Şimdi Ara

gtx 980 ti ve 5820k ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar fotoğrafta gördüğünüz üzere ekran kartı h1z1 oyununda 82 dereceyi gördü normal seyri 70-75 arasında
    işlemci oc li hali ile en yüksek paket sıcaklığı 70 i gördü

bu normalmidir ve gtx980 ti sıcaklığı maksimum kaç olmalıdır

psu evga süpernova 850

• konu hakkında kimsenin malumatı yokmudur arkadaşlar.
  • ekran karti nolmal islemciye gelirsek sorun yok bence daha iyi bir fan takılmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racyrocq -- 14 Haziran 2016; 11:45:31 >
  • işlemci soğutucum

cooler master rl-s12v-24pk-r2 seidon 120v v2 sıvı

bundan daha yüksek ne takayımki sence ?

birde ekran kartı normal demişsin çok bakındım sağa sola ama ekran kartı maksimum sıcaklıkkaç olmalı diye bulamadım bu konuda varmı bilgin

evga gtx 980 ti, maksimum kaç derece olmalı
  • Sıcaklıklar normal ancak biraz sıcak çalışıyor bilgisayarınız.Tehlike oluşturan bir durum yok.Yinede kKasa içi soğutmanızı iyileştirmenizi tavsiye ederim.Ekran kartından ziyade işlemci sıcaklığına dikkat edin.Daha fazla ısınmasın işlemci.Sıvı soğutma sisteminiz iyi ancak işlemci 140watt olunca ancak o kadar soğutabiliyor demekki.

quote:

Maksimum GPU Sıcaklığı (c) 91 C

Kaynak:http://www.nvidia.com.tr/object/geforce-gtx-980-ti-tr.html#pdpContent=2

• Merhaba benzer bir sistemimiz var Bende i7-2600 ve r9 280x toxic kullaniyorum

Aklima gelmisken islemci icin 50 derece hele i7 icin 50 derece cokda iyi bi sicaklik degildir ben bu degeri görmek icin 3 sene stock fan kullandim.. sonrasinda yenisini aldim

Cpu kullanimi olarak eger ki anlik olarak 6 cekirdek oldugundan dolayi cpu kullanimi %8 i ve üzerini görüyorsa cpunun anlik sicaklik yükselisi normaldir. ama yinede kullanim yoksa ve asiri sicak bi yerde oturmuyorsaniz ( suan bunlari yazarken istanbuldayim ) sorun var demektir ama sicak bi yer ise fazla zorlamadan oldugunca rüzgara karsi birakmak iyisidir

gpu konusunda.. ilk aldigimda 25 derece olan sicakliklar suan ne yaparsam 40° den asagiya düsmüyor ama sebebi windows 10 ( windows 10 da ekran kartini kullanmasanizda temalardan dolayi genel olarak karti %100 calismaya hazir olarak tutar )

Benzer bi görüntüde bende var sogutucu yeni ama sicaklik ucuyor oda ilk aldigimda 28 derecedeydi

yani bunun sizde 2 sebebi var ya havalardan bulundugunuz ortama göre yada cpu faninda falan bir sorun var.. kasa iyi hava alamiyor olabilir ama bütün calisan aksam in sicakligini görseydik iyiydi.. (( sicaktaysan kafana takma cokda zorlamamaya bak )

edit ; Windows 10 kullaniyorsan özellikle.. ekran kartini programlarla baktiginda sona yakin bir sekilde kullandigini göreceksin bunu nvidia yada amd driverinden düsürürsen ve sadece yüksek bir is yaparken acarsan sicakligini gpununda düsürürsün.

Amd icin böyle.. nvidia control panel olmadigi icin kesin bisey yazamiyorum o konuya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaanDE34 -- 15 Haziran 2016; 14:15:50 >

• zwanzig kullanıcısına yanıt
    1 hafta öncesine kadar havalar serindi ve bu sıcaklıkların 10-15 derece altında sıcaklık alıyordum
    ama son 1 haftadır havalar ısınmaya başladı ve ekran kartı + işlemci ısıları yükselmeye başladı

sıvı soğutucu alırken bende olanın bir altını tavsiye ettiler ben ise daha iyi olsun diye bunu aldım, sen ne tavsiye edersin bu konuda ?

bu arada 91 derece max sıcaklığı görünce birazda olsa rahatladım ama işlemci 72 normalmi onda hala endişeliyim, bu arada işlemci oc li hali
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Gtx 960m vS Gtx 1050 mi
    8 yıl önce açıldı
    Rtx 3060 ti ısınma sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kasimhanli K kullanıcısına yanıt
    İşlemcinin overcloğunu ya azaltın yada tamamen kapatın.Ekran kartı için sorun olmasada işlemci için kritik sıcaklıklar daha fazla yükselmesi iyi olmaz.İşlemci soğutucusu olarak 240mm radyatörlü modellere yönelmenizi tavsiye ederim.İşlemcinizin ocsuz hali zaten 140watt bide oc yapınca kim bilir ne kadar oluyor.Kaliteli bir soğutucuyu hak ediyor o sistem.H100 , H110 , H110i tarzı bir soğutucu iyi gider

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KaanDE34 K kullanıcısına yanıt
    evet havalar ısınmaya başladı başlayalı benim yüksekliklerde fırladı gitti
    yoksa bukadar olmuyordu

bu arada uzunca bilgi dolu yanıtın için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

İşlemcinin overcloğunu ya azaltın yada tamamen kapatın.Ekran kartı için sorun olmasada işlemci için kritik sıcaklıklar daha fazla yükselmesi iyi olmaz.İşlemci soğutucusu olarak 240mm radyatörlü modellere yönelmenizi tavsiye ederim.İşlemcinizin ocsuz hali zaten 140watt bide oc yapınca kim bilir ne kadar oluyor.Kaliteli bir soğutucuyu hak ediyor o sistem.H100 , H110 , H110i tarzı bir soğutucu iyi gider

peki şimdi linkini atacağım ürün yeterli gelecekmidir
    birde oc kapatmak istemiyorum :)

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-hydro-serisi-h110i-gtx-sivi-sogutma-sistemi.html

• Sanirim parasal sikintiniz yok o yüzden söyleyeyim.. ürün güzel ama sonucta suyu bir radyatörle hava üfleyerek sogutacak ama söyle bi durum var. simdi islemcin 30 ° diyelim. ama ekran kartin 45 ° diyelim ki sogutma sisteminde fan olmadigi icin bütün su ayni tesisati gececegi icin en sicak kismin derecesini alacagini düsünüyorum zaten su sogutmalarda böyle anca sogutabilmek icin radyatöre buz aticaksin nitrojen koyucaksin falan filen.. oc kapatmamak icin en uygun cözüm.. fanlarin tamamsa bi adet klima olur.. koca datacenterler bile sogutma sistemleriyle sogutuluyor yani sivi sogutma pek isini görecegini düsünmüyorum. o kadar paraya klima takarsin eve zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaanDE34 -- 15 Haziran 2016; 16:11:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasimhanli

quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

peki şimdi linkini atacağım ürün yeterli gelecekmidir
    birde oc kapatmak istemiyorum :)

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-hydro-serisi-h110i-gtx-sivi-sogutma-sistemi.html

Yeterli gelecektir tabiki

• Kasanızın içini bir temizleseniz ? Termal macunlasınız acaba ? Bunları deneseniz bence sizin için iyi olacaktır .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: quadr0fx

Kasanızın içini bir temizleseniz ? Termal macunlasınız acaba ? Bunları deneseniz bence sizin için iyi olacaktır .

ben bu kasayı toplayalı ve faal şekilde kullanmaya başlayalı henüz 6 ay gibi bir zaman oldu belki okadar bile değil, yani kasanın içi gerçekten temiz o konuda hassasım.

bir yerde trafoları soğutmaya yardımcı olan iletken madde buldum, kasa ebatında camlı akvaryum yaptırıp o iletken maddeyi akvaryumun içine koymayı düşünüyorum

hem cam akvaryuma led döşer güzel bir görüntü veririm hemde sıcaklıklar yaklaşık 20-25 derece daha aşağı olmuş olur

sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.