Şimdi Ara

Gürcistan'a gidecekler veya gelecekler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çok sıkıntılar yaşanıyor. Birkaç konu var yardımcı olmak istediğim. Belki arama yapanlar görür de hazırlıklı gelir.

    1- Gürcistan'a geçişler pasaport veya nüfus cüzdanıyla yapılıyor. Lütfen Ehliyetle geçmeyi düşünmeyin. Üzerinde tc kimlik numarası yazsa bile geçemezsiniz. Ülkeden çıkış yapmak için gerekli belgeler pasaport veya Gürcistan ve kuzey Kıbrıs için nüfus cüzdanı. Ehliyet yok

    2- 18 Yaşından Küçükler için yani 1 günlük bebek bile nüfus cüzdanıyla geçişte fotoğraflı kimlik kullanmalı. Çünkü Gürcistan polisi ülkesine fotoğrafsız kabul etmeme durumları oluyor.

    3- 18 Yaşından Küçükler pasaport sahibi değilse yani kimlikle çıkacaksa yanında anne ve babası Olmalı. Anne yoksa baba çıkaracaksa annesinin muvafakatı noterden yani, baba yoksa Baba'nın muvafakatı, ikisi de yoksa ikisinin muvafakatı lazım

    4- Yanınızda ilaç falan getirmeyin. Önemli ilaçlarsa İngilizce veya Gürcüce belgeniz olmalı.

    5- fazlaca para veya altın getirmeyin.

    6- gece Türkiye'ye girecekseniz ve araç yabancıysa Türkiye'de geçerli sigortanız olmalı. Sarpta 24 saat sigorta yaptırabilirsiniz ama türkgözü sınır Kapısında gece sigorta yaptıramazsınız çünkü yok.

    7- yabancı araç getirmek için son 365 günün 185 gününü türkiye dışında bir ülkede geçirmeniz lazım. Mesela bugün 1 Ağustos yani 1 ağustos 2014- 1 Ağustos 2015 arası Parça Parça veya kesintisiz farketmez 185 günü Türkiye'de olmamanız lazım.

    Soru varsa sorabilirsiniz
    Aramalarda araştıranlar okur ve yardımcı olur umarım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • gokhan19888 kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela laptop alsam orda gümrükten çıkarken vergi iadesi almak kolay mıdır ? Elektronik ürünler batumdan nerde alınır ?
  • Fatura alacaksınız ve Gürcü gümrüğünden tax free işlemi yaparak ödediğiniz vergiyi alabilirsiniz. Aldığınız yere sorun ama tax free işaretli mağazalardan almanız lazım vergi iadesi için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merak ettiğim bişi var bu sene hedefim tıp burda kazanamayıp orda okumak istesem nasıl yapmam gerekir bunu ? Ayrıca halkı nasıl davranır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clariyt -- 31 Ağustos 2015; 17:16:39 >
  • bu sene gittim gürcistana arkadaşlar. çok güzel bir yer gerçekten. ucuz bi tatil istiyosanız gidin :)) Gözünüz gönlünüz açılır
  • Gürci polisinde rüşfet, haraç gırla dönüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.