Şimdi Ara

🔥 Dolar 38,84 - Euro 43,35 - Altın 3.980 | 16 MAYIS 🔥 (3875. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: tsufrankwoli , Erzurum lu Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 25 Misafir (4 Mobil) - 22 Masaüstü5 Mobil
5 sn
248.674
Cevap
1.193
Favori
12.495.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1157 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
10. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 38733874387538763877
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İmamoğluna bağış topladı diye soruşturma açılmış.
    Bu corona olayı başka amaçlar için kullanacak gibi gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Hangisinin dini değişti diye sormuşsun- Yeniçeri ocağına alınanların dini değiştirildi. İslam şeriatındaki kölelik hükümlerine dayandığı için devletin kulu hukukundalardı.

Alıntıları Göster
    Tarihi sahsi eksikliklerinizle yorumlamayin derim o vakit, yenicerilik ve alevilik.kavramlari ic icedir. Yenicerilige alinanlar ve alevilere karsi ozel bir tutum sergilenmistir. Padisah ve fetih esaslari degil, teoloji saikiyle seyhulislam esaslari kaim olmuştur. Bu sebeplerle de Osmanli doneminde diger kavim ve isgal edilen yerlerin haricinde, cok farkli bir tutum sergilenmistir. 2.Mahmut doneminde yeniceriler sigindiklari bektaşi tekkelerinde katledilmis ve bektasi babalari 1826 da surulup yerine Nakşibendi seyhi geyitilmistir.

Kuyucu Murat pasanin adi sözlerine itaat etmeyen yeniceriler ve alevilerin kelleleriyle kuyulari doldurmasi, Y.S Selimin Caldirana kadar kelle kesmesi, Celali isyanlari nedir bakarsiniz. Bahssettigin durumlar bir duruma esastir, din esaslidir. Bu isgal ettigi topraklarda ve genel halkina olan tutumunu kapsamaz. Sadece yenicerilere de degil.

Demokrasi hakkinda bir goruste bulundum, tarihsel ornegini verdim. Yeterlidir. Burasi tarih alani degil, daha fazla uzatmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 17 Nisan 2020; 11:46:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• krstarica kullanıcısına yanıt
    Bu kadar uzatacak bir şey zaten yoktu. Kimin dini değişti ki diye sormuşsun. Cevabı gördün. Üstine hatta kendin eklemeler yapmışsın. Aynen ben de bu konunun dışı olduğu için uzatmıyorum.

Soru kimin dini değişti ki?
    Cevap: ailelerinden alınan bir adet erkek evlatların. =yeniçeri.

Şahsi bir durum filan da yok. Ne alaka

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Bu kadar uzatacak bir şey zaten yoktu. Kimin dini değişti ki diye sormuşsun. Cevabı gördün. Üstine hatta kendin eklemeler yapmışsın. Aynen ben de bu konunun dışı olduğu için uzatmıyorum.

Soru kimin dini değişti ki?
    Cevap: ailelerinden alınan bir adet erkek evlatların. =yeniçeri.

Şahsi bir durum filan da yok. Ne alaka
    Istisnalar kaideyi bozmaz diyelim o zaman. Ben de genel tutumu söyledim. Münferit olaylar umumi efkâra mâl edilmiş gibi gösterilemez.

Iyi gunler

• borsa 98 olmuş fonlayıp duruyorlar belli oltaya takılmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Istisnalar kaideyi bozmaz diyelim o zaman. Ben de genel tutumu söyledim. Münferit olaylar umumi efkâra mâl edilmiş gibi gösterilemez.

Iyi gunler

Alıntıları Göster
    Yani Ruslar Azeriler'in bir erkek evlatlarını alıp dinlerini değiştirseler, şeriat hükmünce köle-mal hükmüne soksalar
    Ya da Çinliler Doğu Türkistan'da yaşayan Türklerin bir erkek evlatlarını alıp köle hükmünde dinlerini değiştirseler münferit diyeceksek
    Evet münferit.

Devletin uyulamasına münferit denmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aedan

Arkadaşlar
    Ben her zaman sepet yapmaya çalışırım böyle durumlar için
    Altına 290 dan girdiniz 380 den satmak güzel kar. Ama amacınız tl bazında kar ise. Eğer yeniden altın alacaksanız daha düşükten bu trade. Bizler için zor oluyor açık söyleyeyim.
    Onun yerine güzel bir sepet yapıp hergün bakmak yerine belli bir zaman sonra bakmak daha mantıklı bence.
    Ytd
    benim de 300 den aldığım altınlar duruyor. yenisini almaya bi türlü cesaret edemedim kaç haftadır
  • 0110engin kullanıcısına yanıt
    Paçal bakın
    Misal altın 340 olur mu ?
    Elinizde 100 gr altın var diyelim 340 görmez derseniz bir 100 daha almak mantıklı
    Benim hesap böyle
    Ama tabi siz bilirsiniz sonuçta yatırım tavsiye değil

• acquiles A kullanıcısına yanıt
    Ben de 280 ortalamaydı altın 345-355-375 ten çıktım ortalama 370 falan... azıcık kaldı
    Ama bence daha tutmalıydım... keza yme Almam lazım gevşedikçe alacağım
    Misal basit bir sepet : 20/100 altın 30/100 usd 15/100 borsa (ki şu an alıyorum yavaştan) 35/100 tl ....
    Buna ulaşmaya çalışıyorum açıkçası ...
    ytd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aedan -- 17 Nisan 2020; 12:17:39 >
  • 6.95 7 ler yakın geçmiş olsun ülkece

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Altın yatırımı yapmak istiyorum şu an araştırdığıma göre 24 ayar gram altın almanın daha mantıklı olduğu yönünde?

Peki altın almak için nasıl bi yol izlemeliyim gidip kuyumcudan alıp yastık altı mı yapmalıyım yoksa burda önerilen TEB bankasından altın hesabı açıp ordan mı almalıyım?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktay1910

Sabah gram altın aldım gramı 377.62 tl den sizce nr olur altında mı dursun yatırırımım?
    Düzeltme yapacak gibi duruyor altın aşağı doğru biraz düşecek sonra yeniden yükselecek şu an dolar yükseldi onsta düşüş var. 360 kusur gerileyip tekrar yukarıya çıkacak ben de biraz daha düşmesini bekliyorum alım yapicam.

• Ons'taki düşüşün nedeni nedir acaba? Şu an terste değilim ama dün 387'den bozdurmadığıma çok pişmanım. Şimdi satıp satmamak konusunda kararsızım. 369'dan almıştım.

• 1 saat içinde tüfe açıklanacak çok önemli
  • alemci83 A kullanıcısına yanıt
    Borsada 45 günde hisseler toparlandı
    Dolar 1.5 yıl sonra toparlandı
    Borsa riskli dolar banko

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-681F960DF

2008 yılında almak istediğim ev için bundan 6 tane lazımken şimdi 1 tanesi yetiyor.
    Kargo da bedava, oh miss... 1 Kilo altın :)

• o değilde bu yalaka nereye kayboldu bilen var mı??

doların 7'e yaklaştığı şu günlerde az kulaklarını çınlatmak lazım.

🔥 Dolar 38,84 - Euro 43,35 - Altın 3.980  | 16 MAYIS 🔥
  • Arkadaşlar bence sepetinizde borsanın miktarını artırın, bist100 şuan artmış gibi görürüyor ama aslında hala 14000 doları geçemedi bunun dibinin dibi 13bin dolar zaten, fed in bastığı dolarlar mutlaka piyasalara akmaya başlayacak, bence dipten değerlendirmeye bakın, hisse bazında aylık grafikte çok pirim yapmamış bist30 dan sağlam kağıtlardan alıp orta vade beklenebilir, borsa forumları 20bin dolardan borsaya girip ağlaşanlarla dolu, kural basit düşünce alacaksın yükselince satacaksın

• freeezing F kullanıcısına yanıt
    Grafikten anlayan kimse yok maalesef
    Zaten 5.98 den sonra teknik iptal dolar 6.90 oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

o değilde bu yalaka nereye kayboldu bilen var mı??

doların 7'e yaklaştığı şu günlerde az kulaklarını çınlatmak lazım.

Dolar 10 TL olduktan sonra reisin 1 sıfır atmasını bekliyor. O zaman ortaya çıkar ve sözüm sözdü ve dediğim çıktı der.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 38733874387538763877
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.