Şimdi Ara

Güneş enerjisi termosifonun içindeki basıncı değiştirir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eski bir beko titanyum termosifon var. Geçen yaz hatta güneş enerjisi bağlandı. Termosifon soğuk su vanası kapalıyken güneş enerjisinden sıcak suyu açınca termosifonun sıcak su borusu hareket ediyordu. Bugün yine benzer bir durum olduktan sonra termosifonun altından su gelmeye başladı ama hemen kesildi. Göstergelerin altında kapak gibi bir yer var. Beş altı tane vida var ama bir tanesi vidasız bir delik, vida eksik değil de sanki kasten delik bırakılmış gibi. Dikkatli bakınca daha önceden de biraz su gelmiş, hafiften paslı su akmış gibi de bir izlenim edindim ama geçmişte ortalıkta hiç su birikmedi.

    Termosifonun emniyet ventilinden su gelmiyor. Nette altından gelen suyun tek anlamı olabilir o da kazan delinmiştir diyorlar ama su devamlı gelmiyor. Muhtemelen uzun süreden beri bahsettiğim minik delikten damla damla su gelmiş gibi görünüyor. Altına bir kap da koydum, eğer su birikirse göreceğim, şu an kesin bir şey diyemiyorum.

    Sorum şu, güneş enerjisinin sıcak su hattından alınan su termosifonun sıcak su hattında bir basınç değişikliğine neden olup böyle bir damlatma yapmasına sebebiyet verebilir mi? Yoksa kazan delinmesi böyle hafif hafif başlayan sonra artan bir şey mi?



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.