Şimdi Ara

Gtx 1660 Superden Rx5600XTye geçmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Timeguard

    Ben fanboyum kusura bakma.

    Amd intel nvidia radeon hepsinin fanboyuyum.

    İyi bayramlar.
    Yazdıklarımdan cidden ters bir şeyler mi anladın? Samimiyetle söylüyorum ki; şahsına vs. herhangi bir ithamda bulunmadım. Geçen bazı kişilerin ceza aldığı bir konu vardı malum. Orada da senle alakalı güzel bir şeyler yazmıştım ama o mesajlar da nedense silindi. Sanıyorum görmemişsindir.

    Sevgiler.
  • Hayırlı bayramlar merhabalar belli başlı iki ekran kartı modelinin de sorunları vardır. fakat bende gtx 1080 den 5600xt ye geçmiş biri olaraktan eğer monitörün freesync destekli ise ve HDCP desteği varsa gayet akıcı oyun deneyimi vaad edebilir sorunsuz kulanabilirsin lakin kullandıgın monitörde HDCP desteği göremiyorum kendi imzamdaki monitörde de HDCP desteği yok freesync gsync arasıra akcılıgı bozacak şekilde çalışacaktır her iki ekran kartı ıcınde bu durum geçerli herkes fan boyluktan bahsediyor ki alakasız kimi daha akıcı pürüzsüz deneyim sağlıyorsa insanlar onu seçiyor 2060 ile 1660 arasında sadece rtx ibaresi ikesik ve hepsinin karşılaştırmasında 5600xt daha akıcı bir deneyim veriyor freesync ile. AMD nin yazılım konusuna gelirsek betalar yüklenmeyecek şekilde whql yazılım yüklenir sistemindeki diğer bileşenler sorunsuzdur güç kaynagı sertıfıkalıdır derken sistem gayet guzel çalışır. zaten 5600xt full yük altında 150 160 watt kullanımı geçmiyor ama dediğim gibi önemsiz görünen yazılımsal hataların bir amacı var. kullandıgın monıtor kablo psu hepsi birer etken oluyor. benim önerim 5600xt almanda iki kartta yük altında ısınıyor daha cok imkanınız varsa 5700 seriside almanızdır. insanlardaki fanboyluk sadece bizlerde değil oyun firmalarında da var kim daha fazla para basarsa o daha fazla satılıyor. yinede tercih senindir.




  • flameteam kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim siz bir sorun yaşadınız mı kullanırken ?
  • warriousdragon W kullanıcısına yanıt
    Dertsiz başına dert alırsın. Sakın ola geçme.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • warriousdragon W kullanıcısına yanıt
    Tek çekirdekte çok fark atıyor.
    Ben 8 ay kadar 2600 kullanıp 3600e geçtim..
    Değdiği söyleyebilirim.

    400 lira fark verip geçmiştim. Tabi oda etkili. F/p korudum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flameteam kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=7CM9ftDm8A4&feature=youtu.be

    1660 ile 2060 arasındaki farka burdan bak daha iyi anlarsın. Bilmeden yorum yapıp insanların tercihlerini etkiliyorsunuz. 1660s karttan 2060’a geçmek değmez evet yüksek bir performans artışı bekleniyorsa en azından 2070’e geçilmeli. Ben 1060’tan 2060s’e geçtim ve dağlar kadar fark var. 1660s gibi bir karttan 5600xt ye geçip başınızı ağrıtmayın. 1660s 1080p de hala çok güçlü bir kart. İmkanınız varsa Nvidia tercih edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemiGo -- 31 Temmuz 2020; 19:11:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DemiGo

    https://www.youtube.com/watch?v=7CM9ftDm8A4&feature=youtu.be

    1660 ile 2060 arasındaki farka burdan bak daha iyi anlarsın. Bilmeden yorum yapıp insanların tercihlerini etkiliyorsunuz. 1660s karttan 2060’a geçmek değmez evet yüksek bir performans artışı bekleniyorsa en azından 2070’e geçilmeli. Ben 1060’tan 2060s’e geçtim ve dağlar kadar fark var. 1660s gibi bir karttan 5600xt ye geçip başınızı ağrıtmayın. 1660s 1080p de hala çok güçlü bir kart. İmkanınız varsa Nvidia tercih edin.
    Amd 5700xt ile 2909 ₺

    Şimdi 2070s Ayarında gpu nerdeyse hiç sorun yaşamadım

    Aynı şekilde nvida kullandım sorun yaşadım gpu bozuldu napak nvida kötü mü ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Hangi seri var sizde ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warriousdragon -- 31 Temmuz 2020; 20:22:11 >
  • 2060 ile 1660 arasında sadece rtx ibaresi ikesik ve hepsinin karşılaştırmasında 5600xt daha akıcı bir deneyim veriyor freesync ile. demişimi akıcılık ayrı bir meziyet oyun içi performansı ayrı b ben 2060 ta kullandım ona eşdeğer vega 64 te kullandım şimdi gidip insanlar belli belirsiz 144 hz monitör alırsa inan bir faydası olmuyor ben yanlış bilgilendirmek istemem senin önerdiğin ekran kartları canım Türkiyem şartlarında pahalı hele ki gsync uyumlu monitörler daha da pahalı freesync e verdikleri destek pek elle tutulur bir yanı yok açıkçası bende 2070 almak isterdim ama benim gönlüm akıcılıktan yana oldugu için daha uygun modeller söyleme gereği duydum ve yanlış yönlendirdiğimi düşünmüyorum yoksa sizin dediğiniz gibi diğer kartlar performanslı haliyle.
  • warriousdragon W kullanıcısına yanıt
    açıkçası ben sistemimde bir çok ekran kartı kullandım ve monitör yenileme teknolojisi freesync olunca amd kullanmak istedim tekrardan vega 64 rog strıx 2060 1060 rx580 1080 gibi kartları kullandım. imzanızdaki monıtor freesync uyumlu ve amd ekran kartlarında akıcı pürüfsüz deneyim vaad edeceğini düşünüyorum.https://www.youtube.com/watch?v=u97GLZxafwo&feature=youtu.be ekteki video da iki ekran kartının daha dogrusu eşleniği olan 2060 ile 5600 xt arasındaki testleri mevcut ve test sırasında 2 ekran kartıda aynı koşullarda test ediliyor diye düşünüyorum ve amd ekran kartı bana daha akıcı geliyor bununla ilgili hatta forumda bir arkaşımız güzel bir açıklama yapmıştı frame konusunda amd daha iyi diye ama çoğu kişi driverlar ile ilgili sorunlar yaşadıgı ıcın bende yaşadım yalan yok amd ye sıcak bakmıyor nvidia ekran kartlarıda pahalı ve performanslı oluyor ama akıcılık pürüzsüzlük derecesınde oyumu amd tarafında kullanırım yine ekran kartı konusunda secım sızındır.




  • warriousdragon W kullanıcısına yanıt
    seri olarak bilmıyorum benımkı 4.6 ya kadar cıkanlardan. 4.7 goremıyor.

    mart ayında vatandan almıstım
  • Konuya 2.defa yazıyorum, alma dostum 5600 xt ile çektiğimi bir ben bir Allah biliyor. Reddit e bile üye oldum konu açtım, benimle aynı konudan muzdarip olan kişilere “ did u fix it? “ yazmaktan fenalık geldi , öyle memnun değilim karttan. Ben heyecan arıyorum diyorsan güzel heyecan yaşatıyor orası ayrı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt
    Güzel arkadaşım. Ben o iyi veya bu iyi demiyorum. Ancak oran olarak düşününce AMD tabanlı bir ekran kartı alındığında sorun yaşama oranın daha yüksek. Görüyoruz forumlarda insanların şikayetlerini, paylaşımlarını. Gerçekçi oluyorum sadece. AMD kullanan insanlar bile almayın almayın diye bas bas bağırıyor. 1080p de kullanıcak arkadaş zaten. Kullandığı kart hayli hayli yeterli. 5600xt gibi bir karta geçip hem öyle ahım şahım bir performans artısı yaşamayacak hemde bu kartın beraberinde getireceği olası sorunlar cabası. Ben AMD ekran kartıda kullandım Nvidia da kullandım. 5 sene belim doğrulmadı AMD yüzünden. Sonda Nvidia kart kullanınca anladım olayı. Bir şeyin fanatikliğini yapmıyorum yani senin anlayacağın. İmkanı varsa Nvidia alsın tekrar AMD’nin beraberinde getireceği olası sorunlarla uğraşmasın. Ben AMD bu konuda kendini düzeltene kadar herkese bunu önereceğim çünkü gerçekçiyim. Sana da tavsiye ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Tamamdır işlemci değişikliği yapmaya karar verdim Ryzen 7 1800x işlemcimden Ryzen 5 3600e geçiş yapıcam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warriousdragon -- 31 Temmuz 2020; 22:56:21 >
  • Hazır sistem dar bütçe mesela eps 12v cpu beslemesi 4pin olan anakartlara sistem toplayıp satan firmalar var ben bu anakartları güvenilir hiç bulmuyorum adamın ekran kartı rtx olsun radeon olsun sistemsel sorunlar yaşayabilir.

    Genelde durumlar hep buna benzer çıkıyor pek kaliteli olmayan psu, formatsız yeni karta geçiş, anakart sorunu, sürücü değilde ekran kartı arızası olup sürücü sanıp bir dünya sürücü ile cebelleşmeler.. Stabil olmayan ramler default profilde bile örneğin 1.35v yetmiyor sistem donuyor 1.38v istiyor ram veya stabil olmayan işlemci veya ram overclockları , bozuk ssd ler şu ekran kartı sıkıntılarına göz atayım dedim gördüklerim hep böyle şeyler nvidia amd farketmeksizin hemde.

    O yüzden bilgisayar parçalarına ve sorunlarına eğilirken genel problemlere yaklaşım kültürü üzerinden hareket etmek gerekiyor marka model bağımsız yapılacak kontrol edilecek temel unsurlar var yukarıda büyük oranda bahsettiğim gibi.. Onun dışında parça arızası varsa zaten 14 gün iade sonrasında 2-3 seneyi bulan garanti koşulları ile hallediliyor nvidia sı amd si inteli yok yani bu işlerin malesef gerçekten öyle.

    Saygılar.

    Ör: Biraz önce forumdan bir arkadaşımızın rtx 2070 kullanıyor ekran kararması ve resetlenme sorununa yardım etmeye çalıştım ve evet ekran kartının bahsi bile geçmedi önce oc değerleri psu gibi diğer parçalar üzerinde durdum muhtemelende çözülecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 31 Temmuz 2020; 23:25:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Elbette haklısınız. Her kartın sorunu olabilir veya karttan değilde sistemsel sorunlar olabilir benim ona sözüm yok. Bende hiçbir firmayı değer olarak diğerinin üzerine koymuyorum. Piyasada birbirinin üzerine geçmeyi hedefleyen böyle 2 firma olması bizim gibi kullanıcıların işine gelir. Söylemeye çalıştığım şey şudur ki ; arkadaş AMD ekran kartı alınca sorun yaşama şansı Nvidia aldıktan sonra sorun yaşama şansından daha yüksek. Siz de buna kanaat getirirsiniz forumda her şey ortada. Ona göre bir tavsiyede bulundum arkadaşımıza naçizane.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anthropomancy kullanıcısına yanıt
    sizin sorununuz nedir acaba yardımcı olabileceğim bir durum var mı ?
  • Öyle gibi görünüyor ama arka planda okadar çok rtx li sistem kurup sorun yaşayan bak ekran kartından demiyorum sistem nvidia gpu barındırıyor siyah ekran reset vs sorunlar işte gördüm ki konu açılmıyor okadar konuşulmuyor daha az görünüyor ama var. Karttan da değil %90. Amd de de aynı durum karttan değil %90 ama marka amd diye hep suçu karta yada işlemciye yükleme bilinçsizliği var cidden son derece büyük sorun yaşama oranı farkı olsa şu kadar satabilirmiydi şu kartlar?

    İşte Amerika'nın en büyük internet pazar sitelerinden en çok satış yapılan ilk 10 kartta ki sıralamalarda son durum :

    https://www.amazon.com/Best-Sellers-Computers-Accessories-Computer-Graphics-Cards/zgbs/pc/284822/ref=zg_bs_nav_pc_3_17923671011

    Gtx 1660 Superden Rx5600XTye geçmek


    En çok satılan newegg.com da ilk 10 kartın 6 adedi Amd 28.07.2020 :

    https://www.newegg.com/global/tr-en/Desktop-Graphics-Cards/SubCategory/ID-48?Tid=1589871&pageTitle=Desktop+Graphics+Cards&SortType=15

    Gtx 1660 Superden Rx5600XTye geçmek

    An itibariyle 10 üzerinden 5 en çok satılan kart AMD olmuş durumda ama 11. ve 12. kartlarda Amd 29.07.2020 :

    Gtx 1660 Superden Rx5600XTye geçmek


    Almanya büyük online tedarikçisi Mindfactory.de de ise 2020 Q1 itibariyle %40+ üzerinde satış rakamları elde edilmiş.
    Burda da Q1 2020 genel satış %40+

    Gtx 1660 Superden Rx5600XTye geçmek

    Gtx 1660 Superden Rx5600XTye geçmek

    https://www.3dcenter.org/artikel/mindfactory-grafikkarten-retail-verkaufsreport-q12020



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 1 Ağustos 2020; 0:30:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Dostum yanlış anlama, bilgili birisin. Bu konuda seninle tartışmayacağım.

    Fakat kıyaslamaya bahis satış konusu pazarlama işine bakıyor. Tekel olan Nvidia; AMD değil. AMD satış yapabilmek için fiyatları öldürmek zorunda. Ölü fiyatın da alıcısı çok olur.

    2080 Ti kartı Nvidia yerine AMD çıkarmış olsa, Nvidia'nın fiyatları düşük olacaktı ve en çok Nvidia kart satılacaktı. :)

    AMD aynı performansı veren kartı daha ucuza satmak zorunda...
  • Oldboy86 O kullanıcısına yanıt
    Demin arkadaşa da aynı cevabı verdim burayada kopyalıyorum.

    Bizim 100 liramız gibi 50$€/100$€ farklar amerika veya almanya o linkler tl olmasına bakma o Türkiye'den bağlandığım için alım gücü 5 hatta pc sektöründe bizden 10 kat yüksek ülkeler kartlar tuttu lamı cimi yok , o yüzden o biçim satıyor başarılı , zaten benzer fiyatta nvidia tonla kart var.

    Yani 3000-4000tl maaş alıp radeonu 5700xt 400tl geforce kartı 2070s 500tl ye aldığın bir ortamda oluşan durum amazon.com daki durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.