Şimdi Ara

Gümüş Suyu dezenfektan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
82
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • * Site Adı: Simmurg Dezenfektan Kozmetik 

    * Site Adresi:   https://www.simmurg.com 

    * Açıklama: 

    Gümüş Suyunun iyileştirici özellikleri


    Şu cümleyi duymuş olabilirsiniz: "Gümüş, altından daha pahalıdır!" Kolloidal gümüş veya gümüş suyun antibakteriyel ve antiviral etkileri vardır ve çok etkilidir! Pek çok insanın kutsama sırasında bir kuyuya gümüş para atma ve gümüş kaselerde su tutma geleneği boşuna değildi. Bu güne kadar birçok insan, örneğin bir sürahi suya gümüş bir kaşık atıyor.

    İyonik gümüş nedir?

    Gümüş su neden virüsleri ve bakterileri öldürür?

    Aşağıda tüm bunları ve daha fazlasını okuyun.


    "Küçük bir gümüş parçacığı bile sudaki çok sayıda patojeni yok eder"

    Dr. Charles Fox

    20. yüzyılın başlarında gümüş, antibakteriyel, antimikrobiyal bir ajan olarak onay kazandı. Doktorlar onu göz iltihabı ve diğer çeşitli enfeksiyonlar için damla olarak kullandı. Bazen soğuk algınlığı, trofik aft, epilepsi ve bel soğukluğu gibi hastalıklar için dahili olarak.

    1939'da Holm ve Paulsbury, antiseptik ve antibakteriyel ilaçlar olarak gümüş tuzu çözeltileri hazırlamak için 94 tarif listeledi.

    Ancak, 1930'ların sonlarında antibiyotiklerin ortaya çıkması, gümüşü uzun süre unutulmaya itti. 1960'lara kadar Moyer etkili bir antiseptik olarak gümüş nitrata olan ilgisini yeniden kazanmadı. Kolloidal gümüş artık tıpta yaygın olarak kullanılmaktadır.

    İyonik Gümüş nedir?

    İyonik gümüş küçük parçacıklardır - çözelti içindeki gümüş iyonları. Bu çözelti, gümüş iyonlarının varlığı nedeniyle iletkendir. Elektriksel iletkenliği, çözeltideki iyonların konsantrasyonu ile doğru orantılıdır. Bu çözeltideki gümüş iyonları, çözelti boyunca dağılmış halde kalır. Bu, iyonlar arasındaki itmeden kaynaklanmaktadır.

    Gümüş eylem

    Gümüş bunun 650 ile ilgili farklı tüm önemli türlerinden patojenleri öldürür tektir:

    • bakterileri;

    • mantar ve maya;

    • virüsler;

    • protozoa.

    Herpes virüsünün suşlarının% 95'i gümüşe duyarlıdır.

    Gümüşün bir mikrobiyal hücre üzerindeki etki mekanizmasının çalışmasının kurucusu, XIX yüzyılın 80'lerinde mikrobiyal hücrelerin ölümünün gümüş iyonlarından kaynaklandığını tespit eden İsviçreli botanikçi Karl Negeli'dir. Gümüşün yalnızca iyonize edildiğinde toksik etkiler sergilediğini kanıtladı. Daha sonra verileri diğer araştırmacılar tarafından doğrulandı.

    Alman bilim adamı Vincent, gümüşün en güçlü bakteri öldürücü etkiye sahip olduğunu ve bakır ve altının en az olduğunu buldu. Difteri basili 3 gün sonra gümüş tabakta, 6 gün sonra bakır tabakta, 8 gün sonra altın tabakta öldü. Staphylococcus, 2 gün sonra gümüş üzerinde, bakırda - 3 gün, altın üzerinde - 9 gün sonra öldü. Gümüş ve bakırdaki tifo basili 18 saat sonra altın üzerinde 6-7 gün sonra öldü.

    Gümüşün bakterisit etkisi, karbolik asitten 1750 kat, civa klorür ve ağartıcıdan 3.5 kat daha güçlüdür. Gümüşün bakterisit etkisi birçok antibiyotik ve sülfonamidden çok daha geniştir. VS. Bryzgunov, gümüşün

    penisilin, biyomisin ve diğer antibiyotiklerden daha güçlü bir antimikrobiyal etkiye sahip olduğunu ve antibiyotiğe dirençli bakteri türleri üzerinde bir etkiye sahip olduğunu buldu.

    Gümüş iyonlarının, aşı virüsleri, influenza türleri A1, B, bazı entero- ve adenovirüslerin virüslerini etkisiz hale getirme ve ayrıca HIV'i bloke etme ve köpeklerde Marburg virüs hastalığı, viral enterit ve veba tedavisinde iyi bir terapötik etkiye sahip olduğu tespit edilmiştir. Aynı zamanda kolloidal gümüş tedavisinin standart tedaviye göre avantajı ortaya çıktı.

    Gümüşün bakterisidal etkisinin

    mekanizması Gümüşün mikroorganizmalar üzerindeki etki mekanizmasını açıklayan teoriler arasında en popüler olanı adsorpsiyondur; buna göre pozitif yüklü gümüş iyonları ile bakteri hücreleri arasındaki etkileşimin bir sonucu olarak canlılığını yitirir ve gümüş, bakteri hücresi tarafından adsorbe edildiğinde.

    Voraz ve Tophern (1957), gümüşün antimikrobiyal etkisini SH- ve COOH grupları ve Tonley K. ve Wilson N. içeren enzimlerin ozmotik dengesini ihlal ederek inaktivasyonuyla açıkladılar. Ağır metallerle nükleik asit komplekslerinin oluşumuna dair kanıtlar vardır, bunun sonucunda DNA'nın stabilitesi ve bakterilerin canlılığı bozulur. Gümüşün, hücre içindeki, bakteri hücresindeki metabolizmayı bozan serbest radikallerin sayısını artırdığına da inanılmaktadır.

    Gümüş iyonlarının geniş antimikrobiyal etkisinin nedenlerinden birinin Na + ve Ca ++ 'nın transmembran taşınmasının engellenmesi olduğu da varsayılmaktadır. Bu nedenle, gümüşün bir mikrobiyal hücre üzerindeki etki mekanizması, gümüş iyonlarının bakteri hücre duvarı tarafından emilmesidir. Bu, bölme gibi bazı işlevlerini ihlal eder. Gümüş, mikrobiyal hücreye nüfuz ederse, solunum zincirinin enzimlerini baskılayabilir ve ayrıca hücrenin öldüğü (bakterisidal etki) sonucu olarak oksidasyon ve oksidatif fosforilasyon süreçlerini ayırır.



    * Açıldığı Tarih: 2020

    * Sitenin ilerleyen günlerdeki hedefleri: dünya markası haline gelmek.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.