Şimdi Ara

güç kaynağı (yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    elimde 3 çıkışlı bir trafo var üstündeki değerler şöyle

+11v 0.2 amp

-

+11.5v 1.2 amp

-

+13v 1.2 amp

-

bundan +12 voltluk ve +3 amp lik(veya daha yüksek) bi güç kaynağı yapmam lazım
    yardım edermisiniz kondansatör,direnç,köprü diyot filan var elimde...

güç kaynağı (yardım)

3ününde ayrı ayrı eksisi var trafo bir vcd ye ait ve kart kırıldı bende kırılan kartdaki malzemelerle yeni bir güç kaynağı yapmak istiyorum

güç kaynağı (yardım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ch4ylak -- 28 Kasım 2010; 22:02:36 >

• 3 çıkış farklı voltaj olduğuna göre nötr ortak demekki.Ortak değilse 2 köprü ile doğrultmalısınız.11V-0,2A çıkışı almasanızda olur çünkü zayıf ve gerek yok.
    Resmini yayınladığım devre sabit 12V çıkışlı,daha yüksek amper için güç trans.ını yüksek tutulmalı.3-5A için bu trans veya dengi yeterli gelir.

güç kaynağı (yardım)
  • Resim boyutu büyük,gösterme diye işaretledim yinede gösteriyor.Birde kondansatör 63V yerine 35V'da olabilir.
  • Hocam arkadaş 3A istemiş. Sizin çizdiğiniz devre ile 3A alabilir mi bu şekilde?
  • Sn.maytere;2N3055'i az gördünüz herhalde.Datasheet kayıtlarında 2N3055'in künyesi böyle.Ek resimde 2N3055'in datasheet kayıtından bir bölüm.Ama şu hata olabilir;R1'in değerini belirtmemiştim. 2W. olmalı ki,base akımını destekleyebilsin diyorsanız haklısınız,tabi zenerde 2W olmalı.

güç kaynağı (yardım)

güç kaynağı (yardım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 28 Kasım 2010; 22:31:01 >

• O manada söylemedim. Trafo 3A verebilecek mi?
  • Haklısınız Sn.maytere. Max. gücünde çalıştırılsa ki ısınacaktır yinede 3A zor.Ben 3A'e kadar şeklinde anlamıştım.Oysa devamlı 3A çekmek istiyor.Dikkatinizden kaçmamış,tebrik ederim.
    Evet şimdi arkadaşın devamındaki yazıyıda okuyunca nötr ortak değil ayrı olduğunu fark ettim.Tabi bu durumda 2 köprü diyotla doğrultmalı,0,2A çıkışıda kullanmak isterse 3 köprü diyot gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güç Kaynağı Patlaması
    10 yıl önce açıldı
    PC Güç Kaynağı Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba;özelden sorduğunuz köprü bağlantı şeklinin resimini çizmeye çalıştım.Akım 3A karşılamaz diye 0,2A çıkışıda kullanırsanız faydası olacaktır.Elinizde 4A köprülerden 8 ad. olduğunu söylüyorsunuz,bu köprüler kapasite yönünden çok rahat yeterli gelir.Çıkışlara direnç (taş direnç 0-0,1 ohm 5W)takılmalı,çünkü besleme akımınız değişik olduğundan direnç kullanmazsanız akım tek taraflı yüklenip arızaya sebep olabilir.

güç kaynağı (yardım)
  • teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.