Şimdi Ara

Güvenli internet profillerine geçtiniz mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sayın donanım haber üyeleri, sağlıklı bir nesil yetiştirmenin önündeki en büyük engellerden birkaçı olan müstehcen içerik, kumar, illegal örgütler vb. fitne unsurları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gençliği zehirlemekte. Lütfen internet sağlayıcınızın müşteri hizmetlerini arayarak 1-2 dakikalık bir işlemle güvenli internet profillerinden birine geçiniz. çünkü siz bu tür içerik barındıran sitelere girmeyecek olsanız bile bu içerik sizin veya çocuklarınızın karşısına hiç beklemediğiniz bir anda (çocuk ödevini yapmak için internette araştırma yaparken vs.) çıkabilir. bu olayın birinci boyutuydu.
    güvenli internet diye bir uygulama olduğunu söyleyip, hem adsl hattınızı hem de cep telefonu hattınızı bu uygulamaya geçirebilirsiniz dediğimiz insanlar genellikle cep telefonundan internete girmediğini ve bilgisayardan girdiğinde de bu tür sitelerle işi olmayacağını söylüyor. bu noktada Mekke'nin fethinde Peygamber Efendimizin uygulamasını hatırlamak gerek. gece konaklandığında her çadırda 4-5 kişinin kaldığı ve her çadır için bir ateşin yakıldığı bir dönemde Efendimiz her askerin bir ateş yakmasını istemiştir. böylece mevcut asker sayısı düşman tarafından 4-5 katı olarak algılanmış ve düşman şehri teslim etmiştir. yani sayı önemlidir. Efendimizin bu stratejisi Mekke'yi getirmiş biz de benzer bir stratejiyle düşmanımız olan namussuzluğun, ahlaksızlığın çocuklarımızı bize teslim etmesini sağlayabiliriz. şu an gençlik fethedilmemiş Mekke gibi önümüzde duruyor. Nasıl Mekke fethedilmeden önce de Kabe'nin bulunduğu şehir olarak kutsal bir şehir idiyse gençler de bizim kutsalımız, atamazsınız-satamazsınız, şu an kalpleri başka işlerle meşgul olsa da feth edildiğinde o kalpler bu millete ne hizmetler eder kimbilir.. siz sakıncalı içeriğe girmiyor olabilirsiniz ama bu tür içeriğe kimsenin girmemesini temenni ediyorsanız güvenli internete geçmelisiniz. Bu hizmet internet hızınızı yavaşlatmaz ve ücretsizdir.
    Bu başlıkta bu hizmetin artılarını ve eksilerini görebildiğimiz kadarıyla paylaşalım.
    TTnet: 444 0 375
    avea: 444 1 500
    Türkcell: 444 0 532
    vodafone: 444 0 542

• Devletin benim ahlakimi korumasina gerek yok ben kendimi korurum.

Ayrica bu guvenli internet dedikleri ahlak korumak adi altinda bilgi almayi engellemek oldugunu dusunuyorum.

Cunku internet yayginlastikca hicbirsey sakli kalamiyor. Buda iktidarlarin koltugunu salliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 5 Şubat 2012; 11:08:28 >
  • Tabiki çoluğun çocuğun olduğu ortamda önemli ama yaşını başını almış insanlar için pekte önemli değil, ki günümüzde inançsızlık almış başını giderken namusluyum diye geçinenler yolsuzluğun kralını yaparken internetteki ahlaksızlık bana göre hiçbirşey :) internetteki siteye girmezsin olur biter ama dışarıdaki içi bozukları filtreleme imkanımız yok mutlaka biyerden çıkıyorlar.

Baştada dediğim gibi çoluğu çocuğu olanlar için filtre mevzusu iyi birşey orası tartışılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

Devletin benim ahlakimi korumasina gerek yok ben kendimi korurum.

Ayrica bu guvenli internet dedikleri ahlak korumak adi altinda bilgi almayi engellemek oldugunu dusunuyorum.

Cunku internet yayginlastikca hicbirsey sakli kalamiyor. Buda iktidarlarin koltugunu salliyor.

Üstat süper konuşmuşsun. +∞
  • insallah ilerde zorunlu hale getirmezler. Gerci önce zorunlu olacakti ama tepki görunce degistirdiler.
  • Bence bu kendini kandırmaktan başka bir şey değil. Engellemelerle bir yere varılamaz. Önemli olan zihniyeti değiştirmek. O çocuk o sitelere öyle ya da böyle bir şekilde erişir. Bunu hepimiz biliyoruz.
  • bence devletin temel görevlerinden biri yozlaşmayı önlemektir. "devlet benim ahlakımı korumasın ben kendim korurum" cümlesini nasıl anlamalıyız? burada anlatılmak istenen "devlet hiç bir içeriğe müdahale etmesin her içerik herkes tarafından ulaşılabilir olsun, bana ne, ben zaten girmiyorum" mu yoksa "bana hiç kimse karışmasın istediğim siteye girerim devlet yasak getirmesin" mi? ikincisini kastediyorsanız diyecek bir şeyim yok ama "ben bu tür içeriği istemiyorum çocuklarımın da ulaşmasına karşıyım" diyor da güvenli internete karşı çıkıyorsanız kendinizle çelişiyorsunuz demektir.
    güvenli internetin öncelikle mücadele ettiği problem müstehcenlik. bunun bilgi almayı önlemeyle ne alakası var anlayamadım. hükümetin iktidarını devam ettirmek için bu uygulamayı getirmeye çalıştığını söylemişsiniz ama bence yanlış bir tespitte bulunmuşsunuz. eğer hükümettekilerin zırt pırt kaseti çıksaydı biraz mantıklı olabilirdi ama tam tersi kaseti çıkanlar muhalefettekiler. eğer hükümet koltuğunu sağlamlamak adına adım atacak olsaydı bu tür içeriği yasaklamaya bu kadar istekli olmazdı. bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.