Şimdi Ara

Gümrükte takılan kargo hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
16.845
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1 yıl önce aliexpressten tablet aldım ve gümrüğe takıldı, bana tebligat geldi ve İstanbul İkitellideki PTT ye gidip vergisini ödeyip tableti aldım.
    Şimdi yine aliexpressten bir ürün aldım ve büyük ihtimal gümrüğe takıldı, ben İstanbul'da yaşamıyorum, İstanbul dışında yaşayıp kargosu takılan kimse yokmu?
    Her seferinde İstanbul'daki merkezemi gitmemiz gerekiyor, hayır adam 50 TL vergi yazacak diye işten izin alıyorum, yol parası filan derken 150-200 TL kaybım oluyor.
    Önceki seferde PTT ye ulaşıp durumu anlattım, ben başka şehirdeyim, kargonun görevlice kontrol edilip vergi belirlendikten sonra tarafıma gönderilmesi ve gelen ptt memuruna vergisini ödeyip ürünü
    almak istediğime dair bir dilekçe göndersem kabul olurmu diye sordum, cevapları siz dilekçeyi gönderin ama cevap verme zorunluluğumuz yok dediler, e iyide ben cevap beklerken ne olacak dediğimde
    kargo geride gönderilebilir dediler, bende mecburen gidip aldım. Yurtdışı kargo merkezi olmayan yerde yaşayıp ta böyle bir sıkıntı yaşayan varmı, İstanbul'a gitmeden vergi ödeyip ürünü almanın bir yolunu bilen varmı?







  • Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama benim de bir ürünüm takıldı İzmirdeyim bu arada. Neyse bana bir kağıt geldi kargonuz takıldı işte fax atın diye attım bir işe yaramadı. 5 gün sonra ürün İzmir PTT genel dağıtım merkezine geldi geldiği gün gittim. Yanımda ürünün sayfasının çıktısı kaç para olduğu ve ödediğim banka dekontu ile 10-15 dk sonra ücret ödemeden çıktım. Ürün 5 gün İstanbul'da bekler prosedür gereği 5. Gün sonunda adresteki ilin Posta dağıtım merkezine gönderilir siz zaten takip edersiniz geldiğini görünce gidersiniz. İstanbul'a gitmenize gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JustForYouu kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi önceki yaşadığımda direk tebligatta gelin yoksa geri göndeririz şerhi vardı, mecburen gittim çünkü gitmesem herhangi bir hak iddia edemezdim, bu seferkinde nasıl bir yazı olacak bilmiyorum, siz vergisiz almışsınız ancak vergi bile olsa olması gereken benim bulunduğum yer postanesine göndermeleri gerekir ama PTT bu ne yapacağı belli olmuyor?
    n
  • Neo59 kullanıcısına yanıt
    Öyle bir şey yapamazlar sizin bulunduğunuz şehirdeki merkez PTT şubesine gelmesi zorunlu. Kargonuzun nerede olduğu belliyse internetten tel no. bakın arayın büyük ihtimalle açmazlar 5-10 kere arayın biri mutlaka bakacaktır durumu izah edin. Sizin dediğiniz gibi olsaydı gümrüğe takılan her malı almak için herkes İstanbul'a gitmek zorunda kalırdı. Gümrüğe takılan mal 5 iş günü orada kalır 6-7. Gün bulunduğunuz yerdeki PTT pdm gümrüğe gider gerekli belgelerle gidip alırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JustForYouu kullanıcısına yanıt
    Bugün tebligat geldi, resmini ekliyorum, bu konuda tecrübesi olan kimse yokmu, bu kargoyu bulunduğumuz ile nasıl getirtebiliriz?

     Gümrükte takılan kargo hakkında
  • Neo59 kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı kağıttan bana da geldi bende 5 gün yazıyordu sadece. Siz şimdi bekleyin 7 gün 7. Gün sonunda bulunduğunuz ile gelecek kargo oradan gümrük işlemlerini yapıp çıkacaksınız. Kağıttaki numaraları arayın biriyle görüşün benim dediklerimi diyecektir. Onlardan duymak içinizi rahatlatacaktır. @Neo59

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JustForYouu kullanıcısına yanıt
    Hocam adamları aradım buraya gelmeniz lazım yoksa iade ediyoruz dediler, bende mecburen kalkıp gittim, 100 TL vergi, 16 TL de TRT bandrolü ödeyip ürünü aldım :(
  • Neo59 kullanıcısına yanıt
    Hocam siz hangi şehirdesiniz acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JustForYouu kullanıcısına yanıt
    malesef her ürün için bahsedilen şekilde yürümez. hatta bir ürün gümrük muayenesinden geçecekse bulunduğunuz bölgeye gelmez. size en yakın gümrük memurları neredeyse yazı size zaten oradan gelir.
    ayrıca gümrüğe takılan muayeneden geçmesi gereken her ürün için gümrüğe gitmek zorundasınız başkasına gümrük işlemleri için bir vekaletname verirseniz onlar sizin adınıza bu işleri yürütebilir aksi takdirde siz gitmeden işlemler yürümez.

    her seferinde bu sorunu yaşamamak için 75$üstü ürün almayacaksınız
    aynı üründen 3 adetten fazla almayacaksınız (3ünün toplamıda 75$ı geçmeyecek)
    gümrükten geçmeyecek ürün almayacaksınız

    görünene göre ucuza alıyorum derken pahalıya geliyor. seçimlerinizi gözden geçirin
  • balıkesirdeki kargolar bursaya geliyo örneğin...kendi ili diye bişey yok...ve bizim vergi no. var şirket ile ilgili kargo ama yinede kendi iline gelmiyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Neo59

    Hocam adamları aradım buraya gelmeniz lazım yoksa iade ediyoruz dediler, bende mecburen kalkıp gittim, 100 TL vergi, 16 TL de TRT bandrolü ödeyip ürünü aldım :(

    100 tl vergi demişsiniz ya bu vergi tutarı nasıl belirleniyor.
    Örneğin ben laptop.tablet. yada telefon aldığımda (hepsi 300 er dolar olsun)nasıl vergi vermem lazım yada hangi vergileri ödemem gerekiyor ve tutarları nasıl hesaplanıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafayilmaz28 kullanıcısına yanıt
    Vergiyi gümrük memuru kafasına göre belirliyor. Laptop tablet getirtebilirsiniz ancak telefon getirtemezsiniz.
  • 10 dolarlık ürünüme 145 tl vergi çıkarttıkları için kapıda kabul etmedim bu vergiye nasıl itiraz edebilirim gerçek fiyatından hesaplanması için lütfen yardım eder misiniz ?
  • Hocam önce ödeyip sonra itiraz etmeniz gerekiyordu. Bizim ülkede itiraz olayı böyledir. Fatura, trafik cezası, vergi v.s. önce ödeyip sonra itiraz etmeniz gerekir. Şu aşamada ödemediğiniz bir şeye nasıl itiraz edeceksiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.