< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
**Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç Metreküp** (354. sayfa)
-
-
O küçüklükte peteğin hiçbir faydası olmaz, en az 120 lık olursa belki. Benim benzer büyüklükteki cam balkonu termometreyle bir kere ölçmüştüm kışın 10-13 derece civarındaydı gece en soğuk zamanda. Genelde böyle midir bilmem fikir olması için yazdım siz de ölçebilirsiniz. 120 ve üstü petek koymak en az 3-5 derece artırır belki ama balkondaki petek sürekli çok soğuk olacağı için gaz tüketimini çok arttırabilir, çünkü o petek çok soğuk olacağı için oradan geçen sıcak su çabuk soğuyup kombinin daha uzun süre çalışmasına sebep olacaktır. Tüketim sorun değilse faydası olur illaki havayı biraz kırar. Mesela benim banyoda mutfak aspiratörü gücünde 300m3/h aspiratör var, ve sürekli dışardan taze hava sirkülasyonunu sağlayacak küçük de bir baca var, denemek için banyodaki havlupanı kapattım zaten boşa yanıyordu çünkü. Genel tüketim yaklaşık 2 m3 daha düştü. Balkona koyacağınız petek yanlışım yoksa eğer tahminim en az 4-5m3 artırır genel tüketimi. Bence mantıklı değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çift cam olsa idi faydası olurdu, ama tek camda olma ihtimali düşük, yeteri büyüklükteki petekde bile bir taraf sıcak diğer taraf soğuk olabilir, oraya üfleme yapabilecek bir sistem kurmak daha mantıklı olacaktır, mesela basit 300-500 liralık fanlı elektrikli ısıtıcı havayı döndüreceği için hem daha kısa sürede havayı kırar, hemde sadece gerektiği zaman kullanılacağı için ekonomik olma ihtimali daha yüksektir.
-
eni 60 olup boyu 100 olan petekler var hocam. ben de ayni sekilde 4m2 pimapenle kapali balkona koydurdum tuketimi etkilemiyor.
balkon kayar cam ise ve cam arasi contalar iyi ise, 40 ile yanan petek 20 21 yapar orayi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Derece ölçümü yapmadım bir kontrol etmekte fayda var. Yer Antalya, kışın çok güneş görmüyor, güneş olan günlerde sabah 8:30-11:30 arası güneş alıyor. Dairenin doğalgaz sistemi sanırım mobil deniliyor o sistemden her peteğin hattı ayrı. Balkondaki bu hattı ise ayrıca ben çektirdim. Kombinin 3 metre yanında. Petek takılacak yer dar olduğundan malesef 120lik petek takamıyorum. Maks takılacak en 60 boy 90 olabilir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Balkon katlanır cam. Sizinki pimapenmiş, pimapenin yalıtımı katlanır tek cam balkona göre daha iyidir. Alanınızda neredeyse yarısı. Altınız ve üstünüzde aynı şekilde kapalı mı? Benim altta üstte açık
Evin sistemini yapan yere sordum 60 en 100 boy petek+işçilik 7k fiyat çekti (petek normal petek, yer Antalya) doğalgazı yaptırdığımda balkon açıktı o sebeple o dönem yaptırmamıştık. Böyle bir fiyat çıkınca buradan tecrübeli sizlere sormayı düşündüm. Dediğiniz gibi faydası olmayacaksa ve üstüne boşa tüketim arttıracaksa bu işe girmek mantıklı değil
Standart cam balkonlar rüzgar dışında maalesef soğuğu çok engelleyemiyor, her ilave edilen petek tüketimi bir miktar arttıracaktır, mesela evinize 10 m petek var siz 1 m ilave ettiniz hem de daha soğuk olan bir bölgeye ilave ettiniz, tüketim yaklaşık %10 artacaktır. Fayda kısmına tam karar vermek çok zor. Yalnız sadece petek takmaya o fiyat çok fazla radyatör 3000 vanalar 500 desen 3500 eder. 4 dübel+2 vana bağlamaya 3500 işçilik kalır ki bence fazla.
-
Madem hat hazır, fazla masrafa girmeden denemek için bence çıkma petek bulup deneyin derim. Ikinci el sitelerde veya çıkmacılarda 1000 lira civarına bulursunuz o ölçüde peteği. Elinizden gelirse kendiniz yaparsınız, gelmezse 300-500 gibi makul ücrete yapacak biri bulunur illaki. En azından fazla masrafa girmeden denemiş olursunuz. Tüketim olarak belki ben havlupanla kıyaslayarak yanılmış da olabilirim, çünkü havlupanlar verimsiz tasarım olarak, koca 160 lık petekten bile daha çok tüketime neden oluyorlar. Mevcut tüketimin yüzde %10'u + Balkonun soğuk olmasının dezavantajı belki max 1-2m3 olur ek tüketim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Hocam ben olsam hiç masrafa girmeden, önce eş dost tanıdıktan bir elektrikli ısıtııcı bulup orayı 1000 W lık kısımda ne kadar ısıtıyor ona bakardım, Niye 1000 w, çünkü 90x60 petek 50 derece kazan sıcaklığında ve 10 derecelik ortamda max 1000 W ısı transferi yapabiliyor.
-
İgdaş sabit fatura kullanan varmı?
-
İzmir merkez.
55 metre kare yeni daire.
Yalıtım iyi, ara kat.
24 saat 38 derecede çalışıyor kombi.
24 saatte 3.69 metre küp gaz harcamış.
İzmir 55 m2 ve ara kat için fazla değil mi, mümkün ise bir oda termostatı takın tüketiminiz azalır.
-
Ev ortalama 24 derece oluyor.
Oda termostatı taktırınca 24 derece olmayacak mı?
Yada oda termostatı nereye göre çalışacak.
Anlamadığım konular.
Arkadaşlara sordum 5 - 6 - 8 metre küp harcamışlar bende iyi diye düşündüm.
23.30 - 08.30 = 23 C
08.30 - 12.30 = 23,5 C
12.30 - 17.30 = 23 C
17.30 - 23.30 = 23,5 C
Eskişehir.
152 M2
Demirdöküm Nitromix
Honeywell T3R
1 aylık fatura 75 M3
657 TL
Iyiymiş kombi kaçta?
50
Maşallah diyelim nazar değmesin. :))
7 yıldır termostat kullanırım.
3 sene Cosa.
1 sene Honeywell CMT727
3 yıldırda ve halen Honeywell T3R
3 yıldır kışın en soğuk ayında bile aylık tüketimim 170 m3'ü aşmamıştır. Ortalama sıcaklık 23-23,5C
Termostat, kombi hepsi bir yana en önemli şey evin konumu ve yalıtımı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 14 Kasım 2024; 0:31:2 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X