Şimdi Ara

gtx 960 sli bios

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sistemimde iki adet evga gtx 960 ssc 4gb aynı model ekran kartı var (sli olarak çalışıyor ) fakat gpu-z programında bios versiyonları farklı görünüyor. Birinde son iki basamağı 60 iken diğerinde 62 olarak görünüyor.İkisi de farklı tarihlerde alındı bu arada.Sormak istediğim bu iki kart sli olarak çalışırken her hangi bir uyum problemi yaşarmıyım .Son olarak oyunlarda ve testlerde gpu hızları her iki kartın 1448 mhz iken bi süre sonra 1430 mhz ye düşüyor ve bu değerde stabil kalıyor sizce bu olağan bir durummu.teşekkürler.

sistemim
    anakart asus maximus vııı ranger
    işlemci intel i5 6600k
    ramler gskill 2*4gb drr4 2400
    gpu evga gtx960 SSC 4gb *2
    psu cm gx 650 II 80 plus bronze

• red_time R kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir problem yok merak etmeyin.970 sli yaptığımda bendeki kartların ikisi de farklı bios numarlarına sahipti.Tek kart olarak her iki kartı da 1470mhz gpu hızına yükseltebiliyordum.Sli olarak 1430mhz kullanabildim.Zaman zaman 1418 mhz değerine düşüyordu.Bildiğiginiz gibi sli halinde çalışan kartlar daha fazla ısınıyor.Kart sıcaklığa karşı kendisini korumaya alıyor.Endişe edecek birşey yok.Yalnız işlemcinizde ve ekran kartlarınızda overclock varsa 650W güç kaynağı yetmez.Tek 960 ovetclocksuz yükte ortalama 210W civarı çekiyor diye biliyorum.Yanlışım varsa düzeltin lütfen.Sadece 2 kart yükte en az 400W çekecektir.Overclock da varsa kartlarda kart başına 280-300W'a kadar güç çekecektir.6600K da yükte 90W çekiyor.Bir de işlemcinizde overclock da varsa 130-140W da işlemciniz çekecektir.Tabii bunun harddiski ıvır zıvırı da var.Overclocksuz halde en azından 500W saf güç veren bir power lazım.Overclocklu 280+280+130+X kadar güç veren psu lazım.690W+ demektir bu da.Size en az 850W'lık bir güç kaynağı gerekiyor. Ya da işlemcideki ve ekran kartlarındaki overclock u tamamen kapatmanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 12 Nisan 2016; 18:31:43 >

• tşk edrm
    evga gtx960 ssc max 160 watt tüketiyor.. bakınız :(http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=04G-P4-3967-KR) sıcaklıkla ilgili olabileceğini soylediniz frekans düşüşlerinin ama benim kartlar 60 ve 65 derece arası gidip geliyo.bu sıcaklık değerlerinin yüksek olduğunu kabul edersek fan hızlarını manuel olarak artırırsam bi faydası olurmu sizce. tşk ederm
  • red_time R kullanıcısına yanıt
    Kartlarınızın başka bir sitedeki incelemesinde de 220W stok hızlarda,280W overclocklu halde yazıyor. 6600K'lı 960Sli'lı sistemi 650W'a emanet etmezdim.Sıcaklıklarınız normal.
  • hocam 280 w dediği sistemin tamamının harcadığı watt miktarıdır yanlış anlamış olabilirsiniz ..
    Şu linkte daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

http://www.guru3d.com/articles-pages/asus-geforce-gtx-960-strix-2-way-sli-review,8.html
  • Fan hızlarını manuel olarak yuzde 50 'nin üzerine alınca frekans düşüşleri yaşamadım. Yüksek sıcaklılarda nvidea sürücü yazılımı voltaj değerlerini düşürüyormuş e haliyle işlemci frekanslarında da düşüş oldu. Ses seviyesi biraz artsada okadar rahatsız edici değil :) yüksek frekansın bedelini fan gürlültüsü olarak ödüyeceğiz artık :)
    Değerli bilgilerin için tşkler AC Kiriklar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gigabayte GTX 460 SLI
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.