Beyler bizim salonda panjurlardan biri sürekli kapalıydı, güvercinler de oraya yuva yapmaya başlamıştı, iki gün önce yumurtladı oraya yuva filan da yapmıştı zaten... Bugün bikaç defa kaçtı bizi görünce, ve yaklaşık 6-7 saattir de gelmedi hiç, yumurta tek başına duruyor. Hava buz gibi zaten napiim ben bu yumurtayı sizce, pamukla filan kapatsam mı eve alıp, yoksa hiç dokunmasam mı, annesi gelir mi acaba ?
dokunma gelir annesi yabaniyse
Şöyle açıklayım o kadar uzun süre gelmemesi yumurtayı bozar tabi yumurta bir kaç günlükse oluşmamıştır tam anlamıyla bozulmaz o zaman yarına kadar gelmezse umudu kes onlardan
Soğukta gelişemez ama yaa
eger elini atarsan annesi anlar ve goreceksinki yumurtayi kıracaktir kesinlikle eleme
Aynı şeyi yaşadım balkonda bir kaç ay önce yuva yapmıştı bizim bir çiçek vardı annem kesmişti, boş kalmıştı oraya yuva yapmıştı bir gün yanlışlıkla çıktığımda korkuttum kaçtı... 1 Gün gelmedi merak ettim buz gibi rüzgarlı havada 2 yumurta öylece bekliyor üzüldüm. napabilirim diye düşündüm.. Yakınlara ekmek ve su koymuştum diğer güvercinler gelip anne ile kavga edip yiyiyormuş çünkü sabah baktığımda anne güvercin'in tüyleri azalmış ve yere tüyler dökülmüş.. 1 Gün sonra geldi problem çözüldü. Sakın dokunma dokunursan o yumurtalar orda kalır anne bidaha gelmez.
Bizim balkona kumrular yuva yapardı genelde geleneksel olarak Birkeresinde çok dikkatli davranmamıza rağmen yuvaları biraz aşağıda olduğu için ürküp kaçmışlardı,1-2 saat sonra eşlerden birisi döndü,bir dahada hiç korkmadı.Diğer eş ise ne hikmetse dönmedi