Şimdi Ara

GTX 460 Oyunlarda yavaşlamalar ve takılmalar (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
534
Cevap
0
Favori
20.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Balerefone Boş konuşma.Zotac Gtx 460 Sorunlu Bir Kart.Ayrıca servise verin diyosunuz verdik.Donanımsal olarak hiç bir sorun yok.Belerefone ayrıca Nvida sitesinin forumuna gir.Zotac Gtx 460 Micro Stuttering Sorunu olan yani bizle aynı sorunu olan birsürü kişi var.Ben Gtx 460'lara Laf atmıyorum.Zotac Gtx 460 lara söylüyorum anladınızmı FVGUMUS ve BALEREFONE Madem Bu kadar savunuyosunuz ZOTAC GTX 460'ı Problemi bulun o zaman.Konuşmakla olmuyor çözüm bulun madem.Sistemim.Anakartım İntel Corpration DP55WB Modeli PCI Express x16 slot özelliğine sahip.Ram'ım A-DATA DDR3 675 Mhz.İşlemcim İntel Core i5 750 2.70 Ghz.Ekran kartı güçkaynağım High Power 550 W. Pc'yi böyle aldım 2010 Ocak'ta.İlk Aldığımda 9600 Gt vardı.Bu Lanet Olası Zotac GTX 460'alınca Metalizmm ve Birçok Kişideki Aynı Sorun Bendede oldu.Sorun neydeymiş Çözün bakalım.OverClock Dediniz MSI AFTERBURNER programından yaptım.Yükselttim Hızını Felan Performans Attı ama Metalizmm deki Takılmaların aynısı gene var.Oyunun Başında Takılıyor.Sonra düzeliyor ve daha sonra aralarda oluyor.
    FVGUMUS ve BALEREFONE Pc'yi Experin Yetkili Servisine Verdim. ve ayrıca 2 bilgisayarcıya gösterdim.Donanımsal olarak hiçbir Sorunun olmadığını söylediler.LAF atma diosunuz.Buyrun Çözün??

• Ram 4 Gb
  • @Llorente

1- Öncelikle insan gibi konuşmayı öğren. Boş konuşmayacakmışım öyle mi ?

2- Madem zotac da sorun var o zaman konunun başlığına ZOTAC GTX 460'lara özel sorun diye yazıp genelleme yapmazdınız oldu mu ?

3- Madem çok zeki bir insansın benim gibi BOŞ (!) konuşmuyorsun o zaman kafanı niye çalıştırmıyorsun ???? ZOTAC DA SORUN VAR İSE GTS 450'YE GEÇME SEBEBİN NEDİR ? ZOTACI SATARSIN GİDER PALIT , GIGABYTE , ASUS VS MODELLERİNDEN ALIRSIN ? E6750 2.6 GHZ İLE PALIT GTX 460 768 MB ikilisini kullanıyorum en ufak sorun yok. Çatır çatır oynuyorum tüm oyunları.

( Ben 6 sayfayı okumadım ama okuduğum mesajlarda zotac ibaresine dikkat etmedim . Her seferinde gtx 460 da sorun var , başlarım böyle karta , böyle kart mı olur , 9600 bile daha iyiydi vs vs mesajlar atmışsınız. Yukarıda yazdığım hiç mi aklınıza gelmedi ? )

4- ZOTAC da sorun var diğer firmaların kartlarında sorun yok ise demek ki bunun sebebi darboğaz filan değil. Kaldı ki kendimden biliyorum dediğim gibi e6750 kullanıyorum bazı oyunlarda ( gta 4 gibi ) nadir darboğaz yaşasamda güncel oyunların hepsini full detay oynayabiliyorum dediğiniz gibi en ufak takılma filanda yok . 8800 gts'den bu karta geçtim. 8800 gts de 9600 gt ye denk bir karttır. Ve aradaki fark uçurum resmen. Uzun lafın kısası ZOTAC'ın kartlarında sorun var . YANİ SORUN DONANIMSAL BİR SORUN. Veyahut yazılımsalda olabilir. Kartınıza özel başka bir bios yazılmış olabilir. Zotaca mail atın konuyu bildirin . Nvidianın sitesindeki konunun linkini postalayın. Bu konunun linkini yollayın.

Gelip burada durmadan konuyu up'layarak ağıtlar yakacağına zotac ile mailleşseydiniz çoktan sorununz çözümlenmişti. AYRICA 100 KERE SÖYLEDİM 1 TEST VERMEKTEN ACİZ MİSİN ARKADAŞIM ?

İçimi döktüm kusura bakmasın kimse. Her gün gına gelmişti bu konuyu üst konularda görmekten. Ne zaman ekran kartı bölümüne girsem karşıma bu konu geliyordu.

• Ayrıca İşlemcin Benimkinden iyi değil.Anakartını Ram'ını Ekran kartı güç kaynağını da söylermisin bi?
  • Değerleri çektim ama puan çok düşük geldi antivirüs programı çalışıyordu ondan yapar mı o arada güncelliyordu bide kendini program.

http://imageshack.us/photo/my-images/263/puanes.jpg/

bu da sıcaklık değeri

http://imageshack.us/photo/my-images/696/scaklkdegerler.jpg/

• @altair_57

değerlerin normal . sorun yok. peki sistemindeki mevcut oyunları yazar mısın bir ? Benchmarka uygun bir oyundan benchmark al. Fakat bu sırada arka planda evga precision , msi afterburner tarzı program çalıştır programdan fps grafik çizgisinden test sırasında minimum fps , maksimum fps , avarage fps kısımlarını not al ve buraya yaz. Tabi bu bahsettiğim şeyleri yazan oyun benchmarkları da var. Onlarla da direk test alabilirsin.
  • ZOTAC GTX 460'a Hayır. ÇARE MSI GTS 450 Cyclone
  • Bilgisayar da kurulu olan oyunlar batman,gta4,metro 2033,dead space 2,cod:black ops,the sims 3,AssassinsCreedBrotherhood,CivilizationV,risen,crysis 2,mafia 2,witcher2

batman sonuçları

http://imageshack.us/photo/my-images/696/batmanm.jpg/

gta4 sonuçları

http://imageshack.us/photo/my-images/269/gta41.jpg/

ama bu kayıtları yaparken gene takılıyo,gta 4 de dondu bi süre

• Bi çözüm yolu yok demek ki.cevap gelmedi kaç gündür.
  • Kardeşim Başka Bir ekran kartı al format attır sorun düzelir.Sorun Kartta yani GTx 460'ta
  • takılma sorununu en sonunda çözdüm sorunun kaynağı gadgetler
    windows 7 ve vista kullanıcıları eğer micro taklıkmalar yaşıyorsanız ( her oyunda yapmıyor bazı oyunlarda 60 fps olduğu halde yapıyor medal of honor veya unreal tournament 3 vs )
    ben bu şekilde yıllar sonra çözmüş bulunuyorum mendebur gadgetlerden olacağı hiç aklıma gelmezdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZEPHYR

takılma sorununu en sonunda çözdüm sorunun kaynağı gadgetler
    windows 7 ve vista kullanıcıları eğer micro taklıkmalar yaşıyorsanız ( her oyunda yapmıyor bazı oyunlarda 60 fps olduğu halde yapıyor medal of honor veya unreal tournament 3 vs )
    ben bu şekilde yıllar sonra çözmüş bulunuyorum mendebur gadgetlerden olacağı hiç aklıma gelmezdi

Gadget olarak sadece kaspersky çalışıyor şimdi onu da kaldırıyorum tüm gadgetleri devre dışı bırakıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altair_57 -- 22 Temmuz 2011; 16:15:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: balerefone

@Llorente

1- Öncelikle insan gibi konuşmayı öğren. Boş konuşmayacakmışım öyle mi ?

2- Madem zotac da sorun var o zaman konunun başlığına ZOTAC GTX 460'lara özel sorun diye yazıp genelleme yapmazdınız oldu mu ?

3- Madem çok zeki bir insansın benim gibi BOŞ (!) konuşmuyorsun o zaman kafanı niye çalıştırmıyorsun ???? ZOTAC DA SORUN VAR İSE GTS 450'YE GEÇME SEBEBİN NEDİR ? ZOTACI SATARSIN GİDER PALIT , GIGABYTE , ASUS VS MODELLERİNDEN ALIRSIN ? E6750 2.6 GHZ İLE PALIT GTX 460 768 MB ikilisini kullanıyorum en ufak sorun yok. Çatır çatır oynuyorum tüm oyunları.

( Ben 6 sayfayı okumadım ama okuduğum mesajlarda zotac ibaresine dikkat etmedim . Her seferinde gtx 460 da sorun var , başlarım böyle karta , böyle kart mı olur , 9600 bile daha iyiydi vs vs mesajlar atmışsınız. Yukarıda yazdığım hiç mi aklınıza gelmedi ? )

4- ZOTAC da sorun var diğer firmaların kartlarında sorun yok ise demek ki bunun sebebi darboğaz filan değil. Kaldı ki kendimden biliyorum dediğim gibi e6750 kullanıyorum bazı oyunlarda ( gta 4 gibi ) nadir darboğaz yaşasamda güncel oyunların hepsini full detay oynayabiliyorum dediğiniz gibi en ufak takılma filanda yok . 8800 gts'den bu karta geçtim. 8800 gts de 9600 gt ye denk bir karttır. Ve aradaki fark uçurum resmen. Uzun lafın kısası ZOTAC'ın kartlarında sorun var . YANİ SORUN DONANIMSAL BİR SORUN. Veyahut yazılımsalda olabilir. Kartınıza özel başka bir bios yazılmış olabilir. Zotaca mail atın konuyu bildirin . Nvidianın sitesindeki konunun linkini postalayın. Bu konunun linkini yollayın.

Gelip burada durmadan konuyu up'layarak ağıtlar yakacağına zotac ile mailleşseydiniz çoktan sorununz çözümlenmişti. AYRICA 100 KERE SÖYLEDİM 1 TEST VERMEKTEN ACİZ MİSİN ARKADAŞIM ?

İçimi döktüm kusura bakmasın kimse. Her gün gına gelmişti bu konuyu üst konularda görmekten. Ne zaman ekran kartı bölümüne girsem karşıma bu konu geliyordu.

11 aydır MSI GTX460 CYCLONE 1gb kullanıyorum. Nisan 2011'e kadar Asus p5Q deluxe p45+e8500 ile kullandım. Sonra MSI p67 GD53 ile 2500k aldım. Şunu net söyleyebilirim E8500 gibi efsane bir işlemcinin aslında kartın hakkını tam vermediğini gördüm. Özellikle son oyunlarda. Ekim 2010'dan beri BC2 oynarım. Malum en ağır oyunlardan biridir. Her ne kadar CRYSIS metro2033gibi olmasada özellikle MultiPlayer için ortalama üzerinde değerlerle oynamak için iyi bir kart ama önce 4 çerkirdekli işlemci gerektiriyor. GTX560TI ya da HD6950 alıp 200 250 TL fark verene kadar p45+e8500+4gb DDR2 800 ramleri komple 400 TL'ye verdim, üzerine 400TL daha verdim ve Sb 2500k+MSI p67 gd53 ve Cl7 1600 mhz ram aldım. Şunu net söyleyebilirim %30 civarında BC2 üzerinde fark var ama buna da takılmayın çünkü oyun zaten 4 çekirdek istiyor ve DH'de 2 4 6 çekirdek kullanıcı incelemesi de mevcut.

Özetle eski sistemlerle performans bir yere kadar. Artık işlemci anakart upgrade yapmayın bütyçeyi ekran kartına ayırın tavsiyeleri her platformda geçerli değil. Eğer 1 2 yıllık bir sistemse evet yani Phenom II ya da 1. Nesil Core i5 750 gibi efsane bir işlemciniz varsa okey. Ancak X2 yada C2d hatta Core2Quad da dahil artık upgrade seçeneği göz ardı edilmemeli, ek bütçe bu durumda ekran kartına değil platforma ayırılmalı.

Kuzenime de aynı karttan aldırdım ve gd53 üzerinde bir hafta 460 SLI yaptım. Şunu söyleyebilirim evet forumda da 6850 ve 6950cf çok tavsiye ediliyor ama SB ile 460 SLI ayrıca şu günlerde artık 2 kartın da fazla maliyeti olmadığını düşünürsek en iyi çoklu GPU çözümlerinden biridir bence. Resmen oyunları ağlatır 460 SLI.

Son olarak ben aylarca C2duo ile takılma yada başka problem hiç yaşamadım. Ama işlemcinin limitleri olduğu belliydi. Zotac gtx460 konusunda da şikayetler olduğu doğrudur. Hatta forumun efsanesi olan Gigabyte GTX460'larda da problem yaşayanlar var. Bence ekran kartında ya MSI ya da Asus. Başka marka tanınam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 23 Temmuz 2011; 15:09:47 >

• altair sen kapattınmı gadgeti.ben yapamadım sorunun çözüldümü?
  • tamamen kapatmadan sadece masa üstünde açık olanları yani çalışanları kapatarak deneyin olmazsa windows 7 de araçlar ( gadget ) olayını sisteminizden kaldırmak için denetim masasında programlara girin
    ordan windows özelliklerini aç kapa ya giriş yapın açılan pencerede windows araç platformu yazan yerin yanındaki kutucuktaki çek işeretini kaldırın sistemden tamamen kaldırmış olursunuz çözmezse yeniden aynı yöntemle açarsınız

bende tamamen kaldırmadan sadece açık olanları kapatınca bile olay çözüldü açıp kapayıp defalarca deneme yaptım bendeki olay kesinlikle gadget kaynaklı
    ama daha benden başka onaylayanda çıkmadı o yüzen çok eminde olamıyorum belki başka sorunlardan dolayıda oluşuyor olabilir ama daha önce dediğim gibi sorun yaaşayan varsa denemesi kolay
  • quote:

Orijinalden alıntı: altair_57

bu da sıcaklık değeri

http://imageshack.us/photo/my-images/696/scaklkdegerler.jpg/

psunun 12v kanalı 10.62ye kadar düşmüş bu bir sorun yaratmazmı?
    benimki 11.53e düşünce korkup ocyi iptal ediyorum
  • Kardesım zephyr senin ekran kartın zotac gtx 460 mı sen hangi ekran kartında takılamalar yani micro sorunu yasıosun?
  • Dün Black Ops ta sağa sola maus çevirirken aynı takılmalara düştüm, direkt driverı driver sweeper ile tamamen silip, risk alarak 280. beta driverını kurdum.

Şimdi çok daha iyi belli ayarlarda iyi sonuçlar alabiliyorsunuz. Tabi anti al. ve antitop.ları fullerseniz afallamaya başlıyor e o kadar da olsun sonuçta 192 bitlik modeli bendeki, 570 değil ya.

1368x768 de oynuyorum bu arada.

Gtx 460 768 Mb 192 Bit
    i3 540 lga1156 3.06 ghz default kullanıyorum.

Çok da memnunum. Driver kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.

Bu arada işlemci kullanımına da ara ara baktım oyunda daha çok çift çekirdek ağırlıklı çalışıyor, ara sıra 3. izleğe sıçrıyor.

i3 2 çekirdek 2 izlek 4 çekirdekli gibi davranabiliyor bu sayede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XavierPedro -- 1 Ağustos 2011; 18:01:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Llorente

Kardesım zephyr senin ekran kartın zotac gtx 460 mı sen hangi ekran kartında takılamalar yani micro sorunu yasıosun?

benim kart msi gtx460 ve tüm oyunlarda olmuyor medal of honor unreal tournament 3 gibi 2-3 oyunda vardı ve kesinlikle driver vs sorunu değildi 2-3 defa sürücü değiştirip öylede denedim
    gadgetleri açıp kapayıp defalarca denedim benim sorunum gadgetmiş ayrıca elimde eski sistem imajları var başka sürücülerle o imajlarıda yükleyip onlarlada denedim aynı sonuç çıktı gadget kapatılınca sorun çözülüyordu
    kısaca sorunum var diyen bir denesin
    eski kartım 9800gtx ti onda da oluyordu ama bukadar değildi sanki gtx460 a geçipte 460 ta da olunca çözüm aramaya başladım ve sonunda çözümü gadgetleri kapatmakta buldum

birçok şey aklıma geldi çözen dek işlemci yetmiyor yok psu nun 12 voltunda sorun var yok driver yok updatler yok kartta sorun vs vs ama bazı oyunlarda arka planda çalışan gadgetler bir şekilde bu takılmalara yol açıyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEPHYR -- 1 Ağustos 2011; 18:41:04 >

• Pekâla şöyle bir şey yapılamaz mı. İşlemciye overclock çekmek yerine GTX 460'ın gücünü düşürerek darboğazın önüne geçilemez mi? Q6600'e GTX 260 rahatlıkla gider, yani GTX 460'ı o seviyelere çekerek darboğazın önüne geçilmesi gerekiyor eğer mimari sorun değilse tabii.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.