Şimdi Ara

GTX 970M ve anlık fps düşmesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar,

    su ürünü satın aldım ve bir hafta bile olmadı :

    http://www.msi.com/product/notebook/GS60-6QE-Ghost-Pro.html#hero-overview

    test ettigim oyunlar : gta v, ac4 black flag, watch_dogs, cod mw3, tomb raider 2013

    simdi genel itibariyle ultra ayarlarda full hd cözünürlükte hepsinde akıcı ilerliyor oyun (watch_dogs ve gta v'de msaa x2 veya kapalı durumda). en kötü 45-50 fps aralıgında oynuyorum diyebilirim fakat anlam veremedigim bir durum var, bütün oyunlarda anlık fps düsmesi yasıyorum, fps saniyelik düssün o da dert degil de oyun takılıyor anlamsız bir sekilde. ilk basta watch_dogs'ta oldu, dedim optimizasyondan olabilir, fakat diger oyunları denedigimde, ayarları minimuma ceksem bile aynı seyi yasıyorum.

    hatta tomb raider'da 160-170 fps arasındayken dahi yine aynı olay yasanıyor. sadece cod'da olmadı bu olay veya olduysa da cok nadirdi, 10-15 dakika kadar test etmistim.

    aynı problemi yasayanlar oldu mu ? gpu ve cpu degerlerine baktıgımda, kullanımda veya sıcaklıkta bir anormallik görmüyorum. gpu 82 dereceyi gecmedi. cpu'larda %100'lük bir durum da olmuyor. ram desek yarısından cogu bosta.

    oyunlar ssd üzerinde bu arada. isletim sistemi windows 10. bazı arkadaslar windows 10'da takılma problemi yasadıklarını söylemisler ama emin olamadım, bi windows 7 denesem mi diyorum aslında. 620M kart olan eski makinemde bile tomb raider'ı normal ayarlarda bu tarzda bir takılma olmadan oynamıstım.

    driverlar da güncel.







  • Aslında FPS düşmesinin birçok nedeni olabilir ama aynı oyun başka makinede çalışıyorsa büyük ihtimal ekran kartı sürücülerinden yada win10 kendisiyle ilgilidir. Yapacagin şey en güncel sürücüleri kullanmak ve windows güncellemelerini yapmak. Win10 daha tam olarak olgunlaşmadi ama zaman içinde mutlaka duzelecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.