Şimdi Ara

GTX 460 i7-3930K darbogaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar GTX 460 i7-3930K ya darbogaz yaparmi. Yapar derseniz GTX 670 dusunecegim ama GTX 460 tan GTX 670e gecmeye degermi. Arada hissedilir derecede fark varmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle gtx 670 çok iyi bir kart ve gtx 460 ile arasında fark var. anlamadığım gtx 460 niye 3930K'ya darboğaz yapsın ki? gtx 460'a pentium 4 işlemci takıyorum desen anlarım da bunu anlamadım.
  • arkadasım sanırım bu darbogaz olayını bılmıyorsun.Ekran kartları işlemcilere darbogaz yapmaz.İşlemciler ekran kartlarına darboğaz yapar.Zayıf ıslemcıler kuvvetlı ekran kartlarının tam performans verememesıne sebep olur.Ama 3930K nın yetmeyecegı bır kart yoktur.Hatta slı cross ıcın bıle fazlasıyla yeterlıdır.

Sonuc olarak gtx 460 o ıslemcıye gore fecı halde dusuk kalmıs bu yuzden en azından bır 670 alırsanız guzel bır oyun deneyımı yasarsınız
  • islemci degil de ekran karti sisteme darbogaz yaparmi diye sormustum. GTX 670 ile GTX 460 arasinda 670 in fiyatini da goz onune alirsak cok buyuk fark var mi 670 e gecilir mi yoksa degmez mi

• Pardon Dukes mobilden girdigim icin mesajini okumadan yazdim. Ben ekran karti da darbogaz yapabilir diye biliyordum.

• Darboğaz olarak değil de GTX460 performans olarak düşük bir kart. O işlemcinin yanına 670 hatta SLI veya 7970CF filan iyi gider. 670 ile GTX460 arasında 2 kattan fazla fark var.
  • evet arkadaşa katılıyorum o işlemciye o kart gitmemiş performans olarak geride kalır buda dar boğaz olarak nitelendiriliyor

bence o kartı almaya değmez bence gidip bir gtx 670 veya gtx 680 alın sizi belli bir süre idare eder işlemcinizde gayette iyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i5 2500k + gtx 1060 6gb
    5 yıl önce açıldı
    ASUS GTX 980 Strix OC
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: enessezgin

islemci degil de ekran karti sisteme darbogaz yaparmi diye sormustum. GTX 670 ile GTX 460 arasinda 670 in fiyatini da goz onune alirsak cok buyuk fark var mi 670 e gecilir mi yoksa degmez mi

sanırım sorun yanlış anlaşılıyor şöyle söyleyelim; ekran kartın oyunlara darboğaz yapar
  • Darbgazi bilmiyorsunuz galiba kartlar islemcilere degil islemciler kartlara darbogaz yapar eger kotu bir islemciniz ve iyi bir kartiniz varsa islemci karti sinirlar ve full gucunu gostereemesini saglar dusuk seviye oldugunda o yuzden problem yok ama kartiniz islemciye gore kotu kalmis 670 alabilirseniz cok daha iyi perfromans alirsiniz ozellikle oyunlardan.Ayrica arkadaslarinda dedigi gibi islemciniz 2 li 3 lu kartli sistemleri bile kaldirir.
  • Cevaplarınız için sağolun arkadaşlar. GTX 670 alacağım gibi görünüyor...

• darboğaz değil de 3930K'nın %60'ı hiçbir işe yaramaz
  • soyle soylım.o ekran kartına phenom x4 bıle bırkac gomlek ustun gelır.o ıslemcının hakkını verebılmek ıcın slı-cross duzeneklerı anca yeterlı gelır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

darboğaz değil de 3930K'nın %60'ı hiçbir işe yaramaz

Evet sli tri sli icin bile yeter yani burada darbogaz baska,Darbogaz kisitliyor burada kullanilamayan bir guc var kisitlama yok.Yani biri dar bir kapidan gecemeyen bir sey ki bu darbogaz internet veri transveri ornegi gibi dusunun oburu ise cok buyuk kapasiteyi kullanamayan ve bosta tutan bir veri yolu ama habuki kapasite cok fazla ve gereksiz olmus oluyor bu kapasitede islemciniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

darboğaz değil de 3930K'nın %60'ı hiçbir işe yaramaz

Ben de kim yazacak diyordum
  • arkadaşlar peki intel core 2Quad Q9400 Asus gtx570 e darboğaz yapar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rastan06

arkadaşlar peki intel core 2Quad Q9400 Asus gtx570 e darboğaz yapar mı ?

yapmaz.
  • o işlemci ve gtx460 ile crysis very high ayarda onanır ve ortalama 30 fps tutturur.
    benim bünyem 30fps ye alışık değil diyorsanız başka o zaman gtx670 alırsanız ortalama 60 fps ile oynarsınız ki bu da 2 kat eder.
    yani gtx460ı yerin dibine sokmaya gerek yok. bu arada aradaki fiyat farkıda 2 katdan fazla.
  • Ekran kartı da işlemciyi sınırlar: yani işlemcinin de, kendi üzerine düşen işleri yapma başarısı* karşılığında izin vereceği bir max fps değeri vardır(işlemci limiti). Bu değere ulaşmak için de, yeterince güçlü bir ekran kartı gerekir.
    Tabi darboğaz tabiri kullanılınca biraz hatalı olabiliyor. Sistemin beyni CPU neticede, GPU değil.

* Oyunun motoruyla ilgili her tip şey, fizik işlemleri, AI, ses, GPU'ya işleyeceği verileri aktarmak vb.

3930K'nın gücünden bahsetmeye gerek yok. 6/12, bu 6 çekirdeği beslemek için quad channel ram ve 12 mb l3.. Ancak oyunlar 6 çekirdeği kullanamıyor, en iyileri bile 3 çekirdek düzeyinde kullanım yapıyor. Ve birçok 2 ve 1 çekirdek kullanan oyun da var hala, büyük yapımlar dahil. Dolayısıyla aynı saat hızındaki 2000 serisi SB'lerle 3930K arasında pek bir fark olmuyor, oyunlarda.

O nedenle, bazı CPU'yla kısıtlanan oyunlarda yüksek akıcılık için 3930K'yı da önemli ölçüde overclock etmeniz lazım(çünkü fps direk işlemci hızına oranlı değişecek), düz sandy bridge'leri ettiğimiz gibi. Ve tabi, 3930K, düz sb'ler kadar iyi oc olmuyor. Neyse..
    Sisteminizi oyun için kullanacaksanız, X79'dan vazgeçin, Z77 yongasetli bir sistem kurun; artan parayı GPU'ya yatırın. Demek istediğim bu özetle.

quote:

soyle soylım.o ekran kartına phenom x4 bıle bırkac gomlek ustun gelır

Abartmayalım Phenom 2, gtx 460'ı bile gayet sınırlayabilir, oyununa göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 25 Haziran 2012; 6:54:48 >

• Hazir konu varken bende sorayim. X4 955 islemcili pc ye gtx670 takabilirmiyim darbogaz olurmu birde hd4870 den bu karta gecmeyi dusunuyorum arada bariz performans farki hissederim herhale?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ste1n -- 25 Haziran 2012; 6:46:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ste1n

Hazir konu varken bende sorayim. X4 955 islemcili pc ye gtx670 takabilirmiyim darbogaz olurmu birde hd4870 den bu karta gecmeyi dusunuyorum arada bariz performans farki hissederim herhale?

Tabi ki darboğaz olmaz. O işlemcilerin daha çok gideri, üstelik iyi bir fanla inanılmaz oc potansiyeline sahipler. Bariz performans farkı hissetmek değil, direk yaşarsın zaten.

Arkadaşın sorusuna gelirsek. Sli ya da Cf sistemler tamamen tüketiciyi kazıklamak için yapıldı. İkinci bir ekran kartını kimseye bir faydası yok. Gtx 670 alıyorsan zaten şuan olan büütn oyunları, en iyi seviyede oynayabilirsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.