Şimdi Ara

★GTX 850M - GDDR5 vs DDR3 vs GTX860M Karşılaştırma (SS)★

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
8.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

★GTX 850M - GDDR5 vs  DDR3 vs GTX860M Karşılaştırma (SS)★

3D Mark Fire Strike Benchmark

“Battlefield 4” Frame Rate

“Call of Duty Ghosts” Frame Rate

“Titanfall” of robots’ battle game Frame Rate

Fark Ortada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirusBro -- 14 Ekim 2014; 14:43:48 >

• Yuzde 15 daha iyi oldugu yaziyor dikkat ettiyseniz
    860-850

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elano68 -- 14 Ekim 2014; 14:29:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elano68

Yuzde 15 daha iyi oldugu yaziyor dikkat ettiyseniz
    860-850

Tabi ki GTX860M GTX850M den daha iyi bir kart zaten aksi bir iddiam yok yoksa o "6" rakamının bir anlamı kalmaz benim bahsettiğim oyun performansında çok da büyük bir fark olmaması 5-6 fps bir fark mevcut maksimum asıl amacım zaten DDR3 ve GDDR5 GTX850M arasındaki farkı göstermekti ayrıyetten işlemcinin İ5 - İ7 oyunlarda çok bir artısı olmadığını da tabiki. Benim gibi iki laptop arasında 850M diğeri 860M bir tercih yapmak gerekiyor ve oyun performansı bakımından çok büyük bir fark yok + 860M daha fazla güç tüketiyor haliyle daha fazla ısınıyor estetik ve tasarımsal özellikleri hoşuna gidip markayı güvenen biri için 860M ile 850M arasında çok büyük bir fark olmadığını göstermek istedim sadece :)

• Ddr3 850m ve ddr5 860m arasindaki fark kayda deger mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Worm Holes

Ddr3 850m ve ddr5 860m arasindaki fark kayda deger mi?

ddr3 850m ve 860m arasındaki farkı araştır önce.Kaldıki 860m gddr5 zaten epey bi fark ettirir.

Solda gddr5 860m sağda ddr3 850m

Much higher effective memory clock speed 5,012 MHz vs 1,800 MHz More than 2.8x higher effective memory clock speed
    Much higher memory bandwidth 80.2 GB/s vs 28.8 GB/s More than 2.8x higher memory bandwidth
    Higher clock speed 1,029 MHz vs 902 MHz Around 15% higher clock speed
    Better 3DMark 11 graphics score 22,714.5 vs 18,575 More than 20% better 3DMark 11 graphics score
    Better passmark score 2,130 vs 1,566 More than 35% better passmark score
    Better 3DMark vantage graphics score 18,345 vs 14,358.5 Around 30% better 3DMark vantage graphics score
    Significantly higher turbo clock speed 1,085 MHz vs 936 MHz More than 15% higher turbo clock speed
    Significantly higher memory clock speed 1,253 MHz vs 900 MHz Around 40% higher memory clock speed
    Slightly better floating-point performance 1,317 GFLOPS vs 1,155 GFLOPS Around 15% better floating-point performance
    Higher diablo III framerate 105.24 fps vs 61 fps Around 75% higher diablo III framerate
    Higher BioShock infinite framerate 41.56 fps vs 28.4 fps More than 45% higher BioShock infinite framerate
    Higher crysis 3 framerate 18.9 fps vs 14 fps Around 35% higher crysis 3 framerate

• Aralarinda yaklasik 200 tllik bir fark var.
    En belirgin fark gtx 860m ekran karti ve tn panel var
    Ucuz olanda ips panel ve gtx 850m (ddr3) deger mi aradaki farka?

• quote:

Aralarinda yaklasik 200 tllik bir fark var.
    En belirgin fark gtx 860m ekran karti ve tn panel var
    Ucuz olanda ips panel ve gtx 850m (ddr3) deger mi aradaki farka?

Much higher memory bandwidth 80.2 GB/s vs 28.8 GB/s More than 2.8x higher memory bandwidth

Higher clock speed 1,029 MHz vs 902 MHz Around 15% higher clock speed

Bu ikisi senin için önemliyse değer. Bana sorarsan 200lira daha fazla verecek gücüm olsa kesinlikle alırım.
    Özellikle Much higher memory bandwidth 80.2 GB/s vs 28.8 GB/s More than 2.8x higher memory bandwidth bu 3 katından fazla fark varken değer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dediginiz terimleri pek anlamiyorum ama ustunde bu kadar durdugunuza gore onemli olsa gerek.
    Gucum yok degil. Kendimi zorlarsam alabilirim.
    Eger buna degecekse daha uzun sure goturecekse alirim tabii ki. Grafik uygulamalarinda bayagi bir fark olcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worm Holes -- 15 Ekim 2014; 20:42:46 >
  • quote:

Dediginiz terimleri pek anlamiyorum ama ustunde bu kadar durdugunuza gore onemli olsa gerek.
    Gucum yok degil. Kendimi zorlarsam alabilirim.
    Eger buna degecekse daha uzun sure goturecekse alirim tabii ki. Grafik uygulamalarinda bayagi bir fark olcak.
    Arkadaslar, 850M GDDR5, DDR3 ten daha performanslıdır ancak makineyi daha cok ısıtır. Su anda GDDR5 kullanıp throttling e girmeyen yada CPU Turbo Boost ta tıkanmayan makine yok gibi. Dolayisi ise ve basit anlatimla uzun süreli ve stabil calisma icin GTX 850M'i DDR3 ile tercih edin. GDDR5 icin 860M daha iyi bir alternatif olacaktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Victor Gaming Machine

Arkadaslar, 850M GDDR5, DDR3 ten daha performanslıdır ancak makineyi daha cok ısıtır. Su anda GDDR5 kullanıp throttling e girmeyen yada CPU Turbo Boost ta tıkanmayan makine yok gibi. Dolayisi ise ve basit anlatimla uzun süreli ve stabil calisma icin GTX 850M'i DDR3 ile tercih edin. GDDR5 icin 860M daha iyi bir alternatif olacaktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: SirusBro

quote:

Orijinalden alıntı: Victor Gaming Machine

Alıntıları Göster
    İsaret koymak yerine itiraz ettiğiniz noktaları yazarsanız daha rahat tartışabiliriz konuyu diye düşünüyorum.

• up up

• GDDR5 gtx 850m ilw GDDR5 gtx 860m karşılaştır o zaman gör farkı

• Yeni laptop alacak arkadaşlar için up up

• yerinde bir konu olmuş şuanda bu asus g555 serisin ekran kartı içinde aynı şekilde

güzel serii

https://www.notebookadresi.com/asus-g550jk-cn545h-notebook8
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-Kerem

yerinde bir konu olmuş şuanda bu asus g555 serisin ekran kartı içinde aynı şekilde

güzel serii

https://www.notebookadresi.com/asus-g550jk-cn545h-notebook8
    Testlerden görüldüğü kadarıyla GTX850M GDDR5 ile GTX850M DDR3 arasında insan gözünün fark edebileceği kadar büyük bir farka rastlamadım açıkçası...
    Tabii ki bu tür sentetik testlerde rakamsal farkları görebilirsiniz ve nitekim gözüküyor da. Ama dediğim gibi bu farkı programları kullanırken fark edebileceğine inanmıyorum.
    Bu nedenle seçim yaparken illede GDDR5 alacağım demek pek doğru değil ama tabii ki yeni nesil bir işlemciyi tercih de edebilirsiniz.

Testler zaten yukarıda verilmiş ben sadece alıntı yaptım...
    http://puu.sh/cKRIT/d371f6d125.jpg

Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: indirimkenti

Testlerden görüldüğü kadarıyla GTX850M GDDR5 ile GTX850M DDR3 arasında insan gözünün fark edebileceği kadar büyük bir farka rastlamadım açıkçası...
    Tabii ki bu tür sentetik testlerde rakamsal farkları görebilirsiniz ve nitekim gözüküyor da. Ama dediğim gibi bu farkı programları kullanırken fark edebileceğine inanmıyorum.
    Bu nedenle seçim yaparken illede GDDR5 alacağım demek pek doğru değil ama tabii ki yeni nesil bir işlemciyi tercih de edebilirsiniz.

Testler zaten yukarıda verilmiş ben sadece alıntı yaptım...
    http://puu.sh/cKRIT/d371f6d125.jpg

Saygılarımla,

Alıntıları Göster
    UP UP

• quote:

Orijinalden alıntı: SirusBro

UP UP

Alıntıları Göster
    Haftalık UP!
  • türkiye satılan modeller ddr3 modellerimi?
  • waleur5 kullanıcısına yanıt
    Asus tarafından satılan. modeller ddr3 oluyor GDDR5 GTX850M TR de sadece MSI da gördüm :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.