Şimdi Ara

GTX970 SLİ bu sisteme gider mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar şuan sistemimde 1 adet gtx 970 asus strix var 2 ay sonra bir adet daha gtx970 modeli gelecek bir yerden ama strix mi olur bilmiyorum bu bir sorun yaratırmı model farkı yani ve sistemim şu şekilde bu sisteme 2. bir gtx 970 takılır mı ? cevaplarsanız çok mutlu olurum.

Ram : 12gb ddr3 1600mhz
    ekran kartı : gtx 970 strix 4gb
    cpu : i5 2500k 4.2 ghz
    psu : high power 650w
    anakart : MSI MILLITARY CLASS 2 P67A-G45

• anakartin sli destegi yok birde senbak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asig

anakartin sli destegi yok birde senbak
    peki hangi anakartı değişsem var mı önerebileceğin model ?
  • bilgim yok malesef

• O anakart ve işlemci ile sli düzenekten verim alamazsınız. Zaten git gide yeni çıkan oyunların sli desteğide kesiliyor. Kesilmese bile tek karta göre gecikmeler oluyor. Size tavsiyem iki kartı satıp tek kart almanız. Ama yine de işlemci biraz frenleyecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathness666

O anakart ve işlemci ile sli düzenekten verim alamazsınız. Zaten git gide yeni çıkan oyunların sli desteğide kesiliyor. Kesilmese bile tek karta göre gecikmeler oluyor. Size tavsiyem iki kartı satıp tek kart almanız. Ama yine de işlemci biraz frenleyecektir.
    Peki şu sistem nasıl ?
    islemci : amd ryzen 1500x
    ram : 8gb ddr3 2400mhz 2 adet 4gb (2400mhz oldugundan emin değilim)
    hdd : 1tb hdd
    psu : Corsair Builder VS650 650W 80+ Power Supply
    anakart : Asus ROG STRIX B350-F

bu sisteme geçiş yapsam şuan elimdeki gtx 970 ile daha fazla verim alabilir miyim ? bide gelecek olan kartında garantisi kutusu falan olmadıgından satmam biraz zor olur büyük ihtimal ama yine bir deneyeceğim. dediğim sisteme geçmemde yarar varmıdır sizce arada öyle dağlar kadar fark yoksa geçmeme gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steeben1337 -- 10 Mayıs 2018; 8:4:39 >

• pek bir performans artışı olmaz ama ryzen 2600 gibi bir işlemci alıp ileride ekran kartı almanız daha iyi olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sparkle 8800gt bu sisteme olur mu?
    14 yıl önce açıldı
    i7 4770k hala yeterli mi ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • GTX 970 kullanmaya devam edecekseniz 2500K'dan geçeceğiniz her hangi bir işlemci fark yaratmayacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • steeben1337 kullanıcısına yanıt
    1500x alınmaz. 2600 alınabilir.
    Asusun sitesinde sadece Crossfire desteği olduğunu yazıyor. Anladığım kadarı ile sli ile sorun yaşamanız muhtemel.
    Sabit oyuncu iseniz elinizdeki bileşenler ile devam etmenizi öneririm. Son çıkan oyunları BF1 multi gibi oynamak istiyorum derseniz de i7 2600k yada i7 2700k 3770k işlemcilerin inceleyin, belki yeterli gelebilir.
    Bu zaman PC için çok yalnış zaman kardeşim maalesef. Artık lüksünde lüksü oldu.
  • Satmakta sıkıntı alıcısını falan bulmak zor kutusuz garantisiz ürünü kimse almıyor, imkanım olsa 1070 tabiki isterdim . Bir sorum daha var islemciyi 4.6 yapın demişsiniz ben bu overclocku yapmaya çalıştım ama biosda çoğu overclock seçenekleri kilitli çok iyi soğutma sistemim var işlemci için + bide 7 tane fan taktım toplamda kasaya eğer overclockdan anlıyorsanız biraz yardımcı olur musunuz ?
  • quote:

1500x alınmaz. 2600 alınabilir.
    Asusun sitesinde sadece Crossfire desteği olduğunu yazıyor. Anladığım kadarı ile sli ile sorun yaşamanız muhtemel.
    Sabit oyuncu iseniz elinizdeki bileşenler ile devam etmenizi öneririm. Son çıkan oyunları BF1 multi gibi oynamak istiyorum derseniz de i7 2600k yada i7 2700k 3770k işlemcilerin inceleyin, belki yeterli gelebilir.
    Bu zaman PC için çok yalnış zaman kardeşim maalesef. Artık lüksünde lüksü oldu.
    Yok yedekte duran bir kasa bu saydığım ryzenli falan eğer ona geçseydim daha iyi bir performans alır mıydım ? çünkü bir üstteki yorumunuzdaki kullanıcı almazsınız dedide mantıklıda geldi ama bilmiyorum..
    2500k daha ölmedi daha gideri var. GTX1060 dahi besleyebileceğini düşünüyorum. Zaten GTX1060 GTX970 ayarında. Belki çok az daha iyidir.
    Ryzen 1500x çok fark yaratmayacaktır. 4/8 işlemci, fazla çekirdek ihtiyacı duyan oyunda thread'ler kendini illaki gösterektir. Ama saf 4 çekirdek gücünde kayda değer fark yaratmayacaktır.
  • İ5 2500k’yı aynı serinin 2600k’sına yükseltmeni öneririm. 970 sli internetten araştırdığım video tecrübelerime göre 1070 ayarına gelmektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: İtalyan Aygiri

İ5 2500k’yı aynı serinin 2600k’sına yükseltmeni öneririm. 970 sli internetten araştırdığım video tecrübelerime göre 1070 ayarına gelmektedir.
    Evet bende gördüm testlerini 1070 ayarında oluyor ama anakartımın sli desteği yokmuş malesef. Ama kafaya koydum yapıcam bu sli işini :D ikisini satıp 1070 almak daha mantıklı, ama alacak insanı bulmak çok zor... gidip anakart alıp halledicem bu işi tek merak ettiğim konu şuanda aklımda olan 2 tane kart olunca sistemde daha fazla güç tüketmeyecek mi ? 650w bu sisteme yetecek mi ? onu merak ediyorum

@italyanaygiri
    2600k yerine 2.el 3570k gördüm buralarda bana yakın 350tl ye satıyor önerir misiniz o işlemciyi ?

@Infernall
    Overclock yapmayı denedim bu arada ramlerim team dark 1600mhz 2x4 1 tanede arkadaşın kasasından söktüğüm 1333mhz zeppelin ultra mıdır nedir o var :D voltajla xmp profilini falan bulamadım internetten araştırdım görselli falan ama adamlarda açık olan seçenekler bende kapalı anlamadım...

şey birde bu asus gpu tweak2 programıyla ben o.c moduna çekiyorum kartı fps düşüyor programı kapatınca fps'm yükseliyor anlamadım acaba bu konu hakkında bilginiz var mı ?

• 2500k ve Strix 970 kullanıyorum ve bu işlemci BF4 te ekran kartını tam anlamıyla besleyemiyor 1080p de. Kart biraz daha iyi bir işlemci istiyor. Siz 2.bir 970 bağlamayı düşünüyorsunuz birde. Oynayacağınız oyun ve çözünürlüğe göre değişecektir alacağınız performans ama ben olsam herhangi bir yatırım yapmazdım o sisteme. Alabileceğiniz en iyi işlemci 3770k o belki işinizi görür hız aşırtılarak. Bunun dışında herhangi bir işlemci alınması hata olur. Ancak anakart sorunu da yaşıyorsunuz anladığım kadarıyla ve o seri anakart bulmak zor ve pahalılar. Yapılacak en mantıklı şey yeni seri anakart birde işlemci almak olur bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delisava

2500k ve Strix 970 kullanıyorum ve bu işlemci BF4 te ekran kartını tam anlamıyla besleyemiyor 1080p de. Kart biraz daha iyi bir işlemci istiyor. Siz 2.bir 970 bağlamayı düşünüyorsunuz birde. Oynayacağınız oyun ve çözünürlüğe göre değişecektir alacağınız performans ama ben olsam herhangi bir yatırım yapmazdım o sisteme. Alabileceğiniz en iyi işlemci 3770k o belki işinizi görür hız aşırtılarak. Bunun dışında herhangi bir işlemci alınması hata olur. Ancak anakart sorunu da yaşıyorsunuz anladığım kadarıyla ve o seri anakart bulmak zor ve pahalılar. Yapılacak en mantıklı şey yeni seri anakart birde işlemci almak olur bence.
    islemci : amd ryzen 1500x
    ram : 8gb ddr4 2400mhz 2 adet 4gb (2400mhz oldugundan emin değilim)
    hdd : 1tb hdd
    psu : Corsair Builder VS650 650W 80+ Power Supply
    anakart : Asus ROG STRIX B350-F

peki bu sistem ile 2 kartı birden besleyebilir miyim? ama anakartta sli desteği var mı bilmiyorum yedekte duruyor bu bilgisayar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steeben1337 -- 11 Mayıs 2018; 13:45:28 >

Diğer sistemin yerine tercih edilebilir. Ancak konuya daha fazla bilgi eklemelisin.
    Neden SLI yapmak istiyorsun mesela?
    Hangi oyunu oyunuyosun ne kadar performans bekliyosun?
  • quote:

2500k daha ölmedi daha gideri var. GTX1060 dahi besleyebileceğini düşünüyorum. Zaten GTX1060 GTX970 ayarında. Belki çok az daha iyidir.
    Ryzen 1500x çok fark yaratmayacaktır. 4/8 işlemci, fazla çekirdek ihtiyacı duyan oyunda thread'ler kendini illaki gösterektir. Ama saf 4 çekirdek gücünde kayda değer fark yaratmayacaktır.
    GTX1060 ile 970 arasında ciddi fark var. 1060, 980 ayarında
  • Kimse sormamış ama çözünürlük nedir? Hangi oyunlarda yetersiz gelmeye başladığını düşündüğünüz için yükseltme istiyorsunuz. Örnek vereyim FULLHD monitör kullanıyorsanız Ryzen sisteme geçmek size bir artı kazandırmayacaktır oyunlarda. Şu an en mantıklı yapılacak olan 970leri satıp 2. el bölümünden belki biraz ilave ederek 1070 almanız olur. SLI düzeneği hiç tavsiye etmiyorum. 800TL civarına 970ler alıcı bulacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gyradel

Kimse sormamış ama çözünürlük nedir? Hangi oyunlarda yetersiz gelmeye başladığını düşündüğünüz için yükseltme istiyorsunuz. Örnek vereyim FULLHD monitör kullanıyorsanız Ryzen sisteme geçmek size bir artı kazandırmayacaktır oyunlarda. Şu an en mantıklı yapılacak olan 970leri satıp 2. el bölümünden belki biraz ilave ederek 1070 almanız olur. SLI düzeneği hiç tavsiye etmiyorum. 800TL civarına 970ler alıcı bulacaktır.
    @delisava
    1920x1080 144hz de sabit zaten sadece cs go oynuyorum. Arada bir böyle oda nadiren yeni çıkan oyunlara girer bakarım 970, bana hediye geleceği için böyle bir şey yapayım fazla bilgimde yoktu nasıl olacağı hakkında ama şimdi kafamda bir sürü seçenek oldu sayenizde çok saolun. Konuyu açmadan önce direk 2 kartıda takıp pc yi çalıştırmayı planlıyodum :D yani satabilirsem 1070 alıcam satamazsam kart öyle kalıcak büyük ihtimal veya biraz para biriktirip anakartla işlemci alıcam.

@Infernall
    ben bu sistemi 2.el almıstım abi birinden ama tek değişmediğim parça anakartı işte diğer bütün parçaları yeniledim. zamanında bios update yapmıstım ben geçen 2013 güncellemesi vardı flash bellekle hallettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steeben1337 -- 11 Mayıs 2018; 18:49:26 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.