Şimdi Ara

gunes pilleri icin gerilim ve akım ölçücü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    tasaarım odevı olarak "gunes pillerinin urettigi(0-22v) gerilimi bilgisayar da gormek icin analog-digital cevirici karta 0-5v arası gerilim uygulayan ve gunes pilinin urettigi gerilimi olcen ara devrenin tasarımı" odevini aldım.
    internette aradım.birsuru dokuman var.ama karısık geldiler.ve tam olarak ıstedigim devreye ulasamadım
    sizin bildiginiz dokumanlar varsa bana gonderebilirmisiniz.yada link verebilirmisiniz
    simdiden tesekkurler
    omay cakir
    hybrid_theory_oma@hotmail.com

• Merhaba aklıma bu fikir geldi ne kadar amacına uygun olur senin takdirin.
    Devrede bir kalibrasyon ihtiyacı olacak : Potansın ucuna max gerilim olan 22 volt bir şekilde tatbik edilecek ve çıkışı yani Pic entegresine gidecek olan ucta max 5 volt olacak şekilde ayar yapılacak.

Güneş pilleri,nden gelen 0...22Volt arası gerilim değişince potansiyometre üzerinded gerilim düşümü lineer olacaktır ve gerisi yazılım.
    Dikkat Potansiyometre Lineer olacak birde Logaritmik olanları var onlardan alma Liner olanlarının üzerinde 1 kodu Logaritmik olanlarımın üzerinde 2 kodu bulunur buradan sende ayırt edebilirsim .

Akım içinde önerim 0.01Ohm luk bir direnci seri olarak tak ve her iki ucundan aldığın akım ile doğru orantılı voltajı pic'te değerlendir.Bu sistem temel olarak ICL7107 gibi entegrelerde uygulanır..

Umarım işine yarar veya bir başka fikir kapısı açar.Ucuz ve kolay bir çözüm gibi..

Saygılar.
    Melih

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 30 Ekim 2005, 12:08:53 >

• saolasın arkadasım.dedıklerini yapıcam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    UPS ve voltaj dalgalanmasi..
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.