Şimdi Ara

GTX 1660 Süper 95 Dereceyi geçmesine rağmen fan hızlanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • PNY GTX 1660 Süper Tek fanlı model. Kartı 2. El olarak aldım. Macun yeniledim yine düzelmedi. Sürücüleri DDU ile kaldırdım yeniden güncelsürücü kurdum sorun devam ediyor. Oyuna giriyorum birden 75+ 85+ 95 dereceleri görüyor. Bıraksam 100 ü görecektir. MSI afterburner vs fan ayarı yok aktif olmuyor. Fanında bir zorlanma yok soĞutucu bloğu defalarca kontrol ettim montajında hiçbir kusur yok. Fan hızlanmıyor. 40-50 derecede nasıl dönüyorsa, 95 derecede aynı hızda dönüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurkamış -- 8 Mart 2025; 19:51:14 >

• hocam ekran fotosu paylaşır mısınız? acaba baktığınız sıcaklık hot spot yani vram sıcaklığı olabilir mi? yada baktığınız uygulama hatalı gösteriyor olabilir mi? furmark2 testini uygulayın kart gerçekten ısınıyorsa gpu kullanımı vs düşecektir. 10dk lık furmark2 testini de eklerseniz kontrol edelim

30 Saniye oldu durum bu. Bıraksam GPU temp 100 e kadar çıkıyor. Fan hızlanmıyor ki soğutsun acayip bir durum var. GPU Z den BIOS durumunu anlarsanız resim bırakıyorum. acaba farklı BIOS Mu var.

Madenciler BIOS modlayıp fanı sabit devirde tutuyormuş. Öyle birşey olabilir mi? MSI Afterburner da falan fan ayarı da aktif olmuyor. Fana hiç müdahale edemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurkamış -- 8 Mart 2025; 20:23:44 >

• normalde 83C sonrası kartın hız düşürüp kendisini soğutmasını bekleriz acaba afterburnerda max temp limit 83C mi?

Afterburnerde 83 derece evet. Kendini soğutmaya almıyor. Fan sabit devirse çok düşük rpm de dönüyor. 100 Dereceye kadar çıkıyor fan yine hızlanmıyor.

Evet test etmemiştim.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.