Şimdi Ara

Guilty Crown

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
0
Favori
7.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hikaye 2039 yılında Tokyo'da geçiyor. 2029 yılında bilinmeyen "Lost Christmas" adı verilen bir virüsün ortaya çıkmasından beri Japonya GHQ adı verilen organizasyon tarafından yönetilmektedir. Ana karakterimiz Ouma Shu 17 yaşında sağ elinde psişik güç taşıyan birisidir ve kralların gücü adı verilen bu yetenek ile arkadaşlarından silah olarak yararlanabilmektedir. Beladan uzak durarak yaşayan Shu bir gün Undertaker adında hükümete karşı savaşan örgütte yer alan Yuzuriha Inori adlı bir kızla tanışmasıyla hayatı değişir.

MAL'dan alıntıdır

Başlıkta belirttiğim gibi Code Geass'i çok andırıyor. Code Geass gibi gelecekte Japonya'nın işgal altında bulunduğu ve bu işgale karşı savaşan bir örgütü anlatıyor. Ana karakterimiz Code Geass'te olduğu gibi gizemli bir kızdan özel güç kazanan öğrenci. Gai'nin birimlerini yönlendirme şekli Zero'yu hatırlattı bana. Mecha çizimleri benziyor ve yaratıcıları da aynı iki serinin.
    Yalnız yukarıda yazdığım yönlerden benziyor sadece akıl oyunları üzerine kurulu bir anime değil belirteyim.

İlk 2 bölümü yayınlandı şu an için. Müzikler ve aksiyon sahnelerini beğendim, sıkmadan izlettiriyor kendini. Mirai Nikki ve Fate/Zero ile sezonun kaçırılmaması gereken animelerinden, bakınız.

Altyazı için
    divxplanet.com
    divxplanet.com - En iyi divxplanet bilgi ve alim kaynaklar.
    http://divxplanet.com/sub/m/31210/Guilty-Crown.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Crowley -- 24 Mart 2012; 0:07:04 >

• Başlıktaki code geass benzeri şeysini sil bence hiç hoş durmuyor.
  • Kafanı ona yorma sen indir izle de yorum gir.
  • İzledim zaten. Code geassla uzaktan yakından alakası yok. Ne ana fikirleri yakın, ne karakter inşaları yakın... Olay sırf özel gücü kızdan almaksa her türlü animede görürsün bunu. Yani boşu boşuna heyecanlandırma bence insanları.
  • Nasıl alakası yok sen nasıl izledin o animeyi.
    Dediğim gibi akıl oyunları üzerine kurulu değil bu yönden kıyaslama. Code Geass gibi yakın gelecekte Japonya'nın işgal altında bulunduğu ve bu işgal kuvvetlerine karşı örgütlenen gerilla üzerine kurulu. Ana karakter CG gibi gizemli bir kızdan özel güç kazanan bir lise öğrencisi ve yine CG gibi birden kendini bu gerilla içinde buluyor. Mecha çizimleri hikaye benzer hepsini geç yaratıcılar aynı.
    İlla gözünde geass mı açması lazım.

Ama haklısın çoğu kişi senin gibi sığ düşünüp hani zeka oyunları diyecek cg nerede diyecek, o da bu forumun bir özelliği malesef, değiştirelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Crowley -- 22 Ekim 2011; 14:36:26 >
  • @Mr. Crowley İyi güzelde konuşma şekline biraz dikkat etsene? Ne demek o "Sen kafanı yorma!!" falan? Bu forum kendini anime dehası ilan edip sonra millete yardım etmek yerine hava atıp ezmeye çalışan tiplerle dolu.... anime gibi bir hobiyide tekelinize alıp milleti ezmeye çalışıyorsunuz ya komedi...Türkiye'de anime piyasasında iki tip insan var:Birincisi bir noob görünce ona bir şey açıklayıp bilgilendirmek isteyen tayfa diğer taraftada "Noob must die" gibi boş boş laflar edip insanların bilgilendirmek yerine hava atıp cool gözüktüğünü sanan ergen bir tayfa ve tahmin et sen hangi tarafta yer alıyorsun?

Anime kötü değil ama bir nokta çok kötü canımı sıktı oda 1. bölümün sonunda başrol karakterimiz eline bir kılıç alıyor kendine doğru dümdüz gelen mechanın üstüne atlıyor düşerkende kolunu kesiyordu ve BOOM! mecha patladı.... o noktada ha..tir dedim hangi animede kolu kesildi diye patlayan mecha gördünüz?(yakıt deposu kollarında falan mı bu mechanın nasıl bütün mecha kol ikiye kesildi diye patlayabilir? ) bu olay dışında müzikleri ve görsellik olarak başarılı bir yapım Mirai Nikki , Fate Zero ile birlikte bu sezon izlenmesi gereken animelerden biri.Code Geass gibi bir başyapıtla aynı seviyeye konamaz ama Kurogane no Linebarrels bile birlikte rahatlıkla 10/7 veya 10/8 alır.

• Code Geass değil de bir Kurogane no Linebarrels kulvarında bir Anime. Biraz da eskilerden Project ARMS'ı anımsattı bana. Ama araklamasyon bir yapım olduğunu söylersem oldukça haksızlık etmiş olurum. Code Geass ile bariz benzerliklerinin sebebi bu serinin yönetmeninin Death Note, senaristinin Code Geass ile biliniyor olması olsa gerektir. "Yeni bir Code Geass buldum" diye sarılan hayal kırıklığına uğrayacaktır ama açıkçası bu Code Geass'dan paso akıl oyunları bekleyen bir kişinin de hayal kırıklığına uğrayabileceği ihtimali olmadığı anlamına da gelmiyor.

İlk bölümü geçen hafta izledim. Animasyon ve müzikler öncelikli olarak beğendiğim faktörler oldu. Towa no Quon movie serisini takip ediyorsanız kaliteyi biraz ona benzetebilirsiniz. Mecha dizaynları fena değil ama moe karakterler ve aksiyonun oldu bittiye gelmesi şu an 2. bölümü izlemeden yorum yapamama sebep olmakta. 3 bölümü de izleyip daha net bir yorum yapabilirim sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 22 Ekim 2011; 18:04:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Robin Hood: The Legend of Sherwood
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Takip ediyorum. Güzel ama animasyonları pek sevmedim. Ne biliyim akıcılık yok gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Crowley

Nasıl alakası yok sen nasıl izledin o animeyi.
    Dediğim gibi akıl oyunları üzerine kurulu değil bu yönden kıyaslama. Code Geass gibi yakın gelecekte Japonya'nın işgal altında bulunduğu ve bu işgal kuvvetlerine karşı örgütlenen gerilla üzerine kurulu. Ana karakter CG gibi gizemli bir kızdan özel güç kazanan bir lise öğrencisi ve yine CG gibi birden kendini bu gerilla içinde buluyor. Mecha çizimleri hikaye benzer hepsini geç yaratıcılar aynı.
    İlla gözünde geass mı açması lazım.

Ama haklısın çoğu kişi senin gibi sığ düşünüp hani zeka oyunları diyecek cg nerede diyecek, o da bu forumun bir özelliği malesef, değiştirelim.

Yaşın kaç senin? Üstte benim dediğimi çürütebilecek nitelikte hiçbir şey söylememişsin. Sığ düşünmenin anlamını bilmeyi bir yana bırak, kıyas yeteneğinin bile olduğunu sanmıyorum. Zeka oyunu nerde cg nerde demek ne alaka? Kendinde misin, aynı şeylerden mi bahsediyoruz? İstediğin kadar anime aç bak bakayım kaç tanesinde özel güç kazanan esas oğlan güçlerini bir kızdan alıyor. Ortada japonya işgali yok, hikayeler benzer değil, mecha çizimleri ancak temprayla peugeot 206 kadar birbirine benziyor. Tek yapacağın yazdığım mesajı okuyup kıyas yapmak, telkin felan yap kendine olmuyorsa. Allah yardım etsin diyeceğim de asıl yardıma muhtaç olan benim böyle cinsleri çekiyorum mıknatıs gibi.

• 3.Bölüm

Harika bir Finaldi
    O Yakalanma sahnesi
  • baya iyi olacak gibi duruyor şimdilik cuma akşamlarını dört gözle bekliyorum

ilk bölümdeki şarkı da neydi be
    quote:

The real song comes out on November 30
    bekliyoruzzzz
  • 5. bölümü yeni izledim.

Gai'ye kıl oldum. Shu kökle 2 mavi 1 kırmızıyı.
  • 3. bölümü izleyip bıraktım. En kısa zamanda devam edeceğim kaliteli bir seri olacak gibi.
    22. bölümde son bulacak
  • haftasonu izliycem hiç bi mesajı okumadım rezerved yapıyımda unutmıyım
  • Çekirdeğimi aldım 6. bölümü izleyeceğim şimdi.
  • Konuyu tesadüf sonucu gördüm. Openinge baktım hoşuma gitti ve az önce 1. bölümü bitirdim. Bence gayet güzeldi, devam edeceğim gibi görünüyor.

Edit: 5. bölümü izledim, altyazıyı bekliyorum 6'ya bakacağım çıkınca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Final Getsuga Tenshou -- 19 Kasım 2011; 13:42:34 >
  • Eray ne zaman çevireceksin 6. bölümü, bekliyoruz kaç gündür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Li' DeeD

Eray ne zaman çevireceksin 6. bölümü, bekliyoruz kaç gündür.

Twitterından gördüğüm kadarıyla kendini skyrime kaptırmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Said6

quote:

Orijinalden alıntı: Li' DeeD

Eray ne zaman çevireceksin 6. bölümü, bekliyoruz kaç gündür.

Twitterından gördüğüm kadarıyla kendini skyrime kaptırmış.

Oyun kapılmayacak gibi değil de, yarında Bleach var sıkışıcan Eray
  • güzel seri günceldeyim yalnız gai ye sinir kaptım ve supercell e bir kez daha aşık oldum animede kıza tapdığımı söylememe gerek bile yok sanırım birde ilk baş olaylar çok hızlı gelişti oğlan direk voidi aldı 2.ci sınıf amerikan müzikleri gai adamları pataklıyo felan derken iyi oldu yine birazda gizemi açsalar iyi olcak bizi fazla meraklandırıyolar
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.