Şimdi Ara

Gürcistan'dan araba alıp Tr de kullanmak (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
23
Favori
243.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: drexel

Peki yurtdışında evlendik, Türkiye’de yaşamak istiyoruz diyelim, o zaman eşimin üstüne yurtdışında araç alıp Türkiye'de kullanabilir miyiz?

Eğer eşiniz, yurtdışı yerleşikse ki yurtdışında yaşıyorsa öyledir, o zaman sorunsuz kullanabilirsiniz. süreniz yine 6 ay tabi ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

quote:

Peki yurtdışında evlendik, Türkiye’de yaşamak istiyoruz diyelim, o zaman eşimin üstüne yurtdışında araç alıp Türkiye'de kullanabilir miyiz?

Eğer eşiniz, yurtdışı yerleşikse ki yurtdışında yaşıyorsa öyledir, o zaman sorunsuz kullanabilirsiniz. süreniz yine 6 ay tabi ki.

Hocam süre 2 yıla çıkarılmış..

http://www.tgrthaber.com.tr/gundem/92192.html

• mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Bence bu konuda gürcü araçlarının reklamı yapılıyor.

Ben galerici değilim 6 ay yurt dişi çıkış olduğundan ispatıdır ki uzak yol denizciyim. Bırakın gürcüleri sahte yumurta getiren çinlileri , sahte elmas satan
    hitlilere kadar herşeyi gördüm.

w211 2008 2.8 cdi triptonik 18.000$ alınan araçda 9000$ 1,5 ay içinde ancak satıldı.

Ahmaklık diye yazan arkadaşa sorarım acaba gürcistanda araç alım satım işi mi yapar?

Araç satarken myauto dan tutunda rustavi pazara kadar hepsine gittik, azeri ve ermeni bankaları eskisi gbi kredi ile araç almadıkları için piyası düşmüş,

dişardan görüpte kuru sıkı atmakla olmuyor. oradaki araç satan yada galerici arkadaşlar her türlü toz pembe yalanı uydurur size taki parayı verene kadar.

Şu var ki aracı satın alırken aracsız olarak rustavi oto pazarından direk kendim alıp gümrüğünü yaptırdım.

Siz siz olun Gürcistandan araç almayin ve aldırmayın....

• atayahya A kullanıcısına yanıt
    ..çok doğru, söyledik herkese dilimizde tüy bitti..yok illa gidip kazık yiyecekler..buyrun yolunuz açık olsun..Gürcülere para lazım
  • mky42 M kullanıcısına yanıt
    Aracı türkiyeye getiripte bırakan kişi 1 gün dahi yurt dışına çıksa 2 bin tl civari bi cezası vardır. Aracı tr de bırakıp niye gittin diye ceza kesiyorlar malasef...
  • Pc_Commander kullanıcısına yanıt
    doğrudur okuyupta hakim doktor yada mühendis olacağına açık öğretim bitirde kpss ile gümrük memuru ol en çok parayı onlar kazanıyorlar
  • eee arkadaşlar 6 aydan 2 yıla cıktı dıyolar ? durum ne alabılıyomuz fazla mı teferruatı var eger oyleyse aracımı satmayı ve oraya gıdıp arac almayı dusunuyorum ? son durum nedır
  • 2yıl süresi emekliler için gecerli ,normalde 1 yıldı zaten ,,
    gürcüden araba almak isteyenler için diyorumki ben çifte vatandaşım .. uzak durun 10 000 dlr a aldığınız arabayı 5000 e zor satarsınız ki 1000 , 2000 dlr da muamele ücreti ödersiniz
    ben alıp satmış biri olarak konuşuyorum ve şu anda türk plaka arabaya biniyorum durum öyle bir haldeki , alsan almak dert , kullanmak dert ( polis tamir kaza ) geri götürmek ayrı bi dert ,götürüp orda satmak ise bambaska bi dert
    sokaga atacak paranız çoksa alın
    ha bide o ilanlara yok kapıda kolaylık sağlarız hallederiz diyenlere sakın ama sakın inanmayın . paranızı kaptıkları anda kaybolurlar piyasadan , kimseye bi dert anlatamazsınız

• Gürcistanda arabalar neden ucuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atayahya

Aracı türkiyeye getiripte bırakan kişi 1 gün dahi yurt dışına çıksa 2 bin tl civari bi cezası vardır. Aracı tr de bırakıp niye gittin diye ceza kesiyorlar malasef...

Aynen öyle araç pert bile olsa hurda halini istiyorlar. Ancak kaza yapıp Türkiye'de yaptırmak isterseniz kaza yaptığına dair belge duzenlettirip tekrar giriş yapabiliyosunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pc_Commander

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pc_Commander

Buna takılmamakmı!!!!
    Zurnanın zırt deliği dedikleri bu işte. En önemli husus.
    Alıp gelmeye ne var. Para cepteyse aracısız bile alıp gelirsin ki aracılar aynen şunu diyor: seni gümrükten alırız ve aracınla gümrükten getikten sonra aracın parasını ödersin.
    Olmaz olmaz dememeli ya olurda polis aracı bir şekilde çekti... Eeee ne olacak araç bizim, yurtdışı yerlişikliğimiz yok...
    Aracın üzerine bir bardak soğuk sumu içelim...
    Senin en önemsiz nokta dediğin,bence herkezin tek düşündüğü nokta...
    Sonuçta verdiğin paranın tamamının heba olduğunun resmidir bu...

Bir kere sakin olmakta fayda var, karışınızda azarladığınız çocuk yok. Doğru sorarsanız doğru cevap alırsınız. Siz bana eğer araç kolluk kuvvetlerince el konulursa bu arabanın akıbeti ne olur deseydiniz, ben ona göre cevap veririm. Döndürüp dolaştırıp cins cins olup olmayacak milyonda bir ihtimalleri sorup duruyorsunuz. Ben de diyorum ki,

- gittiniz
    - arabayı üzerinize aldınız
    - bir şekilde aracı türkiyeye getirdiniz (nasıl olduğu mualla)
    - kendi üzerinize olan araca biniyorsunuz
    - polis geldi, aracınızı "siz yurtdışı yerleşik olmadığı için" bağladı, gümrük otoparkına çekti.

bu aşamada, o aracı siz otoparktan çıkaramazsınız. çünkü yurtdışı yerleşik değilsiniz. Size arabayı teslim etmeleri demek, suça devam etmeniz demek. Bu sebepten araçları yabancı üzerine almakta fayda vardır. Çünkü sizle bağlantısı olmaz o zaman, elin gürcüsü gelir arabanızı çıkarır, siz de anlaşmanıza göre masraflarını karşılarsınız adamın.

Bu tür şeyler çok çok uçuk şeyler derken boşa konuşmuyorum, kaç tane arkadaşınızın yabancı plakalı araç diye bağlandı var mı hiç tanıdığınız? hayır yok, gidip sormaya çalışsak bile türkiyede 50-100 kişi anca buluruz, onlar da neden bağlattı allah bilir. benim diyeceğim o ki, oradan araçları alıp gelmek, buraya getirmek, gibi problemleri aşmak daha zor meseleler, onları çözdükten sonra bu tür problemlere kafa yorarsınız. Ben hiç aracımı otoparka bağlatmadığım için prosedürü birebir yaşamadım, arkadaşlarımdan bağlatanlar oldu onlar da, cezasını ödettirip çıkarttılar aracı çünkü araç yabancı vatandaşın üzerineydi. Yakalandığı yer Samsun - Çarşamba. Ödediği ceza 500-700 TL civarında. Şimdi sizin sorunuz olan "araç benim üzerime, o zaman ne olacak?" sorusunun cevabı, çok çok uçuk bir cevap. Buna bizzat şahit olan bir kişiden duymak gerek. Bilmem anlatabildim mi?

Ben bu sorunuza, gümrük müdürlüğünden de bir cevap alabileceğinizi sanmam, kimsenin mevzuat bildiği veya doğru yöne yönlendirdiği yok. Tek ve ilk uyarı "bulaşmayın!" sebep sorulduğunda, eniştelerinin akrabalarının köylüsü araba almış, onu da bağlatmış sonra malatya'nın tüm arazilerinde patates kanseri meydana gelmiş efekti veriyorlar. Asıl astar yok yani.

Gayet sakinim.. Hemde hiç olmadığım kadar.
    Estağfirullah ne haddime ama siz azarlanma görmemişsiniz. Bu arada çocuk azarlanmaz sevgi gösterilir..
    Ben gayet doğru sorduğumu düşünüyorumki öyle.. Çünkü ben söylemediğim dediğiniz şeyi bile size gösterdim.
    Ama bu mesajınızda baya anlamışsınız. Demek ben bu sefer daha anlaşılır soru sormuşum.
    O milyonda bir ihtimal ya bize vurursa. Ben eşşeğimi sağlam kazığa bağlayayım ki sonuçlarınada ona göre katlanabileyim.

-evet gittim
    -arabayıda üzerime aldım
    -muamma olan konu: para gücü diyelim.
    -evet kendi üzerime olan araca biniyorum.
    -evet polis aracımı bağladı ama bunu gümrük otoparkına değil yediemin parkına çekeceğini tahmin ediyorum.

Acaba çıkaramammı yoksa ceza karşılığı ve süreli sınırdışı edilmek üzere aracı teslim alıp gümrüğün kapısının yolunu tutmammı ister.
    Yabancı üzerine almak derken: yani yabancı aracı gümrükten geçirecek ve bana teslim edecek babındamı? Siz böyle birşeye güvenebilirmisiniz? Hiçbir resmi güvence yok bu şekilde en baştan aracınıza ve tabiiki paranıza elveda demiş olmazmısınız?

Uçuk şeyler konusu :ya bize çıkarsa meselesi diyelim.
    Bende tam aksine aracı ordan alıp buraya getirmenin en kolay şey olduğunu söylüyorum. Getirinceye kadar tek sorun çıkacak yer gümrük kapısı ordada bence para gücünü gösteriyor.
    Ben hiç aracımı otoparka bağlatmadım derken siz böyle yurtdışı plakalı bir araçmı kullanıyorsunuz? Eğer yerli plakaysa ne için bağlandığı önemli; gerekli cezaları ve eksiklikleri tamamladıktan sonra hemen alabiliyorsunuz aracınızı.

"araç benim üzerime, o zaman ne olacak" sorusunuda siz biliyorsunuzdur diye sordum. Bilmiyorsanız elbet bilen birini bulap sormak lazım.

bundan sonraki yazdıklarınızada aynen katılıyorum.

NOT: Üslubumu beğenmiyorsanız hiç cevap vermeyinki birbirimizi germeyelim. Benim amacım kimseyi üzmek aşağılamak yada azarlamak değil. Üzüm yemek iştiyorum bağcıyı dövmek değil...

Şimdi siz sorduğunuz mevzu veya öğrenmek istediğiniz mevzu, araç benim üzerime olmasına rağmen, eğer yurtdışı yerleşik olmadığım ortaya çıkarsa ve aracım bağlanırsa, ben bu aracı gümrükten nasıl çıkarırım? Bu hiç başıma gelmediği için tecrübe etmediğim bir şey olduğu için cevap veremiyorum ama araç bir yabancı vatandaşın üzerine olduğunda siz Türk olarak aracı kullanırken yakalandığınızda, nelerle karşılaşacaksınız o aracı nasıl çıkaraksınız onu biliyorum, ondan bahsedebilirim.

Araç gümrük muhafaza otoparkına çekilir ve ceza kesilir. (ceza, aracın TR fiyatıyla orantılı bir cezadır, net bir şey yok). çekici ücreti eklenir. aracın sahibi yurtdışından getirtilir ve gümrük muhafazaya götürülür, orada yazılan cezalar araç sahibine beyan edilir, üzerine de otoparkta kaç gün geçirdiyse onun faturası eklenir. Ücretler ödenir ve araç yurtdışı yerleşik olan araç sahibine teslim edilir, zaten o aracın günü vardır türkiye'de yasal sürelerde yasal yetkileri olan kişiler aracı kullanmaya devam eder. Mevzu bu şekilde.

Şahsi kanaatim, eğer araç sahibi yurtdışı yerleşik değilse ve aracını gümrük muhafazadan kurtarmak istiyorsa, yurtdışı yerleşik bir kişiye vekalet verilerek bu iş halledilebilir. Sonuçta vekaletler resmi temsil yetkisi vardır. Sorun olacağını zannetmiyorum.

Bu arada bir kaç kez daha dile getirdiniz ama gümrük memurlarına paranın gücünü gösterebileceğinizi hiç sanmıyorum, şahsen ben böyle bişeye teşebbüs etmem, cesaret de edemem. Basit bir araba çıkışı için tanımadığı kişilerden güçleneceklerini hiç sanmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heavy1

quote:

quote:

Hocam süre 2 yıla çıkarılmış..

Bu haberi yayınlayan editörün, yanlış bir haber yaptığını düşünüyorum. 2 yıla çıkarılan süre, yurtdışı yerleşik kişilere hak tanınan sürenin 6 aydan 2 seneye çıkarılması değil.
    Emeklilik hakkıyla 1 sene olan emekli kişilerin süresinin 2 seneye çıkarılması.

Olayın ticaretini yapanlar, maalesef çok çarpıtıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Paprika55

Gürcistanda arabalar neden ucuz?

Ucuz değil, gerçek fiyatları bunlar.

Türkiye'de neden pahalı diye sorarsan, %189'a varan vergilerin büyük katkısı var.

• quote:

Bence bu konuda gürcü araçlarının reklamı yapılıyor.

Ben galerici değilim 6 ay yurt dişi çıkış olduğundan ispatıdır ki uzak yol denizciyim. Bırakın gürcüleri sahte yumurta getiren çinlileri , sahte elmas satan
    hitlilere kadar herşeyi gördüm.

w211 2008 2.8 cdi triptonik 18.000$ alınan araçda 9000$ 1,5 ay içinde ancak satıldı.

Ahmaklık diye yazan arkadaşa sorarım acaba gürcistanda araç alım satım işi mi yapar?

Araç satarken myauto dan tutunda rustavi pazara kadar hepsine gittik, azeri ve ermeni bankaları eskisi gbi kredi ile araç almadıkları için piyası düşmüş,

dişardan görüpte kuru sıkı atmakla olmuyor. oradaki araç satan yada galerici arkadaşlar her türlü toz pembe yalanı uydurur size taki parayı verene kadar.

Şu var ki aracı satın alırken aracsız olarak rustavi oto pazarından direk kendim alıp gümrüğünü yaptırdım.

Siz siz olun Gürcistandan araç almayin ve aldırmayın....

Bence bu konuda veya heryerde bu yabancı plakalı araçların reklamı bol bol yapılmalı, ülkemiz MTV ve ÖTV sisteminin ne kadar çarpık olduğu bir kez daha ispatlanmalı ve her zaman söylüyorum, imkanı olan yurtdışı yerleşik statüsünde olan kişilerin mutlaka araçlarını yurtdışından alması sağlanmalı, bu yapılırken de maksimum bilgi ve ne yapacağını bilir şekilde donanımlı hale getirilmesi de bilen kişilerin biraz da olsa sosyal sorumluluğudur. Ben forum (tartışma alanı) ahalisini bu tür bir eğilimde olmasını diliyorum, ağzınızdan bir türlü düşürmediniz, kàrı mı var kazancı mı var mevzusunu. Acaba siz "bulaşmayın, gitmeyin, kazıklanırsınız" derken bir kàrınız mı var, neden herkes bunu diretip duruyor anlamış değilim. Gerçekten soruyorum, bir dolandırılma veya üçkağıta getirilme durumunuz varsa anlatırsanız sevinirim. Yoksa siz de mi, tavla oynarken bir arkadaşınızın kuzenin eniştesinin başına gelen mevzuları aktarıyorsunuz?

Sahte yumurta getiren çinliler, sahte elmas satan hintliler emin olun bizim vergi kaçakçısı veya spot ürün krallarımızın yanından bile geçemez. Tüm dünyaya satılan "kore malı", "vietnam malı" olarak bilinen sahte cep telefonlarını üretenler, bunun bir kopya olduğunu, replika olduğunu, benzer olduğunu satarken, bizim insanımız facebooktan orjinal diye satmaya kalkıp, gönderdiği kutuya salatalık koymadı mı ? (http://www.haberturk.com/video/haber/izle/telefon-aldi-salatalik-cikti/109774). İnsanların cep telefonlarını arayıp ben savcıyım deyip, milletten milyarlarca tl para çalınmadı mı ? hem de kendi istekleriyle. E şimdi bunlar kendi ülkemizde olurken, biz nasıl diyebiliriz "gürcüler çok dolandırıcı". asıl bizim oradaki Türkler veya Azeriler ticaretle uğraşıyor ve onlar bu işin cıvkını çıkarıyor. Sen, ben akıllı olursak, asla dolandırılmak mümkün değil, haaa gaspa uğrayabilrisiniz o ayrı mevzu. ona da yapacak bişey yok, Ankara'nın Ulus meydanında başınıza gelme ihtimali daha fazla.

demişsiniz ki ;
    quote:

Ben bir kaç üst mesajımda belirttim, 5000 dolarlık aracı, 15bin dolara almak ahmaklıktır. 15bin dolarlık aracı da 5000 dolara satmak ahmaklıktır.

size ahmak demek istemiyorum ama, zaten piyasası 8-9bin dolar olan aracı, 18bin dolara alarak yanlış yapmışsınız veya yapmışlar :

araba 1 = 7700 $ :http://www.myauto.ge/?action=details&car_id=14424148
    araba 2 = 7900 $ :http://www.myauto.ge/?action=details&car_id=14625803
    araba 3 = 8000 $ :http://www.myauto.ge/?action=details&car_id=14667942
    araba 4 = 9500 $ :http://www.myauto.ge/?action=details&car_id=14684831
    araba 5 = 9500 $ :http://www.myauto.ge/?action=details&car_id=14455422

yukardaki araçların bazıların da 2009 model olduğunu da belirtmek isterim. Belki kondisyonu çok iyi değildir ama yine de türkiye'deki fiyatının dörtte biri olduğu aşikar.

quote:

Hayır bu işi yapmaz. yapmıyorum yapmayı da düşünmüyorum, ne forumdan, ne sosyal medyadan ne de yakın arkadşalarımdan bir kişi bile bana sen bu işle uğraşıyorsun, bundan para kazanıyorsun, zararım olmamasına rağmen sen de iyi kàr ettin ha, falan diyemez. diyemeyecektir de. Benim burada anlatmak istediğim şey, kimse bodozlama oralara gitmesin, geniş bilgi sahibi olsun, sorsun sorsun sorsun öğrensin, ben kendim 2,5-3 yıldır bunun resmi, kanuni, legal, illegal, doğrusu yanlışı herşeyi araştırdım. Gümrük kapılarında artis ukala memurlarla kavga da ettim, karakolluk oldum, kendilerini mahkemeye verdim, kendilerinden annelerinden babalarından özürler dilettim, ankara'da yaşıyorum, bizzat genel müdürlüğe gidip yazılı dilekçe verdim, resmi bilgiler belgeler aldım. tam olarak mevzuata hakim olduğumu düşünüyorum. Kuru kuru "gitmeyin, yanarsınız" demek doğru değil. "gidin, görün, ama bunları bilin" demek daha doğru.

Gürcistanda araç piyasasının düşme sebebi, doların dünya piyasalarında yükselmesi. O da yakında düzelecektir.

• quote:

konuyu hareketlendirelim :) şimdi çok cazip oldu işte

Pek cazip tarafı yok aslında, daha önce yazmıştım aynen kopyalıyorum :

Bu haberi yayınlayan editörün, yanlış bir haber yaptığını düşünüyorum. 2 yıla çıkarılan süre, yurtdışı yerleşik kişilere hak tanınan sürenin 6 aydan 2 seneye çıkarılması değil.
    Emeklilik hakkıyla 1 sene olan emekli kişilerin süresinin 2 seneye çıkarılması.

Olayın ticaretini yapanlar, maalesef çok çarpıtıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: r0x

ben bile düşünmeye başladım.

şartlar hala aynı mı ? çift vatandaşlık mı gerekiyor ?

Şartlar arasında çift vatandaşlık gerekliliği hiç olmadı, en azından 1999'da yayınlanan kanundan itibaren, çifte vatandaşlığın bu araçlar üzerine bir etkisi yok.

Yurtdışı yerleşik olmak lazım sadece o kadar.
  • quote:

quote:

quote:

http://trakya.gtb.gov.tr/yolcu-rehberi/b-kisisel-tasitlarin-gumruk-islemleri

bu linkte "Yanıltıcı bilgi ve belgeler ile gümrük idaresini yanıltarak işlem yapmak kapsamında kaçakçılık takibatını gerektirir. Hakkınızda 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu hükümlerine göre işlem yapılır." denilmiş, yani risk büyük...

Bu bahsettiğiniz risk, gerçekten gümrük dairesini kandırmaya yönelik iş yapanlar için geçerli.

örneğin şu soru karşısında öyle bri cevap verirler.

quote:

Çifte pasaport sahibiyim. Türkiye’ye giriş yaptığıma ilişkin tüm bilgiler Türk pasaportumda kayıtlı. Diğer pasaportum üzerine kayıt yaptırarak taşıt getirebilir miyim?

Diğer pasaport üzerinden araç getirmek, suçtur. kaçakçılık söz konusu olur. Ama buradan kimsenin çift pasaportluk durumu yok zaten.

Hocam benim kastettiğim suç mesela kendi pasaportumuzla gidip hak etmediğimiz halde sanki 6 aydır yurt dışındaymışız gibi gümrükten aracı çıkartmak ve kullanmak. Kendi üstüne kullanan pek çok kişi bu şekilde kullanıyor. Kağıt üstünde yasal olarak geliyor, gerçekte değil.

Kendi pasaportunuzla, oraya gidip aracı üzerinzie almanız daha doğrusu araç satın almanız suç değil.
    Yurtdışı yerleşik olmadığınız halde, ülkemizde yabancı plakalı araç kullanmanız suç.

Şayet sizin bahsettiğiniz;
    quote:

sanki 6 aydır yurt dışındaymışız gibi gümrükten aracı çıkartmak

olayı da mümkün değil, o gümrük kapısından -mış gibi olup siz araba çıkaramazsınız, böyle bir şey teknik olarak mümkün değil. Gümrük memuru o kapılarda o sebepten var, baktı ki siz aslında yurtdışı yerleşik değilsiniz ama -mış gibisiniz, izin vermez aracın geçişine.

Yani kağıt üzerinde yasal dediğiniz şey, aslında kağıt üzerinde de gerçekleşebilir bir şey değil, dolayısıyla yasal da değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: mky42

Arkadaşlar peki şu konuda ne düşünüyorsunuz ,

Aracı Almanyadan kuzenim kendi adına aldı araçla iznini geçirmek üzere Türkiyeye geldi, aracı bıraktı ve uçakla geri döndü. Ben burada iki sene araca bindim ve iki senenin dolmasına yakın kuzen başka bi araçla geldi ve mevcut aracı alıp tekrar Almanyaya götürdü ve yeni araç yine aynı şekilde bende kaldı. Bu mümkün müdür ? Başkasının adına kayıtlı olan yabancı plakalı aracı Türkiyede rahatlıkla kullanabilir miyim ?

Benim düşüncem bu mevzunun aslında olmayacağı, neden?

- Kuzeniniz almanyadan arabayla geldi, bir sorun yok. kendisi yurtdışı yerleşik. Gelirken sisteme bilgileri girildi, aracına 6 ay süre verildi. sorun yok.
    - Uçakla geri döndü, sorun yok.
    - Siz burada hakkınız olmamasına rağmen, yakalandığınızda aracınızın bağlanacağını bilmenize rağmen, yakalanmadan, gayet sıkıntısız 2 sene boyunca araca bindiniz, sorun yok.
    - kuzeniniz başka bir araçla 2 sene sonra tekrar ülkemize gelemedi. sorun var. ülkeye tekrar araçla geldiğinde, sistemden daha önce araçla geldiği, ama araçla çıkmadığı ortaya çıkar, kontrol edilir ve araçla girmesine izin verilmez. gümrük kapısında kalır.

quote:

Başkasının adına kayıtlı olan yabancı plakalı aracı Türkiyede rahatlıkla kullanabilir miyim ?

tüm konu boyunca konuştuğumuz mevzu bu aslında, yurtdışı yerleşik iseniz, başkasının aracını da kullanabilirisiniz. Eğer yurtdışı yerleşik değilseniz kullanamazsınız. Hatta araç kendi adınıza olsa bile.

• Gürcistan üzerinde araçların koşullarını sizlerin yazdığı yazılar üzerinden fikir beyan sahibi oldum

Bulgaristan ve yunanistan üzerinden araba getirmek sonrasında satmak o kadarda zor değil açıkcası

Ha gürcistandan son model araçlar alıyorsanız ona diyebileceğim birşey yok tabi , ama bulgaristan yunanistan üzerinden araç alımları çok daha kolay

Son çıkan 2 yıllık getirme koşullarından sonra bu ülkelerden araç getirmelerde aşırı derecede talep olucaktır , yasayla ilgili tam olarak koşullarıda öğrenmek gerekiyor tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeFfAh-1903 -- 14 Ekim 2015; 10:31:15 >
  • quote:

Bu 2 bin TL ceza, biraz ortalama bir değer ve nasıl hesaplandığı belli değil. bilgi vermiyorlar, kendi öğrendiğim kadarıyla şu şekilde.

Gümrük kanununda şöyle bir ibare var :

quote:

Madde 238 – (Değişik: 18/6/2009-5911/62 md.)
    1. (Değişik: 28/3/2013-6455/15 md.) 241 inci maddenin üçüncü fıkrasının (h), (l) ve (m) bentleri, dördüncü
    fıkrasının (g) ve (h) bentleri ile beşinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen durumlar hariç, dâhilde işleme rejimi, gümrük
    kontrolü altında işleme rejimi ile geçici ithalat rejimine ilişkin hükümlerin ihlali halinde eşyanın gümrüklenmiş değerinin iki
    katı, tam muafiyet suretiyle geçici olarak ithal edilen özel kullanıma mahsus taşıtlar için gümrük vergileri tutarının dörtte biri
    oranında para cezası verilir.
    Ancak, dâhilde işleme rejimi kapsamı ithal eşyasının, işleme faaliyetindeki hali veya işlem
    görmüş ürün hali de dahil olmak üzere rejim çerçevesinde izin verilen yerlerde tespiti halinde, ithal eşyasının gümrük
    vergileri tutarının iki katı oranında para cezası verilir. Bu cezanın ödeme süresi içinde eşyanın gümrükçe onaylanmış başka
    bir işlem veya kullanıma tabi tutulmaması halinde eşyanın gümrük vergileri tutarında para cezası tahsil edilir

Gelişmekte olan ülkeler için ülkemizin uyguladığı gümrük vergisi %6'dır.

Söz konusu aracın Türkiyedeki değeri üzerinden gümrük vergisi hesaplanır ve bunun dörtte biri oranında ceza kesilir.

Diyelim ki Gürcistan'dan 10bin usd değerinde bir araba aldınız, türkiye'deki değeri de 100bin TL olsun. Çıkacak olan ceza, (100.000 TL X %6) / 4 = 1500 TL'dir.

Ama Türkiye değeri 30bin TL olan bir araç alırsanız, bu kez 450 TL gibi bir rakam çıkar.

Rakamlar konusunda "cezanın altından kalkamazsınız, ocağınız söner, çok falza ceza çıkar" denilen formül aslında budur, arabasına göre.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.