Şimdi Ara

GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
5
Favori
3.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güzel inceleme olmuş oyun çeşitliliği olmasıda konuyu renklendirmiş.
    970 ler nedense heavende 1500puanı zor geçiyor , 780 ile rahat 1600 alıyorum ben.
    Birde sıcaklıklar dikkatimi çekti,83 C görmüş kart fc4 de . Az enerji harcayan az ısınan bir seri 9xx bu halde 83C görmesi hayra alamet değil.
  • Enes P. E kullanıcısına yanıt
    hocam hatan var txaa msaa göre daha hafif bir yüke sahiptir msaa daha fazla yük bindirir mesela ben crysis txaa full de oynadığım değer ile msaa oynadığım değer arasında 10-15 fps fark var yani msaa daha fazla yorar kartı
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    evet doğru sıcaklık yüksek çıktı şöyle ki oc li testler yaparken ısı limitini 79 dan 85 lere çekmiştim değiştirmeyince kalmış öyle. bir de 900 serisinde firmalar düşük devir fan kullanıyor diğer kartlara bakıyosun %65 de sesi gelmeye başlıyor bunlarda %90 anca sesi duyulur gibi. 1500mhz çekince de voltaj vs sıcaklıklar malum. yine de 79 u unutmasaydım 85 lerde yine en yüksek 79 çıkardı.

heaven olayı da shader sayısı bariz çok 7 serisinin, bu sebeple benchmarklarda geri kalınsa da mimari iyileştirmeler sayesinde oyun performansında sıkıntı çıkarmıyor 9 serisi. incelemeyi beğenmene de sevindim hocam sağolasın
  • doğru msaa x4 test yapmıştım arkadaş isteyince ortalama 71 çıkmıştı txaa da 72 vermişti o sebeple zırt pırt işlemci sök tak oc yap ekran kartının ayarlarını bızıkla derken belki yanlışlık oldu diye tekrarlamadım.

@enes dostum unuttum ben o testi yaptığımı söylemeyi msaax4 ile 1 fps daha düşük çıktı sanırım arkadaşın dediği gibi aynı oranda yoruyorlar kartı belki daha efektiftir txaa o yüzden seçilebilen son seçenektir. dediğin ayarlarda 71 çıkıyor, physx yüksek kaldığı sürece bendeki sistemin 80 leri görmesi mümkün değil sanırım. bu arada msaax4 de gpu kullanımı yer yer çok düşüyor, özellikle karlara zoom yapıldığı veya kamera tavana doğru yükseldiği kısımlarda. %82 görüp sonra ekrana detaylı objeler gelince tekrar fırlıyor %98-99 lara. anlık msaa gibi 120 fpslere uçmasa da txaa ile daha yüksek gpu kullanımı daha stabil 75-60 arası fps veriyor.
  • moonquad kullanıcısına yanıt
    dur hemen celallenme msaa daha ağırdır ama ben 4x msaa ile high txaadan bahsediyorum birbirine çok yakınlar ama hight txaada birkaç fps aşağı
  • metebyr kullanıcısına yanıt
    hocam oyunlar da optimizasyon sorunu çok azdır ondan bunları söyledim yani demek istediğim şu evet fx 6300 güçlü bir işlemcidir fakat kimi oyunda gtx 970 besler kimi oyunda yerlerde süründürür fx 6300+gtx 970 ikilisi bir birine tam uymaz yani adam gta 5 oynamak istese emin ol darboğazdan oynayamaz çünkü yeni çıkan oyunlar artık evet çok çekirdek istemeye başlıyacaklar ama her bir çekirdeğe görev atıyarak yapacak onun için fx serisi işlemciler çekirdekleri zayıf olduğu için yetersiz kalacaktır fx serisi işlemcilere neden overclock yapıldığını buradan anlayabilirsin fx 6300 işlemci en yüksek grafik kartı en verimli kullanılabilecek kart r9 280 ile gtx 760 fazlasında tabiki de kullanılır ama kart güçlendikçe kullanımı da düşecektir en yüksek ihtimalle gtx 770 ve r9 280x kullanılabilir sana bu testleri yaptırmamın sebebi buydu kimi oyunda darboğaz olur kimi oyunda olmaz
    dx 12 çıkmasının sebebi de budur artık yeni oyunlarda işlemcinin her bir çekirdeğine görev atanarak oyunlar yapılacak ve çift çekirdekli işlemcilerin devri kapanacaktır dx 12 çıktıktan sonra işlemci kullanımları bu sebepten dolayı düşecek ve ekran kartlarına yüklenecektir intelin 1150 5.nesil işlemcileri büyük ihtimalle i3 ler 3+1 core - i5 ler 4+2 core ve i7 6 +2 core olacaklardır

http://www.youtube.com/watch?v=Ql6XcX5ABDE

burda 3570k ile 4.2ghz testi var sonuca bakıver nerdeyse aynı

birde senden bir ricam daha olacak işlemcinin yükünü azaltalım var mısın? varsan nvidia denetim masasını aç physx efektini gpuya ver bakalım ne olacak özellikle darboğaz yapan oyunlarda dene bakalım sonuç ne olacak
    yok hocam ne celallencem güzelce konuşuyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: strider_venom

eksici fanlar işbaşında, buda kapak olsun.

GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER

Intel sistem sahibi olarak eksileyenlerden biri benim; çünkü savınız da dayanağınız da çok anlamsız geldi. Buradaki amaç aynı firmaya ait olan iki farklı bileşenin her çeşidini ön plana çıkarmak. Yoksa FX-8320 için R9 280X kullansak yüzdelik dilimde bile darboğaz olacak, fark edilecek mi mesela? Bu durum reklam broşürlerindeki manşete bakarak ürün almaya benzemiş. Adam o kadar test ve oyun içi görsel sunmuş; arkadaşın iddiasını en azından emeğe saygı duyarak daha güçlü gerekçelerle çürütmeye çalışın.

Bu arada başlıkta konusu geçen bir oyun ve işlemciye ilişkin oyun içi görsel eklemek istiyorum. Merak edenler sol üstten GPU kullanımı ve FPS değerlerini inceleyebilir.

AMD FX-8350 stok veya 4.4 GHz hızda; tam hatırlayamıyorum. Oyun ise Assassin's Creed Unity. Orijinal ve üç yama yüklü; çünkü o zamanlar 4. yama henüz çıkmamıştı.

Ekleme: Grafik ayarlarından ya AA ya da Shadow bir tık düşük ayardaydı.

quote:

Orijinalden alıntı: Feanor Tasartir

GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER
     GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müddeiumumi -- 13 Ocak 2015; 18:31:25 >

verdiğin linkte 4770 k var aynı anda shadow play de kayıt yaparken 74 almış ki kayıt olmasa 80 lere yaklaşacaktır. keşke gpu kullanımı olsaydı bende kullanımın düştüğü yerlere bakmak isterdim onda da düşecek mi diye. büyük ihtimal bu testi yapan kişi 970 e de oc yapmamıştır boost hızı 1380 desek benim testlerde 1500 kullanıldı. tabi onun işlemciyle benim kullandığımdan 4 tane alıyorsun neredeyse. aynı kullanım şartlarında sanıyorum ki frekansları eşitlesek 970lerin muhtemelen o sistem %10 civarı daha iyi fps alacaktır.

gece 12den sonra tekrar deneyebilirim dediğin yöntemle test etmeyi. 6300 ü sistemden sökmeden önce yapayım istenen testleri de sök tak zor oluyor sonrasında rahat rahat kaldırırım kutusuna yeni sahibini beklesin :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreql

nereye ne darboğaz yok bizzat kullandım fx 6300 ile gtx 970 i. bariz darboğaz oluyor. buda çektiğim far cry 4 videosu.

http://www.youtube.com/watch?v=0RihDJbRyMc

i5 aldımda rahat ettim. insanları yanlış yönlendirmeyin gider 6300 takar sonra.

hocam senin mesajından sonra 4 yada 5. mesajta fc4 görüntüleri paylaştım. ben en çok 6300 ü fc3 ve fc4 de beğendim sen nasıl memnun kalmamışsın hayret. şuan kullandığın işlemci daha uygun olsa da 970 için yine de 6300 ile öyle değerler almaman gerekiyordu.

vsync kapalı ama 60.1 oluyor geri 59.9 a düşüyor, gpu usage ben oyunu athlonx3 ile test edince daha yüksek çıkıyor senin videondan :D 540 mhz var kafam ona takıldı gpu özelliklerinin olduğu sırada ve benim anladığım gpu frekansın 540 mhzde gözüküyor, benim testlerimde 1500 mhz. geçmen elbette iyi olmuş fakat önceden o paylaştığın gibi olmamalıydı. orada ters giden birşeyler var ama işlemci bu sefer masum sanırım :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Rancour

teşekkürler tavsiye için akşama deneyeceğim bunu şimdi işteyim :) Kablo trafiği çok yok kasada hatta hatta işlemci ve ekran kartının fanlarını hesaba katmazsak 5 tane 120mm fan var.. Idle modda işlemci 20-25 ekran kartı 30-35 derecelerde anakartta işlemciden az daha yüksekti diye hatırlıyorum.. Yük altında işlemci 45-50 arası ekran kartı da 65-75 arası değişebiliyor.. Kasa Rc-690 kablolar için güzel bir yol yapmak mümkün hatta ana güç kablosunu kasanın anakartın yattığı yerin arkasından dolandırıp takmak mümkün. Fazla kablo olmasın diye bazı USB 3.0 girişlerini bile takmadım.. Ama böyle bir sıkıntısı var pc nin daha önce de başlık açtım ama tam bir çözüm bulamadım en son HDD de sıkıntı var diye düşündüm.. 3D mark skorlarım da şu şekil..http://www.3dmark.com/fs/3569351 combined şaşılacak şekilde düşük.. Anlam veremediğim şeyler oluyor yani :D

videoyu izlemedim ama muhabbetten anladigim kadariyla islemcin yukteyken carpan dusuruyormus.bu bir oveclock problemi degil ne ayar yaparsan yap duzeltemezsin anakartta APM diye bir ayar var onu disable yapman gerekiyor o zaman duzelir.ayar olmayabiliyor bazi anakartlarda ama yeni beta da olsa bios varsa kur gelebilir o ayar ya da bir bak bakalim var mi?

pardon hocam doğru 4770 ksız olması lazım sen karta neden oc yaptın ki objektif olmuyor o zaman stok halde yap testlerini dediğimide yaparsan crysiste falan darboğaz yaptığı yerleri kurtarabiliriz belki

öte yandan 6300 epeyce beslemiş 970i 970 alıp iyi bi soğutucu+oc ile kullanılır gibime geliyor sen neden satacaksın ki darboğaz için mi bence güzel kart para verip almışsın satıpta ne alacaksın sanki 980 mi?
    Ryse'ın update'lerini yükleyin. Performans problemlerini gideriyor.
    yok 970 i satmıcam o yeni ama onu almadan 1 hafta önce 8350 indirime girmişti bende aldım bitane hem daha iyi olur 970 ile diyerekten bu sebeple 6300 fazlalık oldu. elimde varken de onu taktım 3-5 test yapayım dedim sonrasında söküp kaldırıcam kutusuna 8350 ile eskisi gibi devam edicem. 6300 işi bilirsen iyi besliyor biz burada her ayarın dibine abanmış senaryolara bakıyoruz, msaa yı fxaa yapsan gölgeleri bilmemneyi ultradan very high ayara çeksen mis olur. zaten iyi oyunların en tepe ayarları iyi sistemler için, 270 liralık işlemciyle bunları yapmak bile iyi birşey diye göstermek istedim.

ayrıca gpu kullanımı aşılmayacak bir sorun değil, crysiste gpu kullanımı %70 e düşüyor ama ben görüntüyü 2 k renderlatıyorum %99 sabit. 2 k renderlanıp 1080p ye indirgenen görüntüde dibine kadar köşe yumuşatma gereksiz kalıyor. böyle yapınca al sana %99 gpu kullanımı al en kötü 55 fps mis gibi. farcry3 de öyle 1080p de %85-99 arası alıyorum 2 k render olayına %99 sabit. bazı yerlerdeki düşük kullanım ekran kartına yetecek görüntünün olmayışından da kaynaklanıyor. ver 2 k yı çalışsın adam gibi bak boş oturuyor mu hiç :D

aslında her ne kadar günlük senaryo için yetsede üst seviye bi işlemci lazım şunun için:
    oculus rift geliyor yakın zamanda stoklarda bulunmaz bi şekilde satışı başlayacak o zaman örneğin oculus dk2'de 960*1080x2 çözünürlüğünde 90hz yani 90 frame isteyecek fakat o aleti taktığın zaman gecikmeler frame düzensizliği baş ağrıtır mide bulandırır oynanmaz hale getirir 90 fps almak çözüm değil minimum 105 fps civarı alacaksınki v-sync açıp 90'a sabitleyip akıcı ve düzenli frame ile oynayacaksın onun içinde iyi bi işlemci gerek hoş o senaryoda ultrada diretirsen 980 slı ile bile işin içinden çıkamazsın ama ben şimdi 970 alsam ayarları lowa getiririm diye oculus alsam param boşa gider düzgünce oynayamam düşük ayarlarda işlemciye takılırım yüksek ayarlarda istenen fps oranları tutmaz neyse ilerde genelleşecek olsada şu an için ekstrem mevzular ama mevzu kafadan 5000-7000 lira bütçeye pc masrafı sokuyor

oynarken cpu smart protectionu kapatırsan işlemci kendini düşürmeden çalışır verim artar oda bilgine tabi ısıyı kontrol etmen lazım

• hocam bu arada 1.4v 4ghz yapman yanlis olmus. zaten islemcinin turbo hizi 4100mhz @1.38v :)

1.4v da 4.5ghz garantisi veriyorum sana :)
  • maybera2 kullanıcısına yanıt
    hocam o 4.1 yalan, 2 sn durmuyor 3.8 de kalıyor genelde. 8350 de öyle son değere hiç çıkmıyorlar birkaç tık altında duruyorlar. bu sebeple üstünkörü yaptım yoksa 3.8 de kalacaktı tüm testlerde
    Graphics scoreun 3dmarkta o kadar overclocka rağmen çok düşük halbuki 3dmark grafik testlerinde kolay kolay darboğaz olmaz. O overclockla13knın üstünü rahat görmen gerekiyordu firestrike graphics scoreda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • confuest kullanıcısına yanıt
    sen öyle deyince baktım da sen kolay demişsin 13000 için fakat forumdaki incelemelerde sadece 1 kişi görmüş o da 1600 mhz çekirdek hızı ile

GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER

diğer arkadaşlar asus ve evga ile benden düşük almışlar ki g1 i 1600 mhzde test eden arkadaş 1500 e çekse o da 13 binin altında benim puanım olan 1280 lere yakın alırdı.

asus ve evga testleri

GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER  GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER

9 serisi mimariden işi kurtarıp shader sayısı az bırakıldığı için 780 den her benchmarkda tokat yiyor, shaderi yüksek kartların testleri kaldı belkide aklında

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.