Şimdi Ara

Günlük Netlerim [Olimpiyat içerir]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
3
Favori
3.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lise 4'üm kısaca özetlemek gerekirse ilköğretimde matematik olimpiyatıyla uğraştım. Lisede de bilgisayar olimpiyatıyla ilgilendim. Tübitak tarafından düzenlenen ulusal sınavda lise 3te bronz ve bu sene de altın madalya kazandım. Ygs'den bir ay sonra takım seçme sınavı olucak. Türkiye'den 4 kişi takıma giricek. Uluslararasında madalya alanlar istedikleri üniversitenin bilgisayarla alakalı bölümlerine girebiliyorlar. Hedefim öncelikli olarak bu. Sınavın adı IOI. Boğaziçinde bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. Ancak Türkiye'de ilk 4'e girmek çok riskli bir iş, olmazsa da üniversite okumam gerekiyor. O yüzden ygs/lys muhabbetine de katılmam gerekiyor. Ygs netlerim şimdilik şöyle,
    Türkçe 35+
    Matematik 38-39
    Kimya 10+
    Fizik 5+
    Biyoloji 0
    Sosyal 5-10
    Normalde altın madalya alanlar yerleştirmede 35 ek puan alıyorlar ancak bu sene kaldırıldı. Gelmesini bekliyoruz tekrar ama henüz belli değil. Ek puan olmazsa hiç şansım yok. Ancak ek puanla ve netlerimi de biraz yükselterek boğaziçine girme imkanım oluğunu düşünüyorum. Sizce hangi dersin netini en kazançlı şekilde arttırabilirim? MF4 oluyor bölüm. Biyoloji çalışmak mantıklı geliyor şu an ancak fizik de arttırabilirim, katsayısı az olsa da sosyal var. Şu son 2 haftada arttırmam gerekiyor. Üstteki netleri matematik geçmişim ve 1 hafta kimya çalışarak yaptım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Edit: Az önce çözdüğüm sosyalde 23,75 yaptım. Yani sınava göre değişiyor tarih ve felsefe yapabiliyorum bazen. Ancak coğrafya çok ezber kalıyor yapamıyorum o yüzden. Biyoloji fizik ve coğrafya arttırmayı düşünüyorum şu an.

Edit: Her gün bir deneme oluyorum sonuçlarını da burda toplamaya karar verdim. 1-2 gün daha fizik bakıp sonra biyolojiye başlayacağım. Türkçe'ler beklediğimden çok daha düşük geldi tavsiyelerinizi alabilirim. Fem'in denemelerini çözüyorum.

28 Şubat Pazar
    Türkçe 29,25
    Mat 35,50
    Fizik 6,75
    Kimya 10,50
    Biyoloji 0,00
    Sosyal 23,75
    Toplam 105,75

29 Şubat Pazartesi
    Türkçe 18,25
    Mat 38,75
    Fizik 11,50
    Kimya 9,25
    Biyoloji 0,00
    Sosyal 23,50
    Toplam 101,25

2 Mart Salı
    Türkçe 26,25
    Mat 30,25
    Fizik 9,00
    Kimya 9,25
    Biyoloji 1,00
    Sosyal 29,50
    Toplam 105,25

Türkçe'den başladım ancak çok sıkıyor yarısından sonra geçmek zorunda kaldım. Düne göre arttı yine de hala beklediğimden çok daha az. Tarihten ve felsefeden birer yanlış çıktı ilginç bir şekilde. Yani matematikte dikkatsizlik hep oluyor falan ama, bu kadar artmaması gerekiyordu. Genel olarak iyiye gidiyor gibi geliyor ama her sınav bir yerden sorun çıkıyor. Bakalım YGS'ye nolucak.

3 Mart Perşembe
    Türkçe 29,25
    Mat 40,00
    Fizik 9,00
    Kimya 8,25
    Biyoloji 7,50
    Sosyal 19,25
    Toplam 113,25

Sosyal fazla bilgi ağırlıklıydı bilin bakalım kim hiçbir şey bilmiyor Tarihten 7 yanlışım var. 6. sınıftaki dersane hocamız çok temel olarak genetik anlatmıştı kan grubu sorusu görüp buna bakıyım dedim, bir sağı solu derken 8 tane çözdüm biyolojiden. Biraz şansa oldu tabii. Eğer çalışmazsam YGS'de yine 0 gelicek. Biraz blog gibi kullanmaya başladım burayı ama idare edin artık

6 Mart Pazar
    Türkçe 25,00
    Mat 38,75
    Fizik 11,50
    Kimya 11,75
    Biyoloji 5,00
    Sosyal 26,25
    Toplam 118,25

Türkçe

7 Mart Pazartesi
    Türkçe 35,00
    Mat 37,50
    Fizik 10,25
    Kimya 6,75
    Biyoloji 1,75
    Sosyal 21,50
    Toplam 112,75

Bu deneme Karekök'ündü Türkçe'si Fem'lere göre çok kolaydı bence, çünkü Fem'lerde emin olabildiğim soru sayısı 5'i geçmiyordu. Mat da kolaydı Fem'e göre. Sosyal ve kimya fazla sözeldi o yüzden biraz böyle oldu. Ve deneme 135 dk'da bitti. Fem'ler ucu ucuna yetişiyor normalde. Kıyaslamak isteyen olursa diye belirtmek istedim.

EDIT : BILGISAYAR OLIMPIYATI NEDIR?

Bu soruyu soran arkadaslar oldu temel olarak aciklama ihtiyaci duydum. Tubitak tarafindan duzenlenen olimpiyatlar, mayis ayinca birinci asama aralik ayinda ikinci asama ve sonraki senenin mart ayindaki takim sacma sinavlarindan olusuyor. Ayni zamanda ilk asamayi gecenlere eylul ayinda yaz kampi ikinci asamayi gecenlere subat ayinda kis kampi yapiliyor. Bilgisayar olimpiyatinin ilk asamasi matematik ve genel C bilgisinden olusuyor. Ve bu sinavlara genel olarak fen liseleri cogunlukla da ozel okullar katiliyor. Ozel okullarin en buyuk artisi, ornegin bilgisayar olimpiyati icin, ogrencilere calisma ortami saglama sansi oluyor. Ust donemler konuda bilgili oluyor ve cogunlukla yardimci oluyolar. Ilk asamayi tek basina gecemezsiniz demek dogru olmaz ancak zor olur. Yine de tubitak'in sitesinden sorulara goz atip kendinize gore olup olmadigini gorebilirsiniz. Ilk asamayi gecenlere yaz kampinda algoritma ve C++ gibi seyler anlatiliyor. Kendinizden cok daha iyi insanlari, uluslararasi sinavda madalyasi olup yine sinava girecek olan insanlari gorunce bir moral bozulmasi olmuyor degil. Ancak boyle bir ortama girmek insana daha da moral veriyor. Burdan sonrasi size kaliyor yani devlette ya da ozelde ya da baskalariyla birlikte olmaniz sadece yardim almanizi saglar.
    Ikinci asama, takim secme ve uluslararasi sinavlar su formatta oluyor. Sinav iki gun oluyor her gun 5 saat sureniz ve 3 adet sorunuz var cozmek icin. Sorulara cozen kodlar yazmaniz gerekiyor. Ancak asil gereksinim C++ bilgisi degil, algoritmik dusunme genel olarak matematik zekasi gibi seyler. Ve tabii ki calisma. Pek iyi anlatamadigimin farkindayim ama normal egitim sisteminden cok uzakta olunca tanimlamalar karisiyor. Ancak 9. sinifsaniz genel olarak iyi bir ogrenciyseniz bu neymis diye bakmak isterseniz, bir bakin size bir zarari olmaz.
    Kazanimlari ne diye soracak olursak, bu seneki kilavuzda yer almadi yani gelip gelmeyecegi belirsiz ama, universite sinavinda, ikinci asamada bronz, gumus ya da altin madalya almaniza bakli olarak 25-30-35 ek puan veriliyor. Eger bransinizla alakali bolumde okursaniz. Bu bolumler osys kilavuzunda belirtiliyor. Eger uluslararasi madalyasi alirsaniz, sinavsiz gecis hakki kazaniyorsunuz istedigin universiteye. Lise 3'ken uluslararasinda madalya alirsaniz Lise 4'te herhangi bir sey yapmaniz gerekmiyor. Universite garanti oluyor. Milli takim 4 kisilik. Ben gecen seneki sinavda 5. oldum ve bu firsati kacirdim elimden. O yuzden bu sene ikisini beraber idare etmek zorunda kaldim. Ayrica universitede ulusal madalya icin 750, uluslararasi madalya icin 1000 TL olmak uzere Tubitak tarafindan aylik burs aliyorsunuz. Genel olarak olimpiyat bu. Baska sorulari olan varsa alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slovenya -- 8 Mart 2016; 0:28:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Olimpiyatta altın alıp da fen çözememek de iyiymiş

• Bilgisayar olimpiyatçısıyım. C++, algoritma, genel matematik gibi şeyler gerekiyor. Fen sadece 1 hafta kimya çalıştım söylediğim gibi. Yani konuları bilmiyorum daha diğerlerinin. Hangilerini en hızlı öğrenip arttırabilirim onu soruyorum.

• slovenya S kullanıcısına yanıt
    Bak kardeş. Lisede o kadar işin arasında c++ algorigma öğrenip olimpiyatta derece yaptıysan buradaki ben dahil kimse sana yardımcı olamaz.

• Arkadasim adam cok zor bir sey sormiyoor ne bu tavir ne alakasii var c++ ile algoritma ile? Kardesim sen biyoljiyi hizlica okuyup ustune giderek netini arttirabilirsin biyoloji 0dan 6-7ye cekilebilir. Fizikte temel bilgileri gozden gecir sayisal islem cikarsa zaten yaparsin. sosyalde felsefe ve din bak tarihi de okudugunu annlayarak cikarabilirsin. Bence yeterli olur

• Hocam şunu söylemem lazım olimpiyata ciddi olarak emek verdim. Yani daha 9. sınıftan itibaren günde 10 saat çalıştığım zamanlar oldu. Genel olarak da diğer derslere vakit ayıramadım. Yani şu son iki haftada çok ağır bir şekilde çalışıp netimi arttırmak istiyorum. Yani en kısa zamanda en çok net getirecek tavsiyelere ihtiyacım var. Bunu da tabii ki ygs/lys çalışan insanlar benden çok daha iyi biliyorlar. Teşekkür ederim cevaplarınız için.

• Sağolun hocam teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Biyolojiden 6-7'ye çıkabilir miyim sizce bu sürede? Çok zor değil mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ygs kimya basit. Aban. Matematikciysen eger fizigi halletmen biyolojiye gore daha kolay olur. Konularin mantigina bi goz at. Az biraz genel kultur birikimiyle sosyal en az +25 gelebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • He bide biyolojide her sene çıkan banko konular var. Basitler. Her gun az da olsa okuyarak 5net cok rahat yapilir. Kolay gelsin

• Hocam zaten en son 3 ay önce girdim denemeye yarından itibaren hergün bir adet çözeceğim. O yüzden tam bilmiyorum açıkçası sosyalden kaç yapabilirim. Ama dediğiniz gibi fiziği arttırıp biraz biyoloji öğrenip azcık da sosyal eklemem gerekiyor bu iki haftalık süreçte. Teşekkürler önerileriniz için.

• Hocam ygs kimya ztn çok kısa sürede hallediliyor sende gormuddundur biyoloji ezber olduğu için vaktini bays alır önerim ygs fizik kasman sınava kadar halledersin ygs biyolojidendr her sene çıkan kolay konuları hallet

• Zamanın mı yetmiyor sosyal neden o kadar az

• Hocam konuları bilmiyorum o yüzden netlerim böyle. Çalışmadım hiç. 0 sosyal bilgim. Kimya çalıştım sadece bir hafta onda da konuları öğrendim. Yani test çözmüşlüğüm denemeye girmişliğim yok.

• Bilmiyorsun konularin eksik nasil articak tabi ki konulari ogrenerek,

İyi forumlar.

• Ben de eski olimpiyatcilardanim. Oncelikle sosyali degil fizik biyolojiyi halletmen gerekir. Simetri ygs biyolojiyi 2 gunde bitirirsen baya isini gorur. Cografya icin de konu anlatimli kitaplardan cok ozet bilgilere yogunlas edam,delta,palmenin ozet kitaplari guzel olur. Felsefe ve dini yaparsan tarihteki yorum sorulariyla falan sosyal netin artar zaten bunlar disinda gunluk fen ve sosyal denemeleri cozup oradaki bilgileri ogrenmen iyi olacaktir

Kimya için güvender kitabını bitirebılıraın.
    Fizik içinse güvender ygs yi alıp teknofem dinledikten aonra kitabı çözebılırsın.Hergun2-3 konu. Biyolojıdede özet bi degifter alıp o kitabı 3-4 kere okusan yeterli.

Netleri artırmk istiyorsan en kolay yolu video konu anlatımı izlemek.sonra o konuyla ilgili sorularını çözmek.mat 2. aşamayı geçen bir arkadaş da fenleri sıkı tutmuştu.Lys de toplam 8 9 yanlışı vardı fenlerde.Üni puanı için önemini görürsün fenin.Ek puanın kaldırılması kötü olmuş üzüldüm.
  • 2 günde ygs biyo... şaka mısınız? kardeşim parçalara bölerek bitir 2 günde bitirsen bile unutursun konuları zaten. Her gün 1 biyo konusu bitirmeye çalış ygs de 8 net civarı gelir.

• Artık her gün bir deneme çözüp netlerimi burda toplayacağım.

• hocam benim de cok olimpiyatci arkadasim oldu. 1 hafta biyo kimya calis 450'ye vurursun. olimpiyatci adam yapar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.