yok ama bu faiz sebep eflasyon sonuç politikasından olumlu yönde etkilenen Türk şirketleri olmadı mı? şirketler ucuza krediler kullanıp milyonlar milyarlar kazandı. yani şikayet etmek yerine bu işten nasıl fayda sağlarım diye düşünler parayı buluyor. bu politika sonucu bu ülkede milyonlarca insan durduk yere ev sahibi oldu. |
🔥 Dolar 38,84 - Euro 43,35 - Altın 3.980 | 16 MAYIS 🔥 (11166. sayfa)

-
-
yani gyo şirketlerinden uzak durun demek. inşaat sektörü hisselerinin eskisi kadar artmayacağı demek . o inşaat şirketi yurt dışına satış yapıyorsa başka tabi
dünya gazetesi
Yabancıya gayrimenkul satış geliri düşüştehttps://www.dunya.com/kose-yazisi/yabanciya-gayrimenkul-satis-geliri-dususte/701501 -
froto ve toaso da işler iyi demek
dünya gazetesi
Otomotivde rekorlar sürerken yedi ayda üretim yüzde 17,6 arttıhttps://www.dunya.com/sektorler/otomotiv/otomotivde-rekorlar-surerken-yedi-ayda-uretim-yuzde-176-artti-haberi-701543 -
Şu fed faizleri düşürmeye başlasın 2004 2010 yıllarında olduğu gibi dolar bolluğu olacak. Ben önümüzdeki yıllarda dolar kurunda aman aman bir artış beklemiyorum artık. Fed aklı sıra pandemi zamanlarında hunharca bastığı dolarları faizle tutmaya çalışıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2024 ün 2 çeyreği , yani tam 1 sene var faiz indirimine. öyle diyolar
dünya gazetesi
Goldman Sachs, Fed'in faiz indirimi için tarih verdihttps://www.dunya.com/dunya/goldman-sachs-fedin-faiz-indirimi-icin-tarih-verdi-haberi-701563
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 14 Ağustos 2023; 10:43:43 > -
benzine yine zam geliyormuş öyle diyorlar
dünya gazetesi
Benzine zam sinyalihttps://www.dunya.com/sektorler/enerji/benzine-zam-sinyali-haberi-701547 -
50 e kadar bence yolu var.
Bu durumda bence ürünlerde min. %25 daha zam gelecek demek.
Devam. Bu asil millete bunlar koymaz....
-
-
Borsa endeksimiz bugün de %2 e yakın yükselerek başlamış.
Benzin 50 olsa da komaz. Borsamız var...
-
olan bizim solcu muhaliflere oluyor. akp ye nefretleri yüzünden borsa istanbul a da soğuk bakıyorlar 15 mayıs günü bana da aynısı olmuştu. çok sinirlendim borsadan çıktım,bu sinirle çıkış bana 110 kardan etti.
yani 1000tl şuan bir alım gücü pek yok ama bir arkadaşından 1000tl borç istesen vermek istemez. ama borsa bana 110bin tl hibe edecekti.
bundan sonra asla politikleşmeyeceğim hayata liberal,fırsatçı gözle bakacağım. en azından öyle olmaya çalışacağım.
-
Garanti bugün yine 100bin tl 12 ay vadeli taksitli para teklif etti.
En son bunu yaptıktan sonra faizler uçmustu.
Bir haber mi aldılar yinr
Ilginç...
Tek tip kapitalist yok ki ve onlar arasinda da mücadele var. Ford Fiat'ın sahibi için dediğin doğru diyelim ama ets tur veya başka turlar yada kiralama şirketleri veya kahve zincirleri senin paranı almak için mücadele eder paran yoksa bankalar çıkar olmayan parayı cebine koyar... Hasta olmanı isteselerde iyileştirmek isteyenler çıkıyor . Şimdi deterjanlar vs insan sağlığına olumsuz etki ediyor kanser ediyor ama kanser ilacı da çıkarılıyor pc ,TV telefon gözleri bozuyor ama optikciler çıkıp gözün kusurunu düzeltiyor . Bozan ile düzelten aynı isletme değil yani ama tabii bu sistemin adı kapitalizm ... Ayrıca fabrikalar suları kirletiyor ve bizi damacanaya mahkum ediyor elektrik üretmek için kömür yakıyoruz ormanı yok ediyoruz hiç bir insan demez 30-40 kW elektrik yeter bana mobilya kullanmayayim fırın kullanmayayim yeterki su temiz kalsın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 14 Ağustos 2023; 12:50:58 >
Biraz önce İslam memis diye bir kişi MB faiz artışı bile borsada geri çekilme olabilecegibj falan söyledi . MB toplantısı ne zaman diye baktım 24 Ağustosmus... O zamana kadar borsadan altin endeksine geçmeye düşünüyorum belli oranda
Hocam haklısın genel olarak ancak benim yanıldığım konu bir ülkenin ekonomisi kötü giderken borsasının da çok iyi gidemeyeceği yönünde tahmin yapmaya çalıştım. Büyük de yanıldım.
Seçimden önce azda olsa bende bir kaç kağıt tutuyordum ancak seçimlerle beraber borsadan çıktım.
Çıktığım kağıtların hepsi nerdeyse şu anda x2 yapmış durumdalar. Kayıp büyük tabii. Ehh ne altın, ne dolar çokta bir getirisi yok şu anda. İki kuruş birikim, pul oldu gitti.
Aslında seçimlerden sonra güzel fırsatlar vardı, orada da biraz kızgınlık biraz risk e girmek istemeyişimizden fırsatları kaçırdık. Bugün bakıyorum, girilmeyen her gün %2 kayıp neredeyse.
Devran nerde döner? Döner mi? Bunlar tabii kafamızdan geçen sorular.
Bu kadar büyük enflasyonla nereye kadar mücadele edebileceğiz halk olarak yaşayıp göreceğiz. Adamlar resmen göz yumdu enflasyon a yokmuş gibi takılıyorlar.
Asgari ücretli hala nasıl ev kiralayabiliyor anlamış değilim. Matematiksel olarak gerçekten imkansız. Başka yerlerden başka bir gelirleri olmalı. Başka türlüsü mümkün gelmiyor. Hadi evi tuttun, geçimini sağlaman mümkün değil. Ehh ülkedeki asgari ücretli oranı ortada zaten. Anlatmaya gerek yok.
Ülkedeki ekonomik durumu ben artık çözememeye başladım. Sanki zamlar birtek bana giriyormuş gibi hissediyorum. Diğer insanlarda en ufak problem yokmuş gibi sanki :)
Hakkımızda hayırlısı demekten başka bir şey gelmiyor elden şu anda benim için...
-
Mevduat faizi bugün de düşmüş 1 puan..
Kredileri açmaya başladılar görünen o.. 10bin tl olan taksitli avans limitini 100bin yapmış banka.
Hadi hayırlısı.
sui misal emsal olmaz
kötü örnek emsal teşkil etmez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 14 Ağustos 2023; 13:12:46 > -
hacı İslam Memiş in aklına uyup işler yapma. zira kendisi altının onsunun 3000 dolarlara çıkacağını idaa edip millete altın aldırmıştı. ta 2020 den beri altın 3000 dolar olacak deyip duruyor. daha altını 2200 dolar bile yapamadı gitti
-
oportünizmi iyice içselleştirdiniz. yani , soğuk havada kendini yakan birini görseniz, "ne güzel bedava ateş, ısınmayı bedavaya getirdim" diyecek hale ha geldiniz, ha gelmek üzeresiniz.
-
Seçimlerden önce güzelce, uyguladığımız politikalar işe yarıyor şeklinde güzel algı da yaratırlar.
Antalya, Ankara, İstanbul, İzmir buralar da akp ye geçti mi, ortada muhalefet adına hiçbir şey kalmaz.
Önümüzdeki 4-5 sene sürünürüz güzelce. Benzin litresi 100 liradan dolar da 50-60 liradan fiyatlanır. Maaşlarımıza da max %25 zam yapar geçerler.
O zamla yaşa yaşayabilirsen artık :)
-
millet nakitte kalmasın diye uğraşıyorlar, hep mal alsın full harcamaya yönelsin, hiç birikim yapmasın, ileride yüksek faizli krediye alışsın, altın fiyatı çarşıda farklı elindeki nakitle altında almasın cepte metelik bırakmıyor reis
sonra kırbacın şiddetini artıracak oy verenlere daha sert vuracak şu seçimler bitsin bak gör, seçimden önce cici tavırlar maaşlara beklenmedik büyük zamlar çünkü 6 2023 zammını es geçti onuda 01 24 de verecek insanlar övmeye başlayacak zam büyük verdi iyi verdi diyecekler seçim bitinde hayatlarını bitirecek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X