Şimdi Ara

GTX 780 Kendini Soğutamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2. el GTX 780 ekran kartı satın aldım. Kartın sadece faturası var sene sonunda garantisi bitmiş olacak. Ekran kartında şöyle bir durum var, bazen oynadığım oyunlarda doğal olarak ısınıyor ve 60 derece bandına çıkıyor. Eğer sıkıntı varsa 60 derecede bile oyun kasmaya başlıyor. Oyunu kapattığımda isterse aradan 2 saat geçsin, ekran kartı 60 derece bandında çalışmaya ve %60 civarında güç tüketmeye hiç ara vermeden devam ediyor.

Eğer sıkıntı çıkmazsa 60 derece vs. fark etmeden aynı oyunu 4-5 saat oynayıp hiç bir sıkıntı yaşamıyorum. Oyunu kapattığım zamanda güç kullanımı yavaşça düşmeye başlayıp ekran kartı soğuyor. 30 derece bandında bir sıcaklık ve %10 enerji kullanımı seviyesine iniyor. Yani normalde olması gereken oluyor ama bu her zaman olmuyor çoğunlukla dediğim gibi hata alıyorum.

Sizce işlem yapmadığı halde fazla enerji tüketme ve sıcaklığı koruma durumu neden oluyor? Ayrıca dediğim gibi sıkıntı yokken aynı oyunu 60 derece civarında hiç kasmadan oynatırken, sıkıntı varsa oyunu açalı 10 dk. bile olsa kasma yapıyor. Sizce ekran kartını garantiye yollasam sorunu çözebilirler mi?

Not: Sıcaklık ve Enerji Tüketimi ölçümünü FurMark'la yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barbarianc0nan -- 31 Ekim 2016; 21:39:59 >

• en stabil driveri araştır ve onu dene.
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    İnternette ona özel bir driver bulamadım. GeForce serisi oluyor herhalde genel bir driver var onu kurdum. Onu sıfırdan kurup deneyeceğim.
  • Aldığınız kişi ile irtibata geçim, durumu sorun.

Olmadı bios atın düzelebilir.
    (yedek almayı unutmayın)

En kötü garantiye verin.

Belki gtx 1070 veya 1060 verirler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitcoin virüsü filan yemiş olmayasın. Sıcaklık sorunu olsa anlarım da, yüzde 60la çalışmaya devam etmesi bana garip geldi açıkçası, ne işliyor da yüzde 60 kullanıyor. Bu arada yüzde 60la çalışırken core clock ve memory clock hızları da 3d full hızlarında heralde, yani boşta konumuna düşürmüyor hızları değil mi? Driver sorunu da olabilir. Fakat yeni windows format, driver filan denediğinizi varsayıyorum.
  • Oyunlar ilaçlı ise virüs olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese cevabı için teşekkür ederim. Driverları denemiştim hatta daha yeni güncelleme gelmişti onuda kurmuştum ama işe yaramamıştı. İlk cevap veren arkadaştan sonra bir daha kurmaya karar verdim. Kuruluş başında önceki tüm driverları kaldırma seçeneği vardı. Onu seçerek tekrar kurunca 2 gündür herhangi bir sorun ortaya çıkmadı. Sadece oyun oynarken ısınıp, işlem yapmadığında güzelce kendini soğutabiliyor, güç kullanımı da %10'lara dönüyor. Sorunum çözüldü teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK GTX 660Tİ VE GTX 970
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yukarıda bir arkadaşımız demiş. Bende de aynısı oldu. ProcessXP ile bi baktım anaaam bit coin virus yemişiz. Hem de Windows Update gibi gözüküyor antivirus programları bi mok da yapamıyor. Format attım düzeldi virusu silemedim zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xanax70 -- 4 Kasım 2016; 8:27:45 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.