Yakın zamanda araştırmasını yapan ve hifi sistemi için lcd televizyon bakan arkadaşlarımıza sesleniyorum.Yeni bir lcd tv istiyorum ancak henüz araştırmaya yeni başladım , marka konusunda salondaki tv samsung olduğu ve kalitesini gördüğüm için samsung düşünüyorum ama fiyat/performans açısından başka markanın modellerini de düşünebilirim. Salonda 40" kullanıyorum yine çok da yukarı büyüklüklere çıkmadan belkide led tv alabilirim diye düşünüyorum.Şu an teknolojisine göre led tv alınabilecek rakamlara düştü mü onu da bilmiyorum.O nedenle yakın zamanda araştırmasını yaptığınız modelleri inceleyerek işe başlayacağım.
Özellikle aşağıdaki sorulara cevap verebilirseniz daha kolay cevap verir arkadaşlarımız.
1-Bütçe (Kesin bir rakam verirseniz daha iyi olur. Mesela en yüksek 5.000 TL gibi) 2-Kaynak cihazlar (PS3-NMT-Digitürk veya Plus - Uydu reciever standart veya HD) 3- %'ler (%60 Standart yayınlar%20 PS3%10HD film %10 HD Maç gibi) 4-İzleme mesafesi 5-Ses sisteminizin markası ve modelleri ve oda büyüklüğü(Çok güçlü ve iyi bir ses sisteminiz varsa 40inç bir tv sese uyum sağlayamayacaktır gibi)
1-Bütçe max 2500 2-PS3+Egreat M34A 3-%40 Hd film ( Blueray,Brip,Dvdrip,vs. mümkün olduğunca kaliteli film ) , %20 PS3 , %30 müzik sisteminden müzik , % 5 PC , % 5 normal kablolu yayın (Hiremco HD gibi bir cihaz alma fikrim var, eğer öyle olursa %15 civarı tv olur, yoksa tv pek izlemiyorum) 4-3m civarı 5-Yamaha RX-V765 + Monitor Audio RS6 (Rosenut) + Yakında gelmesi muhtemel Monitor Audio RS Center + Yine yakında gelmesi muhtemel Thorens (TD295 MKIV Mahogany veya TD240-2) veya Linn (Sondek LP12) pikap
Odayı özellikle böyle bir hobi edindiğim ve çok mutlu olduğum, hifi sistemim için dizayn etmeye çalışıyorum.Şu an elimde yukarıda yazdıklarım var.Bu cihazları koyabilmek içinde , yine hızlıca aradığım bir tv ünitesi arıyorum.Bu konu ile ilgili de yorumlarınızı bekliyorum.Çünkü bu gidişle duvara açılıp istediğimiz yöne döndürebildğimiz tabla ve iki adet ya da tek adet cam metal ayaklı minimum 3 raflı bir sehpa alıyor olacağım.Odayı fiyat / performans oranında üstte olan ürünlerle yapmak istiyorum çünkü , çok fazla bütçem yok, hem de bu işin sonu yok.
Lafıda fazla uzatmadan , tv ünitesi ve lcd işimi çözmek istiyorum.Yardımcı olursanız ne mutlu bana.Tşk.
Şahsi fikrim; Panasonic 50G20E Plasma LG 47LE5300 Full Led Local Dimming
Plasma almayı düşünmüyorum, sebebi pc ve yakından izleme performansının iyi olmadığını düşünüyorum. LG 47LE5300 Full Led Local Dimming ile herhangi bir samsung'u karşılaştırdığımızda hangisi daha iyi olabilir.?
2.500-3.000 TLcivarındaki tüm Samsunglardan iyidir diye düşünüyorum. Full Led avantajı var. Ekranı parlamıyor ve local dimming var.
Rakam bir anda astronomik gelmeye başladı.40 " LED almak istesem , sisteme haksızlık olmaz sanırım.O zaman hangi marka model fiyat/performans için ideal olur?Çünkü gördüğüm kadarı ile 2900 civarı fiyatı var bu lg'nin.
Merhaba, Öncelikle 40-42" panelin üzerine çıkmak 3 metrelik mesafe için özellikle riplenmiş dvd filmlerde ve sd yayınlarda görüntü kalitesinin beğenilmemesine sebep olabilir.Ayrıca, 3 metre mesafede 40-42" üzerine abartılı çıkılırsa panelin tamamına gözlerinizle hakim olmanız, olmaya çalışmanız (özellikle aksiyon sahneleri bol medyada) Sizi yorabilir. 765 in performansınıda tahminen 15-17 metrekarelik (küçük) bir mekanda tam olarak hissedebilmeniz mümkün olamayabilir.Almayı düşündüğünüz panelin led olması düşünceniz bence de çok doğru.Kendini çok hızlı eskiten teknolojik cihazlar için bütçeniz müsaitse en yenilerinden bir tanesine sahip olmak fikri en makbul olanıdır.Fiyat konusunda haklısınız, led paneller en yenisi ve iyisi ama en pahalısıda. Panellerin bağlantı çeşitliliğinin fazla olması, çok kanallı sesleri işlemesi ve-veya dijital pass trough yapabilmesi, flash diskten usb bağlantısıyla HD görüntülerin izlenmesi son zamanlarda aranan özellikleri oldu. Tabii birde dizaynı ve rengi konusu var ki o da ayrı bir dert.Hele ki bu işe bir hanım müdahalesi olursa, eyvah.Forumda bir arkadaş vardı, epey zaman ses sistemine hoparlör aradı, ama hiç birini eşine beğendiremedi.Sonra ne oldu bilmiyorum.Gördüğünüz gibi bu tür cihazları alırken her birimize göre hem çok özel hemde asla değişmemesi gereken çok genel kıstaslar var.Marka tavsiyesinde bulunmak istemem, muhalifleri mutlaka çıkar bir kulp takar.Zaten bu cihazların hangisini dört dörtlük yapıyorlarki? Ben dikkat edilmesi gerekenleri bildiğim kadar yazdım, Sizin birde Tv ve Projeksiyon bölümüne teknik özellikler açısından bakmanızda fayda var.Özellikle hifi sistemler için panel tavsiyesi kıstasları neler olur, neler aranır doğrusu bende çok merak ediyorum. Araştırmanızda kolaylıklar dilerim.
Bugünkü araştırmamda tüm Samsung modellerini çıkarıp, inceledim.40" de her modele özellikle hakimim diyebilirim.Bugün artık LG ve Sony 40" listemi yapıp karşılaştırıp , çıkardığım cihazları buraya listeleyeceğim.Ama gördüğüm küçük ama etkili bir detay var ki, Samsung en azından listemde ikinci sırada olan ve hi-def-man'in almamı tavsiye ettiği Lg markasına karşı oldukça üstün gözüküyor, çünkü USB'ye kayıt, DLNA,Wireless ve özellikle iddialı olan DTS Core, AAC ve AC3 çıkış desteği ile üstüne üstlük , bir de merak ettiğim 2x20 w + sub çıkış olduğunu yazdıkları 6 7 ve 8 serisi Samsunglara yetişen bir modelini karşıma koyamamış durumda.Kaldı ki, 200 Hz ile 100 Hz arasındaki ciddi bir fark olup olmadığını da merak ediyorum ama hedefim mutlaka bir led tv satın almak. Ama olmuşken fiyat/performans zirvesi yapmış bir marka/model olması arzusundayım.Bu nedenle 3 veya 4 markanın 40" alternatiflerini tek tek inceleyeceğim, bu arada usb kayıt özelliğini deneyen, internet @tv özelliğini deneyen varsa bunun için wireless klavye mouse bağlayabiliyor muyuz sorusuna yanıt verebilecek arkadaşların yanıtlarını bekliyor durumdayım. Bunun dışında her zamanki pazarlama mantığı edasıyla, 200 hz olsun, led olsun, wireless olsun, mkv ve avi gibi türde dosyaları okusun, bir de usb'ye yazsın diyen arkadaşlara duyurulur, öyle bir modem yok, kaldıki üç özelliği bir arada verebilen bir model yok Samsung'da.
Arkadaşlar merhaba,
Samsung Led 40C6000 ile Philips Led 40PFL7605 arasında kaldım. Sizce hangisini almalıyım? Yardım ricasıyla.
Teşk.
Konu yanlis yerde.Ozellikle Tv ve Projeksiyon Ana Topic mevcut iken.
quote:
Orijinalden alıntı: Rdegerli
Konu yanlis yerde.Ozellikle Tv ve Projeksiyon Ana Topic mevcut iken.
Merhaba, İlk bakışta konu yanlış bölümde gibi duruyor.Ancak, konuyu açan arkadaş kurmayı planladığı hifi sistem içinde panelin hangisi olması gerektiğini araştırıyor ve hifi gurularına (öyle bir arkadaş varmı?) bunu soruyor.Hifi gurusu arkadaşlardan gelecek tavsiyeleri doğrusu bende merakla bekliyorum.
Ama panel başlı başına bu konudan bağımsızdır.Şöyle olabilir;sinema sistemim için panel bakıyorum derse o zaman ebat olarak 40" larda dolaşmasının anlamı yok.50" ve üstü panel veya projeksiyona yönelmesi doğru olacaktır.Aksi durumda 40" panel ve ses olayının bağdaştırılacak bir yanı olduğunu sanmıyorum.
Tavsiyem plazmalardan yana olacaktır.Gerek görüntü işleme konusundaki başarısı,gereksede doğala daha yakın görüntü aktarması adına...Tercih meselesi tabiki.LED ler LCD ler bana hep görüntü akacak hissini veriyorlar. Hani bir benzetme yapmam gerekirse LCD-LED çıt kırıldım tipiler.Plazma erkek televizyonu ya
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme