Şimdi Ara

Güvenlik devi Kaspersky, Rus ajanı olmadığını ispat etme peşinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Güvenlik devi Kaspersky, Rus ajanı olmadığını ispat etme peşinde


    Ne kadar başarılı olursa olsunlar özellikle komünizm ile yönetilen kapalı ülkelerden çıkan teknolojilere şüphe ile yaklaşılıyor. Zaman zaman teknolojilerde kendi istihbarat birimlerine bilgi aktaran açıklar olduğu için soruşturma da açılmıştı. Güvenlik devi Kaspersky, bu kötü şöhretten kurtulmanın peşinde.


     


    Son dönemde Rusya hükümeti ile çok sıkı ilişkileri olduğu gerekçesiyle ABD’de pek çok ihaleyi kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Kaspersky, kendisini ispatlamak için Kongre önünde şahitlik yapmak da dahil her şeyi göze almış durumda.


     


    Yükselen kaygılar


     


    Gündeme gelen iddialara göre Kaspersky, Rusya hükümeti ile doğrudan ilişkili ve gelecekte çok kolay bir şekilde yazılımlarına arka kapı veya izleme kodları atabilir. Bu iddialar Senatör Jeanne Shaheen’e ait. Shaheen geçtiğimiz aylarda Kaspersky ürünlerinin Savunma Bakanlığı’nda yasaklanması için bir kanun teklifi de vermişti. Shaheen, firmanın kesinlikle Rus hükümeti ile irtibatlı olduğunu düşünüyor. Elbette şimdilik ortada ispatlanmış bir şey yok.


     


    Firmanın patronu Eugene Kaspersky, AP ajansına yaptığı açıklamada Ruslar için çalışan bir Truva atı olmadığını ispat etmek için kaynak kodlarını ABD hükümetinin incelemesine açabileceğini duyurdu. Ayrıca Kaspersky, Kongre önünde sorguya çekilmeye de hazır olduğunu bildirdi.


     


    Ayrıca Bkz.Vodafone’dan Smart V8 akıllı telefonu

    Kaspersky, bir dönem bazı hükümetler tarafından siber saldırı yapması için baskı gördüğünü itiraf ederken bunların hiç birisine boyun eğmediğini ifade etti. Ayrıca şirket içerisinde eski Rus istihbarat görevlerinin olduğu yönündeki iddialara da hükümet kurumlarından ihale alabilmek için konuya hakim kişileri işe almak durumunda olduğu şeklinde yanıt verdi.


     


    Kaspersky’nin ABD yetkililerini ne kadar ikna edeceği merak konusu. Aksi takdirde yükselen ajanlık kaygıları nedeniyle pek çok ABD kurumu ile olan sözleşmelerini kaybedecek. 


     

     







  • windows,androis,ios,mac os....vs

    facebook,twetter,instagram,snapchat,youtube..vs..kısacası günlük hayatta kullandığımız ne varsa abd menşei brakta 1 tanesi rus olsun, ama yok oda abd olacak iki gün sonra tüm dünyada karalama kampanyası güder kullanımını düşürür ve tüm suyu yine kendi havuzuna bağlar bunlar..
  • windows,androis,ios,mac os....vs

    facebook,twetter,instagram,snapchat,youtube..vs..kısacası günlük hayatta kullandığımız ne varsa abd menşei brakta 1 tanesi rus olsun, ama yok oda abd olacak iki gün sonra tüm dünyada karalama kampanyası güder kullanımını düşürür ve tüm suyu yine kendi havuzuna bağlar bunlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcebi001 -- 4 Temmuz 2017; 11:52:28 >
  • nsa bunu beğendi...

  • Ne zaman bu firmayı görsem aklıma sönmez reis geliyor

  • Kaspersky ın kendisi virüs gibi, bilgisayarı kasmak ve kullanışsız hale getirmek için üretilmiş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MegaWolt38

    Kaspersky ın kendisi virüs gibi, bilgisayarı kasmak ve kullanışsız hale getirmek için üretilmiş.

    Bilgisayarına göre değişir.
  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt
    Çift çekirdek ddr2 ramli bilgisayara kurarsan öyle olur. Şuan en gelişmiş firewall lardan biri kaspersky'da. anti-virüsü de çok başarılı.

  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Üstün zekana hayran kaldım, sanırım sen ddr2 ile çalışıyorsun ki böyle üst düzey bir yorum yapmışsın, aynen devam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hepsi açgözlü bunların. Sönmez Reis tavsiye ettiyse kullanılır. Kaspersky kullanın, kullandırın.
  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt
    Hayır kendim ddr4 ve 850evo ssd ile çalışıyorum peformansa hiçbir hissedilir etkisi olmuyor da ondan yazdım.
  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayara giriş yaptığım süre boyunca(10-12 yıl) farklı hiç bir virüs programına ihtiyaç duymadan kaspersky kullandım. Bu güne kadar ne bir kasma şikayetim oldu ne de beni yarı yolda bıraktı. 4 gb ram olan laptopumda kasmıyorsa bence kendi sisteminizi kontrol edin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben 20 yıldan fazladır bilgisayar kullanıcısıyım, 7 yıldır da kurumsal firma bilgisayarlarında kaspersky denen illet var, en düşük 4gb ramli i7 li dizüstü ler kasıyor, başka sorunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • " MegaWolt38 " Dostum kullandığın İ7 diye tabir ettiğin işlemcinin gerçekten İ7 olduğuna emin misin yoksa çakma U ibareli İ7 diye satılan dual core işlemcilerden mi var. U ibareli ise zaten performans bekleme talep olduğu için satılmaktalar aslında ha 6100 intel işlemcili makine ha U ibareli çakma İ7 sistemler hepsi aynı güçte. U ibaresi olmayan M,H,HQ,HQM modelleri gerçek İ7 işlemcili notebook cihazlardır gerisi hikaye hele ki SSD yok ise hiç uğraşma direk kutusu ile birlikte çöp kovasına at en güzeli başın ağrımaz. İntelin KAZIĞI bu iş hatta AMD firmasının RYZEN diz üstü platformu yayılınca eli mahkum 6 ve 8 çekirdekli modelleri getirmeye diz üstüne ama 35 watt TDP değerini koruyabilecek mi orası muamma işte en tepe 8 çekirdekli diz üstü 35 watt TDP' ye sahip.

  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt
    Giriş seviyesi i7 islemci ve 4gb ram ile üstüne Catia 3dsmax solidworks gibi sistemi zorlayabilecek tüm grafik programları kullanmama rağmen sorun yok, buradaki bir çok kullanıcı benzer sistemlerle kaspersky'ı gayet sorunsuz kullanıyor. Demek ki donanımsal bir sorun yok. Sisteminizi gözden geçirip sorunun nedenini anlamadan kaspersky kasıyor demeniz mantıksız. Zira yorumunuz internet cafe çocuklarının bilgisayar anlayışı dışında bir şey ifade etmiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşi zor sanırım...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.