Şimdi Ara

GTX 590 Çok ısınıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kardeş senin sorunun kasa. Başka yerde sorun aramana gerek yok artık.

İmkânın varsa HAF 932-942 tarzı bir kasa al. Yoksa, önce El Mukteda'nın dediği gibi fan tak kasana. Kartın yükteki sıcaklığı 92-93˚C'nin altına inmezse eğer, mecburen kasayı değiştireceksin kardeş. Ayrıca, Poyri!!!'nin dediği gibi kasa için temizliği ve kablo düzenlemesini de yapman şart. Hiçbir zaman kasanı tozlu bırakma. Ayda bir sefer tozunu alsan, katran olmasını engellersin. Zamanla toz orada yer tutup çıkarması da zorlaşıyor çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 6 Haziran 2012; 18:17:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Kardeş senin sorunun kasa. Başka yerde sorun aramana gerek yok artık.

İmkânın varsa HAF 932-942 tarzı bir kasa al. Yoksa, önce El Mukteda'nın dediği gibi fan tak kasana. Kartın yükteki sıcaklığı 92-93˚C'nin altına inmezse eğer, mecburen kasayı değiştireceksin kardeş. Ayrıca, Poyri!!!'nin dediği gibi kasa için temizliği ve kablo düzenlemesini de yapman şart. Hiçbir zaman kasanı tozlu bırakma. Ayda bir sefer tozunu alsan, katran olmasını engellersin. Zamanla toz orada yer tutup çıkarması da zorlaşıyor çünkü.

toplam 5 tane fan yeri var bende sadece 2 tanesi dolu eğer 5 tane yaparsam 5-10 derece düşme olur mu ? birde 1-2 ay önce böyle bir sorun yoktu kasanın genişliği dediğiniz gibi biraz ufak kalmış.toz konusuna gelince kompresör'le temizletmeyi düşünüyorum. ekran kartı bir sorun yok gibi duruyor. garantiye gönderip göndermem arasında kaldım hala önce garantiye mi göndersem bilemiyorum. çünkü bir kaç ay önce herhangi bir sorun yaşamadım

• kasada kablo çorbalaması olmuş resmen keşke modüler alaydın psu yu. hem o kablolar tamda ekran kartının hava çekeceği yeri tıkamış o kabloları alt taraftan kaldırıp kasanın önüne altına içeri hava çekecek birer fan tavana da üfleyecek bi fan eklendimi ısınmaz sanıırm. zaten çık ısınan bi kart 590 bildiğim kadarıyla sende en kötü şekilde kullanmışsın
  • Tozun büyük etkisi olabiliyor. Hatta saçma-sapan sistem hataları, resetlenmeler gibi sorunlara bile neden oluyor kasa içinin temiz olmaması. Önce kasa içini iyice temizle. Ardından da yukarıda yazdıklarımızı yapman gerek. Şimdi sıra sende. Bize yazacak başka birşey kalmadı.
  • max benim kartıda diğer oyunlara göre daha çok ısıtıyor, bf3 te falan 65lerdeyken max ile 74ü görüyorum
  • böyle bir sisteme böyle bir işlemci fanı çok komik durmuş gerçi sorunuzla alakalı değil. kasa kapağı açıkken dahi oluryorsa bence havalandırmadan ziyade ekran kartıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. ekran kartının soğutucu blokları tozla tıkantıysa olabilir veya fanın dönüş hızıyla alakalıda olabilir. ısındığı zaman fan devri yüzde kaçla döndüğüne bakın. eğer yüzde yüz kullanmıyorsa o sıcaklıklara ulaşır.
  • Hani muhalefet olmak için yazmıyorum ama kasa değişimlik bir problem olarak durmuyor bu. Uzay kurulum bile yapılsa o sıcaklıklara çıkacak o kart başka bir sıkıntısı var. Yandan ekran kartının üzerine fan tut elinle kasa da açık olsun bakalım ne kadar düşürebiliyorsun sıcaklığı.

O kasaya normalde ısınmayacak bir kart takalım, o kablo karışıklığından 2-3 derece tozdan da maksimum 5-6 derece atar, hadi hepsi toplam atsın 15 derece. Sonuçta kartın fanı gayet dönüyor tahminimce. Dönüyor değil mi Bahsedilen sıcaklıklar çok yüksek. Kartı ilk defa bu kadar zorlayan bir oyun oynadığını da düşünmüyorum en kötü BF3 oynamışsındır eskiden. Kaldı ki eskiden bu şekilde ısınıp kapanmıyordu herhalde aynı kasada.

Ya ne kasalar gördüm içi tozdan kablodan gözükmüyor ama high end kartlar içinde çalışıyor bakınız arkadaşımın kasası

Çok büyük ihtimal soğutucu blok bir şekilde oynamış veya aradaki macuna bir şeyler olmuş ne yazık ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: cianni

Hani muhalefet olmak için yazmıyorum ama kasa değişimlik bir problem olarak durmuyor bu. Uzay kurulum bile yapılsa o sıcaklıklara çıkacak o kart başka bir sıkıntısı var. Yandan ekran kartının üzerine fan tut elinle kasa da açık olsun bakalım ne kadar düşürebiliyorsun sıcaklığı.

O kasaya normalde ısınmayacak bir kart takalım, o kablo karışıklığından 2-3 derece tozdan da maksimum 5-6 derece atar, hadi hepsi toplam atsın 15 derece. Sonuçta kartın fanı gayet dönüyor tahminimce. Dönüyor değil mi Bahsedilen sıcaklıklar çok yüksek. Kartı ilk defa bu kadar zorlayan bir oyun oynadığını da düşünmüyorum en kötü BF3 oynamışsındır eskiden. Kaldı ki eskiden bu şekilde ısınıp kapanmıyordu herhalde aynı kasada.

Ya ne kasalar gördüm içi tozdan kablodan gözükmüyor ama high end kartlar içinde çalışıyor bakınız arkadaşımın kasası

Çok büyük ihtimal soğutucu blok bir şekilde oynamış veya aradaki macuna bir şeyler olmuş ne yazık ki.

sıcaklık normalde 60-65 arası kartın fanı yüzde 95 hızla dönüyor. bf3 bitirdim bu pcde 1920x1080 de ne kasma nede böyle bir hata oldu. kartı önce garantiye göndermek en sağlamı olacak gibi duruyor.

• Aynen oyle hocam kasa modüler psu Önemli fakat hiç biri sıcaklıkları budenli yükseLmez :)
  • Arkadaşlar fanla kasayla falan zerre alakası yok arkadaşın sorununun.

Haf 922 kasa var, 6 tane performans fanı var, ramlerde, işlemcide özel soğutma çözümleri var ama gelgelelim oyunun daha menüsünde sıcaklı oldu 98 derece !

Aynen GTX 590 benim ki de. Bir tek bu oyunda böyle bir şey gördüm. Bırak 98' i 90 dereceye bile hiç bir oyunda çıkmadı bu kart, saatlerce oynamama rağmen. Ulen Furmark da bile görmedim ben böyle dereceler GTX 590 la.

Bir tek Max Payne 3...

Anlayan, durumu çözen varsa beri gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: manson1

quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

quote:

Orijinalden alıntı: manson1

quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Kasa da dahil olmak üzere sistemini yazar mısın.

gtx 590 ekran kartı 8gb ddr 3 kingston ram amd phenom II x6 1100t işlemci

en önemlileri kasa ve power supply onları yazmamışsın.

kasa:thermaltake V6 BlacX Edition
    power supply:EVEREST PLATINUM DRAGON 80PLUS 850W

Everest'i okuyunca irkildim bir an.
    Kendisi dandik psular üretmekte çok ustadır; ve genelde psularının üzerindeki değerleri veremez.
    Garip geldi 590 gibi bir canavarı, everestin "şefkatli" kollarına bırakmak

• Konuyu hort yapmışsınız
    Ben gtx590 ı 62derecede kullanıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.