Böyle bir durumunuz varsa refüze olursunuz ve muhtemelen askerliğinizi geri görevde yani sosyal hizmet gibi bir bölükte tamamlarsınız. Ciddi anlamda zayıfsanız belki çürük raoru verirler ama bu düşük bir ihtimal.
quote:
Orijinalden alıntı: oeste
Ben askerlik şubesindeyim zorunlu 6 barfiks 30 şınav 35 mekik ama bende barfiks anca 1 çıkıyor martta denetleme var komutan bana neler yapçak düşünmek istemiyorum,bol bol barfiks asılın askerlik öncesi..
bu barfix nedir yahu böyle bende çekemezdim bel vur bel
Askere gitmek için hiçbir sıkıntın yok. Sonuçta her türlü insan gidiyor.askerliğin doğası olarak zorlanacaksın. fakat herkes rambo olacak diye birşey yok.iyi niyetli ol zayıfım güçsüzüm diye kaytarmaya çalışma hiç bir sıkıntın olmaz
quote:
Orijinalden alıntı: san lorenzo
sorma aga aynı durum bende de söz konusu. Komando olmayı hiç istemiyordum komando oldum. Yahu madem komando yapacaksın,neden muaynede istiyormusun diye soruyorsun?
Kaç tane isteyen adamı piyade yapmışlar hatta bir arkadaşım komando olmak için ölüyordu adamı piyade yapmışlar. Bizi çat diye kayseri gibi bir yere komando diye salladılar.
Madem verdiğimiz cevabın bir önemi yok bundan sonra muaynelerde sormasınlar komando olmak istiyormusunuz diye. Ben böyle yapmacıklık görmedim.
Beni piyade yapacaklardır o zaman. istemeyeni komando yapıyorlarsa
quote:
Orijinalden alıntı: metintezcan
quote:
sorma aga aynı durum bende de söz konusu. Komando olmayı hiç istemiyordum komando oldum. Yahu madem komando yapacaksın,neden muaynede istiyormusun diye soruyorsun?
Kaç tane isteyen adamı piyade yapmışlar hatta bir arkadaşım komando olmak için ölüyordu adamı piyade yapmışlar. Bizi çat diye kayseri gibi bir yere komando diye salladılar.
Madem verdiğimiz cevabın bir önemi yok bundan sonra muaynelerde sormasınlar komando olmak istiyormusunuz diye. Ben böyle yapmacıklık görmedim.
Beni piyade yapacaklardır o zaman. istemeyeni komando yapıyorlarsa
Ben komando olmak istiyorum dedim Piyade yaptılar amasya :D şubat da yolcuyum bende =)
quote:
Orijinalden alıntı: serkan1216
quote:
Orijinalden alıntı: ıLGıM
Şubede doktora söyleseydin keşke böyle böyle şikayetlerim var diye , Yoksa askerde çok zorluk çekersin , yoklama eriydim bende askeri hastanede kontrol ettiler rahatsızlığımdan ötürü , bitane asker gördüm orda sıra bekler muhabbet ediyoruz , urfalıymış kendisi cigerlerin bilmem kaçı alınmış sanırım ama bu askerlik şubesinde işlemler sırasında söylememiş benim böyle böyle derdim var diye söylese muaf olacak belkide. Neyse işte askerliği manisa/kırkağaç'a çıkmış zorlanmış tabii koşularda falan hastanede uğraşıp duruyodu en son.
Yani demek istediğim derdinizi askere gitmeden söyleyin sonradan çok uğraşırsınız. Hastanede bir takım testlere girersiniz ve heyet karar verir gidip gitmeyeceğinize.
2007 de liseden mezun olduktan sonra tecil ettirdim . 3 yıl tecil etmişlerdi o zaman sözde bir muayne ettiler sordu orada doktor bişeyin varmı hastalık geçirdinmi vs diye bende yok dedim birde tarttı boyumu ölçtü o kadar.. şubatta gidecem tekrar doktara mı çıkıyım.. zaten burnum da yamuk nefes alma sorunum da var kokuları almıyorum burnumun tıkalı neredeyse. .. of ulan ne şansızım ya .
Kokuları almaman yararına olucak
hangi sebeplerle refüze edilir askerler bilen var mı? Bugün bir arkadaşım bana orada hepinizi komando yapmazlar dedi. Aranızdan ayıracaklar daha sağlam olanları falan diyordu. Diğerlerini başka hizmetlerde kullanılar falan diyordu. Var mı böyle bir durum hakikatten?
quote:
hangi sebeplerle refüze edilir askerler bilen var mı? Bugün bir arkadaşım bana orada hepinizi komando yapmazlar dedi. Aranızdan ayıracaklar daha sağlam olanları falan diyordu. Diğerlerini başka hizmetlerde kullanılar falan diyordu. Var mı böyle bir durum hakikatten?
Birliğinde istenen Göreve karşılık veremeyecek güç veya engel teşkil eden , yapısal zayıflık ve eğitimde başarısızlık gibi durumlar sonucunda çürüğe ayrılmak dır refüze olmak.
Ayrıca bildirmediğin bir hastalık varsa (Astım, ameleyat, sara v.s gibi ) askeri hastaneye sevkini isteyip gereken kontrollerden geçerek Komando olamaz raporunu alıp birliğine veririsin . onlarda seni büyük ihtimal Sıhiye'ci kantinci yaparlar .
Amaa eğer gerçekten hiç bir sorun yoksa ve sen yinede refüze edilirsen almış olacağı eğitim piyade eğitimine göre daha ağır olduğundan piyade olarakda devam edebilme ihtimalin olurmuş.
Araştırarak cevap verdim arkadaş bu kadar buldu m;)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme