|
|

1 Mobil
|
|
Bilgisayarın güç kaynağından ses gelmesi, yaygın bir sorundur ve birçok faktöre bağlı olabilir. Çoğu durumda, güç kaynağı fanından kaynaklanan bu sesler, ciddi bir sorun teşkil etmeyebilir. Ancak, bazı durumlarda, güç kaynağından gelen tiz sesler gibi garip sesler, güç kaynağında bir arıza olduğunu gösterebilir.
Güç Kaynağı Fanından Ses Gelmesi
Güç kaynağı fanının aşırı ısınması, güç kaynağından ses gelmesinin en yaygın nedenlerinden biridir. Özellikle uzun süreli ve yoğun kullanım sonrasında, güç kaynağı fanı gürültülü hale gelebilir. Bu sorunu çözmek için, bilgisayar kasasının havalandırmasını kontrol etmeli ve varsa toz birikimini temizlemelisin. Ayrıca, güç kaynağı fanının sorunsuz çalıştığından emin olmalısın.
Güç Kaynağı Arızası
Güç kaynağından gelen tiz sesler veya diğer garip sesler, güç kaynağında bir arızanın işareti olabilir. Bu tür sesler genellikle güç kaynağının bozulduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini gösterir. Ek olarak, güç kaynağından gelen yanık kokusu veya duman da ciddi bir arızayı işaret eder ve derhal bilgisayarını kapatmalısın.
Çözüm Yolları
Güç kaynağından gelen garip sesler göz ardı edilmemesi gereken bir sorundur. Sesin kaynağını belirleyerek ve uygun çözüm yollarını uygulayarak, bilgisayarının sorunsuz çalışmasını sağlayabilirsin.
|
|
|
|
Amd Phenom II X4 960T , Sapphire HD7770 Ghz Ed. , 4gb Hi-Level ddr3 1333 mhz ram , Msi 870-C45 anakart , 80 + 500 gb 7200 rpm dahili hdd , 320 gb harici hdd , TP-Link 150 mbps wireless dongle , 460+ Watt High Power PSU
|
|
|
Türkçede cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter. bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: oldumu denmez oldu mu denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İngilizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. Türkçede -bilite diye bir ek yoktur, bu tarz yazımlar Türkçeyi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz. |
|
|
Arkadaşlar hepiniz sorunla ilgili mesajlarını inceledim bir çözüm bulabilen var mıdır aynı sorun bende de var aşağıda kasamın tuhaf ses çıkaran videosunu koydum bu ses benzer ses sizden de geliyor muydu bir çözüm bulabildiniz mi yardımcı olursanız çok sevinirim. Kasayı Itopyadan üç ay önce aldım ses çıkalım bir ay falan oluyor yukarıdaki arkadaşın bahsettiği gibi bazen sürekli bribrini tekrar eden ses çıkarırken bazen arada bir çıkarıyor kasanın içini açıp fanları parmağımla kontrol ettiğimde sesin güç kaynağının olduğu kısımdan geldiğini fark ettim içini açmıyorum garanti yanmasın diye ancak bir çözüm de bulmak istiyorum. Kasanın modeli CORSAIR Carbide Serisi SPEC-DELTA RGB 550W 80+ Bro dir. Kasanın videosu; Corsair Carbide serisi Spec-Delta RGB 550W 80+ ses sorunu https://www.youtube.com/shorts/eN0-ZNdYJAk?feature=share |
|