Şimdi Ara

Günümüz Oyunları ve Optimizasyon

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
72
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bugünlerde bir çok yeni oyun denedim, 144hz monitöre geçtim ve ekran kartım ( 750ti ) yeterli fps veremediği için kasma hissiyatı oldukça arttı, bende yeni ekran kartı arayışına geçtim. Sonradan aklıma 9500gt ile Crysis 2 oynadığım zamanlar geldi çok bir fps almıyordum fakat oyun kabul edilebilir derecede akıcıydı. Meraklandım birkaç sene önceye gideyim dedim o oyunlar bu kartta nasıl göreyim.

Sonuç beni resmen şaşkına çevirdi. Crysis 2 1080p low ayarlarda ortalama 105 civarı bir fps alıyorum ve kapalı alanlarda 150 yi buluyor. Monitörümü bile tam verimli kullanabiliyorum. Üstelik Crysis 2 nin lowdaki grafikleri şuan "kasan" oyunlardan çok çok daha üst seviyede ve tatmin ediciliği de olağanüstü.
    Battlefield 3 denedim 64 kişinin olduğu mp haritalarında sonuç yine şaşırtıcı 1080p low-med karışık ayarlarda ortalama 115 civarı fps alıyorum. Grafikler Crysis kadar tatmin etmesede yeterli seviyede. Monitörü de 120hz çekiyorum gayet güzel görünüyor.

Gelelim daha yeni oyunlara...

Dying Light = lowda oynamayı geçtim çözünürlüğü bile 1280x720'lere düşürüyorum anca 70+ stabil fps leri görüyorum.
    The Solus Project = medium ayarlar 1080p de (LOWDA GÖRÜNTÜ KATLANILABİLİR GİBİ DEĞİl) 60-70 fps geziyor.
    Miscreated = low 1080p 40-45 fps civarı, bir cryengine oyunu grafikler lowda güzel fakat fps çok aşağıda.
    Prey = Oyunun grafikleri (özellikle texturelar) ultrayada alsanız kurtarmıyor. Medium-low karışık 1080p de 60+ fps alıyorum.

Diyeceğim o ki şuanki oyunlar bariz bir şekilde ya "YAPILMASI BECERİLEMİYOR" yada bilerek (ekran kartı sattırmak için) bu adi yöntemler uygulanıyor.

Şimdi diyeceksiniz ki bahsettiğin fps ler o kadar az değil, oyunları akıcı oynuyorsun. Kusura bakmayın da Crysis 2 nin bana lowda sunduğu görüntüye ben bu oyunlarda med-high karışık ayarlada anca erişebiliyorum ve aldığım fps max 60 oluyor.

Firmaların oyunlarına alet oluyoruz başka hiçbirşey değil. Bundan sonra optimizasyonu adam gibi olmayan hiçbir oyuna para vermeyi düşünmüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.