Şimdi Ara

Güneş enerjisi tavsiye? Vakum tüplü mü? Cam panelli olan mı? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
673
Cevap
38
Favori
226.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • leventsr L kullanıcısına yanıt
    Selamlar;

    Boruların patlaması ya da çatlamasının sebepleri olarak 3 ana neden yazabilirim tecrübelerime dayanarak;

    - Borulara klimaflex çekilmemesi, (Klimaflex sadece güneşten korur, soğuk vs de bir faydası olmaz dikkatinizi çekerim)
    - Bölgede kireç oranının fazla olması (Manyetik kireç önleyici tavsiye ederim)
    - Takılan borunun kalitesizliği. (Her siyah boru kesinlikle kaliteli değildir)

    Bu arada 400 TL çok fazla bir rakam. Dediğiniz gibi eliniz mahkum kalmış. Ne diyelim geçmiş olsun...
  • Ege Solar kullanıcısına yanıt
    Kireç önleyiciyi gittiğim zaman taktırayım taşkın ısıdan bahsetmişsiniz hemen merkezde bulunuyor tavsiye ederseniz ordan yaptırayım siz yakın olsanız bize keşke sizle irtibat kurup yaptırmak isterdim şahsen

    Birde kış için ne gibi önlem almak lazım?

    Yapılan siyah boruda kalite kalitedir siyorsunuz ne marka takıldı hiç bakmadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ege Solar kullanıcısına yanıt
    ozur dilerim ciktim saydim 24 tuplu imis. 24 tupte demekki yetersiz kaliyor. yada kurulumunda hata var. tam isitamiyor. ben 6 sene once kurdurmustum. basincli urunun ustunde bulunan kucuk soguk su haznesinden su kacirmakta muhtemelen onun da icinde samandira oldugunu dusunuyorum o arizali heralde daha once yoktu...simdi borulara baktim soyulmalar baslamis nerdeyse dirsekler acilacak gibi daha once sicak su cikisinin ordaki boru patlamisti simdide diger yerlere sicramasi muhtemel, cam borular beyazlamis vaziyette. su an yeterli isiyi alamiyorum mesela havalar iyice soguyunca zaten gunes enerjisinden faydalanamiyorum havada gunes olsada...simdi tesisati ve borulari degistirmek daha az maliyetli diyorsaniz onun arastirmasini yapayim. taskin ticaret mustafayi iyi tanirim. yasar metalide biliyorum duydum. ozelden de size yazdim daha once ama...
  • leventsr L kullanıcısına yanıt
    Ben zaten Taşkın ısı ıle aynı urunlerı kullanıyorum. Mustafa abinin kullandığı yan ürünler de kalitelidir. Zaten siyah boru kullanıyor ve yanılmıyorsam kalde kullanıyor. Hiç sorun cıkmaz. Kışda önlem almaya gerek yok. Zaten kalıtelı malzeme kullanıldıgı takdırde hıc problem yaşamazsınız. Teşekkür ederim.
  • alpay 21 A kullanıcısına yanıt
    Cam boruların alt kısmı beyazlamışşa çok sayıda, yeteri kadar ısıtmaz sistem. Mustafa abıyı ıyı tanıyorsanız kendısıne benım de selamlarımı ıleterek oncelıkle tesisatı ve cam boruları değiştirme maliyetını hesaplattırın. Eğer bozuk cam boru sayısı fazlaysa sıze bakım malıyetı daha fazla olacaktır diye dusunuyorum. Bır problemınız olursa tekrar yardımcı olmaya hazırım. Teşekkür ederım.
  • tesekkurler Mustafayla gorustum bugun komple sistemi yeniledik...galvaniz icinden camur akti borular bitikti..kroma ve 30 boruluga gectim daha iyi oldu insaallah..
  • Adanada 9 katlı binanın son katından ev aldım güneş enerjisi yok taktıracağım hangi marka hangi tip almalıyım bir sürü seçenek var galvanizli tüplü krom bakır saç....basınçlı sistem.... birşey de anlayamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • archdark kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Kafanızı fazla karıstırmadan hemen sunu sormak ısterım. Güneş enerjisi kurulumu yapılacak yer ile evinizin mesafesi ne kadar yukseklık olarak? Arada 6m ve üzeri fark varsa açık devre sistemi, yoksa basınclı sistemı onerırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ege Solar

    Selamlar. Kafanızı fazla karıstırmadan hemen sunu sormak ısterım. Güneş enerjisi kurulumu yapılacak yer ile evinizin mesafesi ne kadar yukseklık olarak? Arada 6m ve üzeri fark varsa açık devre sistemi, yoksa basınclı sistemı onerırım.

    merhaba benim bir sorum olacaktı
    doğalgaz bağlatıyoruz sıcak suyu hem panelden hemde doğalgazdan kullanmak için ne yapmamız gerekir. bilgi verirseniz sevinirim.
  • İyi Günler...
    Konuyu baştan sona okudum sayılır fakat kafam karıştı.(yok sıcak su kazanı şu olacak, soğuk su kazanı bu olacak, borular, eski sistem yeni sistem v.s. kafam hepten allak bullak oldu. İzmir çiğli bölgesinde oturmaktayım. Suları kireçli ve nemli bir bölge, 2 katlı ev 2 katıda yaz ve kış aylarında sıcak su kullanacak şekilde.Toplam 5 kişilik bir aile hangi marka ve ürünü tavsiye edersiniz. Özellikle sağlık açısından paylaşılan bir yazıdan sonra. kazanlar hangi özellikte olamalıdır.
    Teşekkürler...
  • Ne marka alırsanız alın, anages kesinlikle almayın, 1 yıl geçmeden pişman olursunuz, satış sonrası rezalet, ürünlerine toz kondurmuyorlar arıza yapması mümkün değilmiş, ücret karşılığında gelip bakabilirlermiş.Şimdi taktırırsanız bu kış rahat edersiniz ama önümüzdeki sene kışa girmeden yani daha 1 sene dolmadan suyu önceki sene olduğu gibi ısıtmadığını ciddi bir şekilde fark edersiniz. Bu durumu izah etmeye kalktığınızda önce montajı yapan bayi bir bahane üretir daha sonra üretici firmaya durumu aktardığınızda sizi direkt olarak ukala bir bölge müdürüne aktarır ve önce böyle bir şeyin mümkün olamadığını söyler onların ürünlerinde arıza olmazmış çünkü Allah'la sözleşme yapmışlar Allah üretiyor onların ürünlerini, sonrada varsa bir sorun bu durumun garanti kapsamında olmadığını bunun tespitini yapmak için servis ücreti gerektiğini söylerler. Onun için sakın ama sakın anages almayın elektrikli termosifon kullanın ama anages markasından kesinlikle uzak durun.




  • malifural M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.

    BU baglantıyı yapabilmeniz için usta bir tesisatçıya yeri göstermeniz gereklidir.
  • İyi günler kutahyanin Simav ilçesinde bir köyde oturuyorum evimiz 2 katlı toplamda alt ve üst kat dahil 5 kişi yaşıyoruz su sayaçları kız aynı çünkü hangi marka güneş enerjisi tavsiye edersiniz su kesintisi fazla yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde samandiralimi basinclimi almalıyım sular fazla kireçli değil 2.katta oturuyoruz gün içinde suyu 1 .kattakiler biraz fazla kullanıyor biz pek kullanmiyo ruz kaç vakum tüp olması gerekir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bulunduğumuz bölgede Özay gümüş işi ve erbil var birde ezinc var ama fiyatları pahalı olduğu icin daha makul olanını arıyorum şimdiden oneriniz için teşekkürler
  • İsmail433535 İ kullanıcısına yanıt
    Özay'ı kesinlikle tavsıye etmem. gümüş u de tanımıyorum ama Erbil sizin için ideal seçim olacaktır.
  • doslar bende bir şikayette bulunacağım. kendi çabalarım ile evimde ufak çaplı bir sistem yapmak istedim.. ayrı zamanlarda panel di aküydü invertör dü hepsini aldım en sona şarj aletim kalmıştı ve onuda tamamladım.bilindiği üzere bu ürünler maliyetli. ben aldığım panel hakkında uyarıda bulunmak istiyorum ben kötü bir tecrübe yaşadım sizler yaşamayın. TOMMATECH denen markayı aldım. kesinlikle verdiğim paranın kuruşunu dahi haketmeyen bir marka kesinlikle uzak durun derim arkadaşlar. N11 de satışı yapılıyor enyaygın olarak zaten olumsuz yanıtlar fazlalaşınca ürünün ismini değiştirmişler.. alman malı falan gibi yanıltıcı bilgiler var aldanmayın arkadaşlar tam bir fiyasko ürün..
  • serkanhrz S kullanıcısına yanıt
    Tamamen katılıyorum. Bilgisi olan birine danışmadan solar panel almayınız. Sıcak suda olduğu gibi solar panelde de her zaman yardımcı olmaya calısırım. Teşekkür ederim.
  • serkanhrz S kullanıcısına yanıt
    Merhaba serkanhrz,

    Konu ile ilgili sizinle görüşmek ve yardımcı olmak isteriz. İrtibat bilginizi, PM olarak iletmeniz halinde ilgili ekibimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.

    n11.com
  • Küçük bir ilçede çalışıyorum.
    24'lü vakum tüplü gün ısım var. 5 yıldır kullanıyorum.
    Aralık 2016 da çok az sıcak su akıttığı için usta çağırdım, bir torba kireç çıkardı. Gün ısı sıkıntısız çalıştı.
    Ustayı çağırdığımda 24 lü vakum tüpün sonuncu sıradaki tüp kırıktı. Ustaya bunu değiştircez mi diye sorduğumda usta siz evde 3 kişisiniz, size kalan 23 ü bile fazla fazla yeter dedi, tüp eklemedi. Son tüpün koptuğu yere bir şey yaptımı yapmadımı bilmiyorum.
    Bugün komşu geldi, gün ısınız akıtıyor dedi. Neyse çatıya çıktım, evden gün ısıya çıkan vanaları açtığımda, Aralık 2016 da kırık olan ve ustanın yerine birşey takıp takmadığını bilmediğim son tüpün takıldığı yerden kuvvetli su geliyor. Çatıda yerde de, boş silikonmastik kabı buldum.

    1. Son tüpün takıldığı yere yeni tüp takmak zorunda mıyız? (Tüpsüz 2 ay kullanıldı, nasıl su gelmedi anlamadım)
    2. Son tüpün takıldığı yeri kapatırsak sisteme bir zararı olurmu? Zararı olmazsa nasıl kapatabiliriz?

    İlgilenen ve cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.




  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.