Şimdi Ara

GÜNEY KÖPRÜSÜ BESLEMESİ - ACİL YARDIM-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar güney köprüsünün beslemesini bilen varmı ? bağlantıyı kesmem gerekli de ...

bilgisayar anakartı üzerinde kuzey ve güney chipi vardır ya

anakarta elektrik verdim mi güney köprüsü aşırı ısınıyor onun için güney entegresinin beslemesini kesmem gerekiyor

yani ben anakartın bi tarafını çalıştırmaya çalışıyorum

lütfen yardım edin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnarKin -- 4 Aralık 2005, 20:38:22 >
    Kendi küllerimiz üzerinden yeniden doğabilmek için kendimizi yakmadıkça,her birimiz birer simurg olmayı göze almadıkça,bataklığımızda,tüneklerimizde ve kafeslerimizde yaşamaktan kurtulamayacağız..

Rize
  • İkincisi bir anakartta aşırı ısınan güney köprüsüde ilk defa duydum bence anakartında bir sıkıntı var gibi fanlı soğutucu takmayı bir dene .
    Kendi küllerimiz üzerinden yeniden doğabilmek için kendimizi yakmadıkça,her birimiz birer simurg olmayı göze almadıkça,bataklığımızda,tüneklerimizde ve kafeslerimizde yaşamaktan kurtulamayacağız..

Rize
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnarKin

İkincisi bir anakartta aşırı ısınan güney köprüsüde ilk defa duydum bence anakartında bir sıkıntı var gibi fanlı soğutucu takmayı bir dene .

+1

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• güney köprüsü çipi ısınmaz ki... onca sene hiç görmedim ısındığını.?

Dj. Yek
    Tavuk
    Ördek ( Aka Başkan ) feat "Mr. Kolpa"
    Bıldırcın
    The Kel
    and... The Armut
    ####################################KAPUSKA Productions####################################
  • Günaydın

Hepinize teşekkür ederim , Ben elektroniği öğrenmeye çalışan biriyim...

Formda bi uzman arkadaşın yardımıyla bunu pekiştiriyorum.

1- Anakartın power girişinin yanındaki bütün şişmiş kondansatörleri değiştirdim
    2 -Yüksek akım taransistörleri kontrol ettim sağlam

Ama hala anakart çalışmadı , güney köprüsü ısınmaya başladı ...

başka bi çözüm yolu bilen var mı ?
    Daha Fazla Göster
  • slm

guney koprude ısınma varsa muhtemelen arızalıdır. Arkadasların dedigi gibi cok ısınan bir chip degildir.
    Hafif bir calısma ısısı vardır , bu ısı elinle dokundugunda rahatsız etmeyecek kadar belli belirsiz bir ısıdır.
    Guney kopru beslemesini genelde yakınında bulunan bir transistorden alır.
    Asırı ısınma varsa arızalıdır degismesi gerekir.
  • anakarta elektrik werince güney köprüsü chip'i aşırı ısınıyor diyo arkadaş.Peki elektrik wermeden nasıl çalışıcak?Ayrıca güney köprüsü agp'yi ramleri falan kontrol eder elektriğini de kesemezsiniz bildiim kadarıyla...kolay gelsin
  • arkadaşlar güney koprusu anakartta az ısınan chıplerden bırıdır. guney koprusu pcı slotlar ve dıger chıpler ıle haberlesmeyı saglar.bu chıpın enerjısının kesılmesı buyuk ıhtımal anakartın calısmamasını saglayacaktır. bu nedenle guney koprusunun enerjısı kesılmesı tavsıye edılmez.kesmeyı basarsanız dahı baska bırımlerde sorun cıkacaktır. arkadasların da dedığı gıbı buyuk ıhtımal anakartta baska bır sorun vardır. bır de kondansatorlerı fılan değiştırdım, transıstorlerı kontrol ettım dıyorsun.anakart 7-8 veya daha fazla tabakadan olusmustur. senın bu elemanları sokup tekrar lehımlemen buyuk olasılıkla icerıde kalan dıger kalara temas sorununu ortaya cıkaracaktır.ama bı sans lehımlar ıcerıdekı yolları teması gerceklesebılır. ama bunu nereden bıleceksın??????
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.