Şimdi Ara

Gümrüğe takılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Değeri 80$ kargo ücreti (ABD-TR) 32.1 dolar olan bir notebook taşıma kılıfını yurtdışından getirtmek istiyorum,
    Bu hali ile gümrüğe takılma durumu söz konusu mudur?
    Teşekkürler..

• Takilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim kadarıyla 75€ sınırına kargo dahil değil??
  • Takılmaz
  • 80 dolar diye biliyorum gumruk sınırı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takarlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeanCarlo

80 dolar diye biliyorum gumruk sınırı

80$ sınırına kargo dahilmi değilmi hocam?
  • Belli olmaz
  • Şuan yasal olarak paket sınırı 75 Euro-->97 Dolar dır.

Eğer satıcı faturaya kargo bedelini dahil ederse paket gümrüğe takılır.Takılmaması için kargo bedelini faturadan hariç tutmasını satıcıdan rica edin.

Oldu ki takıldı, %20 bedel ödersin ve paketini il gümrük müdürlüğünden teslim alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asterya

Arkadaşlar merhaba;
    Değeri 80$ kargo ücreti (ABD-TR) 32.1 dolar olan bir notebook taşıma kılıfını yurtdışından getirtmek istiyorum,
    Teşekkürler..

Normal şartlarda takılmamalı, fakat TNT, DHL, FEDEX vb. kargo şirketleri ile geliyorsa büyük oranda takılacaktır. (DHL, TNT %100 takılır, Fedex çok az bir ihtimal geçer)
    vergisi vs.. önemli olmamakla birlikte gümrük ve diğer kağıt kürek işlemleri için ödeyeceğiniz rakam minimum 300-400 TL olacaktır. Fakat normal posta servisi ile getirilebilirse uzun sürmekle birlikte sıkıntı yaratmayacaktır belirttiğiniz tutarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Met5n1k -- 20 Eylül 2012; 13:14:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Met5n1k

quote:

Arkadaşlar merhaba;
    Teşekkürler..

Normal şartlarda takılmamalı, fakat TNT, DHL, FEDEX vb. kargo şirketleri ile geliyorsa büyük oranda takılacaktır. (DHL, TNT %100 takılır, Fedex çok az bir ihtimal geçer)
    vergisi vs.. önemli olmamakla birlikte gümrük ve diğer kağıt kürek işlemleri için ödeyeceğiniz rakam minimum 300-400 TL olacaktır. Fakat normal posta servisi ile getirilebilirse uzun sürmekle birlikte sıkıntı yaratmayacaktır belirttiğiniz tutarda.

Anladım hocam öncelikle yardımın için sağol,
    Ürünün kargo fiyatını faturaya eklememelerini rica ettim, siparişi gelecek cavaba göre vereceğim,
    Kargo ücreti olmadan (80$) lık fatura ile takılma durumu yaşanırmı?_

• quote:

Orijinalden alıntı: vedkum

Şuan yasal olarak paket sınırı 75 Euro-->97 Dolar dır.

Eğer satıcı faturaya kargo bedelini dahil ederse paket gümrüğe takılır.Takılmaması için kargo bedelini faturadan hariç tutmasını satıcıdan rica edin.

Oldu ki takıldı, %20 bedel ödersin ve paketini il gümrük müdürlüğünden teslim alırsın.

Faturalandırmayı bir firma yapacak , mail ile sordum yaparlar heralde bi kıyak:)
    Peki kargo bedelsiz fatura ile ürün gümrüğe takılır mı?
  • Bedelsiz gelse dahi, Dhl, fedex tarzı karo şirketleri para kazanmak amacı ile gümrüğe sokuyorlar ve size "gümrük memuru ticari olduğuna karar verdi" tarzında saçma bir bahane sunuyorlar, o saatten sonra yapılacak birşey kalmıyor ya üründen vazgeçeceksiniz yada kargo şirketinin "gümrük" için sizden istediği meblağı ödeyeceksiniz. Ayrıca size gönderecekleri vekaletnameyi imzalayıp kendilerine fax ile ulaştırmanız gerekecek. Bedelsiz olması birşey değiştirmiyor, tecrübeyle sabittir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vedkum

Şuan yasal olarak paket sınırı 75 Euro-->97 Dolar dır.

Faturalandırmayı bir firma yapacak , mail ile sordum yaparlar heralde bi kıyak:)
    Peki kargo bedelsiz fatura ile ürün gümrüğe takılır mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.