Şimdi Ara

GÜNDEM YOĞUN GELİN BEYLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet beyler gündemde olan sıkça tartıştığımız konularla ilgili fikirlerimi yazacağım.

Teknik Direktör Meselesi

Mancini başarılı mı başarısız mı oldu?

GS üç kulvarda giden bir takım olduğuna göre kulvarlara göre konuşmak gerekir. Dolayısıyla ŞL’den başlayalım. Juventus’u geçip gruptan çıkmak başarıdır. ŞL’de Mancini başarılı. ZTK’da kupayı aldığına göre kesinlikle başarılı. Ve geldik lige. Ligde GS başarılı demek için şampiyon olması gerekir ama durumu daha da kötüleştiren hadise ise GS’nin çok uzun süre önce ligde havlu atması oldu. Dolayısıyla ben ligde başarılı olduğunu düşünmüyorum.

Mancini’ye zaman tanınmalıydı. Klopp bir senede mi başarılı oldu?

Ben Mancini’nin gelecek vaat eden bir teknik direktör olduğunu düşünmüyorum. Önceleri arkasındaydım Mancini’nin ama sonradan Mancini’nin gelecek inşa etmek için yanlış t.d olduğuna karar verdim. Örnekler üzerinden gidelim. Klopp’a, Simeone’ye bakarsanız. Ortak iki nokta görürsünüz. Bu ortak noktalardan ilki her iki teknik direktör de neredeyse her oyuncusundan max verim alır. İkincisi ise takımlarına saat gibi işleyen bir takım oyunu oturtmalarıdır. Mancini devamlı ilk 11 ile oynayarak aksine oyuncuların verimini düşürdü. Birçok maçta da sahada bir takım olarak hareket edemeyen bir GS gördük. Dolayısıyla istediğiniz kadar zaman tanıyın önce doğru adamı bulmalısınız. Kaldı ki sadece teknik direktörle de ATM, BvB olunmaz. Altyapıdan sportif direktörlere kadar doğru adamları bulmak gerekir.

Yeni teknik direktör kim olmalı?

Birçok isim gündeme geliyor. Ama şu anda adaylar arasından en gelecek vaat eden isim Thomas Tuchel gibi gözüküyor. Almanya’da yeni Klopp olarak gösterilen bu teknik adamla yukarıda bahsettiğim projeler ortaya koyulabilir. Ama bir gerçek de var ki Türkiye bu tip projeler için çok elverişsiz bir ülke. En başta yabancı sınırıyla.

GS’ın Mali Durumu

GS krizde mi?

Bence kesinlikle hayır. Bazıları küçülme lafları ediyor bu yanlış bir ifade. Şöyle örnekleyelim GS frene basmayacak daha az gaza basacak. FFP yüzünden gelir gider dengesini sağlamak zorundayız. Dolayısıyla daha az harcama daha az transfer anlamına geliyor. Ancak eldeki gayrimenkuller için yönetimin projeleri gelecek için umut veriyor GS'da.

Peki mali durum ile sportif başarı ilişkisi nasıl her zaman doğru orantılı mıdır?

Mali açıdan rahat kulüplerin daha başarılı olabileceğini söylemek yanlış olmaz. Ama her zaman daha fazla transfer yapmak daha fazla para harcamak başarıyı getirmez. Doğru işler yapılıp eldeki paradan daha fazla verim alınırsa ki ilk akla gelen çözümü genç gelecek vaat eden oyuncuları alıp parlatmak oluyor. Başarı gelebilir. Ve zaten yeni transfer politikası da bunun üzerine kurulu. Örnek olarak bu sene ŞL finalinde karşılaşan iki takım Real Madrid ve ATM’i konuşalım. Real Madrid 1 milyar euro transfere harcarken ATM 35 milyon euro harcamış. Yani Real Madrid ATM Madridin yaklaşık 30 katı para harcamış. Futbolda bu başarı hikayesine geçen seneki BvB’yi de ekleyebiliriz.

Okuyan arkadaşlara teşekkürler...

• Tamamen katılıyorum hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla doğruyu söylemek lazim mancini takımın başındayken mancinisttim şimdi gelsin mi derseniz kati surette istemem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben kesinlikle macera aranmaması taraftarıyım şu durumda.

Bilindik adamları takımın başında görmek hem taraftarı hem de camiayı rahatlatabilir.

Otmar Hitzfeld veya Koemandansa Cristoph Daumu tercih ederim o derece yani. Lucescu gelseydi eğer harika olacaktı.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kac gundur acip silinen konularini tek bir cati altinda toplayip tartisma konusu yapmissin "carter bunu begendi" bence :)

• JessieJ J kullanıcısına yanıt
    rds ile konuştum peşindeyim carter yanlış adama bulaştın dostum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birader hıncal uluç gibi kendine soru sormuşsun sende

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene Avrupa önemli değil. Ligde istisnai bir durum var. Geçen yıl sampiyonlugu kaptırdık, bu yil da kaptirirsak 4.yildizi takacaklar ve psikolojik olarak çöküntü yasayacagiz kulup yine karisacak. O yüzden ligimizi bilen ve ona göre oyun sablonu oluşturabilecek bir isim ile anlasilmali.

• 1 Milyar Euro mu

Adamlardaki paraya bak.

• bu konu kapali degilmiydi

• Yabancı sınırlaması ile belli bir yere gelmek imkansız. Türkiye ligi takımlarının hedefi ligde şampiyonluk şampiyonlar liginde de en fazla 2. tur olmalıdır. Kimse eli kolu böyle bağlı iken başarılı olamaz. Bu sebeple bize lig şampiyonluğunu getirecek şampiyonlar liginde de rezil etmeyecek bir hoca yeter. Diğer hedefler sadece hayal olur. Mancini kendi kurmadığı kadro ile bana göre çok başarılı olmuştur. Ama lig şampiyonluğundan ilerisi yalandır. Kimse kimseyi kandırmasın kendi içimizde birbirimizi yener dururuz diğer takımları da özenerek ağzımız açık kalarak izleriz.
  • hayret carter bu konuyu hala kapatmamıs

şikayet edeyimde hemen kapatsın sagolsun beni kırmıyo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.