanesinde tutuluyor . Devletten resmi kayıtları istedik . Adamın babanla bağlantısı ise akıl hastanesine girmeden önce onunla beraber devlet adına birtakım deneyler yapmasıydı . Özelliklede bilimsel silah teknolojisi üretmeye çalııyorlardı . Evet Peter . Senin baban gerçekten bir dahiydi . '' . Peter babasının bambaşka bir insan olduğunu öğreniyordu . Sanki alice ona babasının o ölen değilde farklı birinin olduğunu söylüyordu .Bunlar delirmiş olmalıydı . Babası sakin , düzgün bir insandı . Alice : '' Bu gün Walter ' a gidiyoruz'' . zarfın üstünde niye onun ismi yazıyor olabilirdi ? Bir bildiği mi vardı ? . Yada birileri cinayetin çözülmesi için Peter ' i , dolayısıyla FBI ' ı 17 yıldır akıl hastanesinde yaşayan bu adama mı yönlendiriyordu ?

• Çok güzel olmuş kardeşim hepsini okudum (Üşendi)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemen bu senaryo üzerinden hikaye yazıp basıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: Demacia

Hemen bu senaryo üzerinden hikaye yazıp basıcam

Tavsiye etmem Sadece bi görün diye paylaştım yerinde olsam böyle bişi yapmazdım

Orijinalden alıntı: ChanqeR

Maşallah Hocam (OKUMADI)

Eyvallah (Yoruma bakmadı )
  • çok güzelmiş hocam part 2 yi bekliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    .
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlameWind6

Onlerden...

Anlamadım kardeşim ?

Orijinalden alıntı: Kırmızı Prens

Ya paralel evren ya da geleceğe bağlarsın bilimkurgu yazdıysan.

Kardeşim bu hikayeyi devam ettirmeyi düşünmüyorum . Ama aklımda vardı paralel evren olayı . Okulda bir grup kurmaya çalışıyoruz . Daha ince ayrıntılı ve daha mantık çerçevesinde bir senaryo yazacağız .

Orijinalden alıntı: Blackkan

quote:

Orijinalden alıntı: FlameWind6

Onlerden...

Anlamadım kardeşim ?

Edit: Biraz okudum da, hikaye bu. Hevesin kırılmasın ama klişede boğuluyorsun.

Edit 2: Pek çok dil bilgisi hatası olduğundan okumaya devam edemedim. Hikaye aksıyor, kendini okutmuyor. Ve neden Peter, Fbi, Boston ?Zarfın bir haftalık olduğu her halinden nasıl belli olur açıklar mısın? Betimlemelerin çok zayıf, kaj etmen gereken yol uzun. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ürüng Ayığ Toyon -- 4 Ocak 2014; 1:56:58 >

• Neden Peter Fbi Boston ? Öncelikle boston da yaşıyorlar . Bunun neresi mantıksız ? . fbi kısmınıda kendim kurguladım . Fakat bir diziden etkilenmişliğim vardır .

Zarf her halinden nasıl 1 haftadır orda olabilir ? ; Oraya ilk koyduğumuzdan 15 dk sonra çıkarırsak belli başlı birkaç bükülmeler olacaktır . Bu bükülmeler gayet belirgin bir hale gelmişki yani kapı ve duvar arasındaki kısmın kıvrımları zarftada oluşmuş diyebilirmiyiz ?

.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.