Şimdi Ara

(GÜncellendi) TDA 1562Q olmayan devre :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben bi anfi devresi yaptım 70 Watt TDA 1562Q Mono bir anfi..

Anfiyi yaptım çalıştırıdm fakat. Çok az ve cızırtılı müzik sesi geliyor.

Adaptörden çalıştırıyorum 15WATT 15 Volt bir adaptör devrenin istediği geririlimde öyle. bir sorun yok ama.

Ses az ve cizirtili distorsiyon var. Neyde nkaynaklanıyor olaiblir _

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikodaci -- 8 Ekim 2007; 0:01:22 >

• 70 W çıkışlı amplinin istediği besleme nasıl 15 W olabilir?

150 W olmasın??
  • trafo ve ses giriş ve çıkışlarını doğru yaptınmı bide besleme gerilimini 15 watt istiyo demişsin bunu kim söyledi 70 watt bir devre nasılk 15 watt 15 volt gerilim ister bunu anlamadım şemayı ekleyebilirsen daha detaylı bilgi verebiliriz
  • öncelikle başlığı düzelt sonra git 12 volt 100watt trafo al köprü diyotla doğrult 2x10000uf 25v ve 2x100nf bağla sonra amfiye ver.15 wattlık bi trafodan en fazla 10w ses alırsın
  • arkadaslar sızden ufak bı yardım ıstıyecem benım usb girişli mp4 aldım ama bu program eksıklıgı yuzunden wideo calmıyo bu konuda bana yardımcı olursanız sevınırım pls
  • hayır arkadaşlar yanlış anladınız siz beni...

bendeki Trafo 15Wattlık.

normalde 100Wattlık trafo takmam gerekiyor.

12-18V giriş gerilimi istiyor entegre.

TDA1562Q googleye yazınca anında çıkıyor işte devre.

anlatabildimmi şimdi.

Devre dizaynı tamamen doğru. Entegre sanırım patates :S
  • quote:

Orjinalden alıntı: erroraesthumanum

70 W çıkışlı amplinin istediği besleme nasıl 15 W olabilir?

150 W olmasın??

ilk önce doğru okuyalım arkadaşım... ben devrenin istediği geririlim öyle dedim Watt demedim ;) giriş gücü olarak 100 Watt kullanılmalı ki sağlıklı bir 70 Watt elde edesin. 100 Watt yapasınki sesi yükselttiğinde anfi ses kısma yapmasın...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    220v ile ldr li devre yardım
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • allam ya hala gerilimden bahsediyor konu burada gerilim değil sen yeterli güç veremiyorsun entegreye psu varsa ona bağla birde
  • deneme amaçlı 15 watt yeter . dc 15 volt yüksek geleiblir ? . sorun muhtemelen devrendedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 8 Ekim 2007; 4:02:42 >
  • entegrenin 18v a kadar çalışma sınırı var ses yeterli olmadığı için vatandaş sese yükleniyor bence .trafoda yeterli gücü veremediği için voltaj düşerek sesde bozulmalara neden oluyordur.devreyi görmeden kesin birşey söylemek doğru olmaz kullandığın pcb yi görmemiz gerekiyor.birde devreye ses girişini nederen yapıyorsun.pc mi walkman mi teyp mi?kullandığın hop nasıl kaç ohm kaç watt.pcb mi yaptın yoksa delikli plaketemi yaptın
  • quote:

Orjinalden alıntı: fLeiN

quote:

Orjinalden alıntı: erroraesthumanum

70 W çıkışlı amplinin istediği besleme nasıl 15 W olabilir?

150 W olmasın??

ilk önce doğru okuyalım arkadaşım... ben devrenin istediği geririlim öyle dedim Watt demedim ;) giriş gücü olarak 100 Watt kullanılmalı ki sağlıklı bir 70 Watt elde edesin. 100 Watt yapasınki sesi yükselttiğinde anfi ses kısma yapmasın...

Ben doğru okuduğumu düşünüyorum.

70 W çıkışlı bir ampliyi 15 W güçle besleyemezsin, aç kalır. Benim bildiğim, ampliler çıkışının iki katı güçle beslenir, regüle edilmez.

Cihaza bağladığın kaynağın iç direnci (İmpedansı) amplinin isteğine uygun olmalıdır. Bunun için uygun bir devre eklemen de gerekebilir.

Bağlayacağın hop. impedansı devrenin isteğine uygun olmalıdır. 4 Ohm'da 22 W veren bir ampliye 8 Ohm hop. bağlarsanız, alacağınız güç 11 W'tır.

Devreyi sağlıklı bir baskılı devreye yerleştirmezseniz, distorsiyon sorunlarıyla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

sezer1247, yanıtla karışık senden biraz çeşitledim, umarım sakıncası yoktur.

Yazılanlara katılmayan, gerekçeleriyle yanıtlarsa, ben de yanlışlarımı düzeltme olanağı bulurum. Şimdiden teşekkürler..

• Arkadaşım entegreler tam doğru gerilim ister ayrıca watt güç demektir ama akım ve gerilim bileşenlerinden oluşur yani formül watt=akım*volt tur . eğer sen bu na göre 12 votl kullanıyorsan senin anfin en az minimum 5 amper akım çeker dolayısıyle 5 amper bir doğrultmaca ihtiyacın var.bilemedin minimum tecrübeyle sabittir en az 2 amper 12 volt bir regüleye ihtiyacın var.eğer bunu anfine sağlarsan düzgün ses çıkışı almanda muhtemeldir ayrıca hop. çıkışına distorsiyonu azaltmak için kondanstörde ekleye bilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.