Şimdi Ara

Güneş Enerjisi tercihi yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Şu an kirada oturuyoruz ve yeni bir ev aldık, şu an inşaat aşamasında ve bitmek üzere. dubleks katı satın aldık. 3+1 üzerine 2 oda teras ve banyo wc var. güneş enerjisi taktırmak istiyorum ama taktırmak istediğim sisteme karar veremedim.
    dairemiz en üst kat olduğundan çatı katında bir banyo ve alt katta bir banyo bulunması nedeniyle basınçsız sistem takıldığında basıncın yetersiz geleceğini düşünüyorum. bir kaç yer gezdim. onlar da basınçlı önerdiler. aşağıda değişik firmalardan aldığım teklifleri yazdım. evde 3 kişi yaşıyoruz. hangisini tercih edeyim?
    basınçlı-basınçsız - galvenizli-krom - 24 tüplü-30 tüplü veya kollektörlü

1. Basınçlı galvenizli, 2 kollektörlü 1500 TL
    2. Basınçlı 24 tüplü galvenizli, 1600 TL (normal basınçsız sistemde krom depo kullanıyorlar ama basınçlı için daha kalın saçdan yapılan depo kullanıyorlar) 30 tüplü olanı 1800 TL
    3. Basınçlı 24 tüplü krom 1600 TL (0,75mm krom depo kullanılıyormuş)
    4. Basınçsız 30 tüplü krom 1500 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osamanos -- 17 Nisan 2017; 0:32:37 >

• 3 katlı apartmanın 1. katında oturuyorum. Açık devre 2 kolektörlü sistemi 5 yıldır kullanıyorum. Doğalgaz olmadığından birde rezistans taktırdım. Sıcak su sorunumu çözdüm. Tek memnuniyetsizliğim duş alırken ki düşük basınç. Güneş enerjileri için özel yapılmış, su akışı olduğunda otomatik çalışan basınç arttırıcı pompaları deneyeceğim. Su kesintilerinde çok iyi olsa da açık devre sistem keşke basınçlı sistem taktirsaydim diyorum.

Size gelince mutlaka basınçlı sistem taktırın. Bulunduğum yerde sular çok kireçli ve tüplü enerjileri kullananlar çok sorun yaşıyor. En güzeli vakum tüplü olanlar, eğer kireç probleminiz yoksa. Rezistansta taktırın. Boruların yalıtımını iyi yaptırın. Borulara geçirdikleri yalıtım köpeklerininde üzerine su borusunu kesip iki kat yalıtım yapın. Güneşten ve yağmurdan hatta kuşlardan da boruları korur. Kollektörlü sistem yapıyorsanız, daha verimli bakır selektif kollektörler taktirabilirsiniz ama biraz tuzludur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uriel kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için. Bugün yorumunuzu görmeden anlaştım biriyle. 30 lu Vakumlu krom basınçlı yapacak. 210 litre kapasitesinin olduğunu söyledi. Dış yüzeyi boyalı olacak. Sistem tubular diye bir firma uretiyor nazillide. Dediginiz gibi borulara yalıtım da yapacaklar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.