Şimdi Ara

Gündelik kullanım için araç önerileriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar,
    Artık kendime ait bir araç sahibi olmam gerektiğine inandığımdan, kendi çapımda kısa araştırmalar yapmaktayım ama sizin değerli bilgileriniz bu aşamada bana çok daha yararlı olacaktır. Durumumla ilgili kısa özetler geçmek gerekirse;

    1-Aracı ev-işyeri arasında kullanacağım, haftasonu da gezi amaçlı kullanacağım. Ev-işyeri arasındaki mesafe gidiş-dönüş 13-14 km civarında. Haftasonu da gebze-istanbul arası diyebiliriz gidilecek mesafe açısından.
    2-Bu mesafeyi gözönüne aldığımızda benzinli mi dizel mi tercih etmek daha mantıklı olacaktır?
    3-Konfor ve güvenlik ile ilgili ciddi değişmezlerim var, mesela işyerinin fiat linea'sı ile gebze-beylikdüzü yapmak zorunda kaldığımızda çok ama çok rahatsız olmuştum, yol gürültüsüne ilave olarak araç koltuklarından kaynaklı rahatsızlık da duymuştum. Bu aşamada yol sesini içeriye almayacak, yoldaki tümsek ve çukurlarda iç organlarımın yerini değiştirmeyecek yani az sarsıntı yapan ve hepsinden önemlisi güvenlik donanımlarında ESP'si vb. hayati donanımı olan bir araç önceliği alacaktır.
    4-Trafik pratiğim pek bulunmamakta, bu yüzden 2. el almak daha mantıklı gözükse de, aşırı titiz olmamdan ötürü çoğu 2. el arabanın kondisyonuna içim sinmedi, kondisyonu az olanlar da sıfıra yakın fiyat veriyorlar zaten, bu aşamada sıfır araç alıp tertemiz kullanmayı düşünüyorum, bilmem ne dersiniz?
    5-Aracı her ne kadar kendim kullanacak olsam da, arka koltukların diz mesafesi ile ilgili de ciddi bir takıntım bulunmakta, 184 cm boyundaki bir insanın arka koltukta eziyet çekmeden rahatça oturabileceği bir aracı almak isterim haliyle.
    6-Halihazırda araç için 35 bin tl nakiti tutmaktayım, önerilen araçlara göre limiti yukarı çekme gibi bir düşünceye açığım haliyle. Araç ilk aracım olacağından, severek bineceğim ve hergün lanet okumayacağım bir araç olmasına dikkat ediyorum.

    Özetle geçtiğim bu bilgiler ışığında tecrübeleriniz ve deneyimlerinizden yararlanmayı çok isterim. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.







  • Dizel araç öneririm. Torkun tadı başkadır Akaryakıt fiyatlarıda malum :)

    • Fiat Bravo 1.6 105 veya 120 HP Multijet Dynamic veya Emotion donanım. ( Linea ile karşılaştırmayın , mümkünse teste çıkın. )
    • Ford Focus 1.6 109 HP TDCi Titanium
    • Hyundai İ30 1.6 115 HP CRDi Style
    • Kia Cee'd 1.6 115 HP CRDi
    • Peugeot 308 1.6 110 HP HDI Premium
    • Toyota Auris 1.4 90 HP D-4D Elegant
    • Vw Jetta 1.9 105 HP TDI Midline
    • Skoda Superb veya Octavia 1.9 TDI Elegance veya Comfort donanım. ( 2.el olarak baktım ben tüm araçları. )

    Seçim sizin Ben olsam Bravo veya İ30'u tercih ederdim. Fiat'ın 3 yıl 150.000 km - Hyundai'ın 5 yıl 100.000 km garantisi var.




  • öncelikle aradığınız araçta esp istemeniz bilinçli bir kullanıcı olduğunuzu gösteriyo.size katılmakla birlikte ne alırsanız alın verdiğiniz para karşılığında size en fazla güvenlik sunan araçı almanızı tavsiye ederim. klimanın manuel yerine dijital olması, ekstradan birkaç sensör olması gibi donanımlardan önce güvenlik donanımlarına dikkat edin..

    onun dışında eğer tercihiniz sıfır araç almaktan yana olursa, şu sıralar opel astra 3 classic versiyonunu kampanyasından dolayı gayet mantıklı durmakta, bence elinizdeki paraya göre alınasıdır. astra nın esp si olup olmadığını bilmiyorum ama ncapten 5 yıldızı var. bir de arka diz mesafesi de çok fazla değil ama ben yinede bir incelemenizi tavsiye ederim..

    2. elde ise o fiyat aralığında çok fazla araç var, bu yüzden kriterlerinizi daha fazla netleştirin. ayrıca sıfır yada ikinci el olsun önceliğiniz dizel olsun derim..
  • @~Trabzon61~
    @fake plastic

    Önerileriniz için çok çok teşekkürler, işlerin yoğunluğundan kendime fırsat bulabildiğim anlarda forumdaki önerileri de takip etmeye çalışıyorum, aslına bakarsanız ford focus çekici duruyor, ancak titanium paketli olarak, ve geçen okuduğum kadarıyla da yol sesini içeriye fazlaca aldığından şikayet edildiğini görmüştüm, henüz test etmedim ama bu görüş beni bir miktar soğuttu focustan, bir diğer dezavantajı da focus'un ESP'yi ultra lüks bişeymiş gibi ekstra olarak ekletmesi, bu hoşuma gitmeyen birşey bu araçta...

    mutabık kaldığımız nokta, aracın dizel olması oldu, benim aklımda da dizel araç vardı, tek takıldığım nokta günlük mesafenin az olmasından ötürü benzinlinin yeteceği, ve dizelin pahalı bakımlarından (?) bu açıdan dezavantajımın olmayacağı düşüncesiydi, birkaç bayiide de aynı düşünceyle benzinli alsanız sizin için daha yararlı olacağını düşünüyorum denilmişti.

    Tercihlerimde açık kalan nokta araç tipiydi, tek kullanacağım için hatchback olmasını istiyorum aracın, bu noktada baktığımızda Bravo, Focus, Peugeot 308 çekici görünmekte gözüme, soru işareti yaratan noktalardan birisi de, dizellerde beygir gücü-tork arasındaki ilişkinin nasıl olduğu? 90 bg'lik bir dizel motordan tatmin edici performans beklemek ne kadar mümkündür? Sonuçta drag veya drift yarışlarına katılmayacağım, evden-işe, haftasonları da arkadaşlarla turlamak amacında olacağım. Şu an görebildiğim negatif nokta, yaklaşık 35-39 bin tl arasında fiyat çekilen araçlarda dahi halen mandallı manuel klimanın tüketiciye sunulması, çok dert midir? hayır değil elbette ama dijital klima koymak bu kadar da zor değildir diye düşünüyordum.

    Tekrar yardımlarınız için teşekkürler, forumda mutlaka bu araçların çoğunu deneyerek tecrübe etmiş arkadaşlar bulunacaktır, güvenlik-konfor-verim üçgeninde en mantıklı aracı arayışımı sürdürmeye devam edeceğim ben de...




  • jetta yada corolla öneririm benzinli olanları sizin bütçenize uygun gibi , bütçeyi artırıp dizel de düşününebilirsiniz
    jetta daha detaycı konfor ve kullanımda rahatlık sağlayacak özellikler var uzaktan kumandalı bagaj kilidi vs gibi
    corolla da jetta kadar konforlu ama daha sade (bagajında düğme yok gibi) ama japon kayası
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.