Bildirim
GTX 1660 Overclock Değerleri (16. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Hocam ben tüm denemelerime ragmen
Memclock 600
Coreclock 50 mhz
Uzerini gorunce kilitlenme yasiyorum.sebebi neden olabilir acaba? Model msi ventus 1660 oc
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok tuhaf neredeyse bütün kartlar sorunsuz +999 oluyordu memory tarafında +1000 de crash veriyordu sizinki niye böyle olmuş anlamadım. Coreclock biraz şans işi. Silicon Lottery tutmamış demekki sizde.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hay benim şansima ozman
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
İyi forumlar 1660 ı sürekli olarak oc lu mu kullanıyorsunuz? Sürekli oc lu kullanmanın karta bir zararı var mı? Bende bu seriden düşünüyorum kart dan genel olarak memnun musunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Residentevil8 -- 27 Ocak 2020; 17:44:4 > -
1660 ı 2. el olrkmı alacaksın ? Keza 0 olrk super versiyonu ile arasında pek bir fiyat farkı yok.
Sürekli o.c ile kullanmanın pek bir zararı olmaz keza masaüstünde zaten hız düşürüyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 27 Ocak 2020; 17:41:14 > -
Teşekkürler 2. el de pek bulunmuyor olanlarda sıfır fiyatına yakın fiyatlar çekiyor o yüzden sıfır alacağım. Yani super ile çok yakın olursa super alırım peki superi oc lu kullanırsam 1070 i geçermiyim? 1080p 60 fps için başka öneriniz var mı psu m corsair vs 450 buna 580/590 takarsam sıkıntı olur değil mi?quote:
Orijinalden alıntı: GuvenDMRK
1660 ı 2. el olrkmı alacaksın ? Keza 0 olrk super versiyonu ile arasında pek bir fiyat farkı yok.
Sürekli o.c ile kullanmanın pek bir zararı olmaz keza masaüstünde zaten hız düşürüyorlar. -
Başka bir konuda 1500 e 1660super gördüm.
1650Super de rx580 ayarında ama 100W TDP li bir kart 1200 e satılıyor, 580/590 ı vs 450w ile pek istikrarlı yada sıkıntısız kullanmak zor olur ve benzer performansı 1650super çok düşük güç tüketimiyle veriyor.
1500TL ye 1660super şuymuş :urun.n11.com
Gıgabyte Geforce® Gtx 1660 Super™ Oc 6g - n11.comhttps://urun.n11.com/ekran-karti/gigabyte-geforce-gtx-1660-super-oc-6g-P407777971
Buda 1200tl ye 1650super :www.sinerji.gen.tr
Inno3D GeForce GTX1650 Super Twin x2 OC 4GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartıhttps://www.sinerji.gen.tr/inno3d-geforce-gtx1650-super-twin-x2-oc-4gb-gddr6-128-bit-ekran-karti-pmu419902
Aşağıda 590 ve düz 1660 + super fln da var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 27 Ocak 2020; 17:59:59 >
-
Benim kasa biraz küçük Itx kartları kullanıyorum sizce o 1660s sığar mı kasaya?
Şunu kullanıyorum şu anda emin olamadım ya kasaya büyük gelirse bir de kasa almak istemiyorum. gtx 970
250 daha verilip bu da alınabilir gibi.1660s
Bir de emin olamadım 970'den 1660s'e geçmeme gerek var mı? Monster Hunter World, Path of Exile ve Lol oynuyorum sadece biraz da fm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berat0600 -- 27 Ocak 2020; 18:23:49 >
-
Yani kasa sende, e.kartı alanını kendin ölçebilir ve o 1660s in sitesinden filan detaylarına bakıp karşılaştırabilirsin, ben buradan ne desem yalan olur.
gtx 970 aşşağı yukarı 1060 3 g modeli gibi birşey olması lazım, keza 980 in yerini 1060 aldığına göre öyle olmalı, diğer 3 oyun da kaydadeğer bir fark olmasa bile muhtemelen Monster Hunter World te fark hissedersin ancak kartının bu oyunda şu anki performansı sana yetiyorsa sadece 1 oyun için kart değiştirmene gerek olurmu ? Buna da kendin karar vermelisin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 27 Ocak 2020; 18:36:49 > -
Teşekkürler. Kararsız kaldım ben de ya performansı yetiyor da kaç yıl daha kullanabilirim ki? 1660s alsam 5-6 yıl götürebilir diye düşündüm.quote:
Orijinalden alıntı: GuvenDMRK
Yani kasa sende, e.kartı alanını kendin ölçebilir ve o 1660s in sitesinden filan detaylarına bakıp karşılaştırabilirsin, ben buradan ne desem yalan olur.
gtx 970 aşşağı yukarı 1060 3 g modeli gibi birşey olması lazım, keza 980 in yerini 1060 aldığına göre öyle olmalı, diğer 3 oyun da kaydadeğer bir fark olmasa bile muhtemelen Monster Hunter World te fark hissedersin ancak kartının bu oyunda şu anki performansı sana yetiyorsa sadece 1 oyun için kart değiştirmene gerek olurmu ? Buna da kendin karar vermelisin. -
İllaki daha ileriye götürür fakat oynadığın oyunlar sanki çokta grafik gücü isteuen tarzda değil gibi geldi bana, 4 oyun söyledin yani genel mânâda tarzın belli gibi oldu, içlerinde sadece bir oyun grafik kartı kastırabilecek seviyede, öyle olunca bu durumda senin karar vermen daha doğru olur diye düşündüm.
Sen mevcut kartın ile sıkıntısız oyun oynuyorsan yeni seri kartları da bekleyebilirsin demek olur, yeni seri kartlar çıkınca şimdiki neslin fiyatı düşebilir veya 2. elde bulunup daha cüzi fiyatlara da alınabilir olurlar v.s.
Ne kadar kullanabilirsin ? Performans sıkıntısı yaşayana kadar veya patlayana kadar.
Sonuçta keyif te para da senin.Ve 1660S te güzel bir kart.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 27 Ocak 2020; 21:34:52 >
-
Hocam 1650super guzel ama 4gb vram beni düşündürüyor gerçekten sonradan pişman olmak istemiyorum? Aslında ilk başta 1650super düşünüyordum 1660supere kadar çıktım. Bu sene ve sonrasında 1650super gibi 4gb vram kartlar 1060 3gb ın şimdiki durumuna düşecek gibi geliyor bana? Açıkçası n11 den öyle satıcılardan ürün almaya sıcak bakmıyorum sinerji teknobiyotik vs de o fiyat olsa hemen alırdım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Residentevil8 -- 27 Ocak 2020; 23:13:59 > -
https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_msı-vga-geforce-gtx-1660-süper-aero-ıtx-oc-nvıdıa-ekran-kartı-1206816.html?rbtc=%7C%7C%7C%7Cp%7C%7C&gclid=Cj0KCQiAsbrxBRDpARIsAAnnz_OXAf3jVMP44R7vP_wYGfeQiI1432jBigoZVwfTaKZQtxGRaVTqwbMaArGOEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Şu kart indirimle 1500tl'ye denk geliyor. Kasam biraz düşük ama kart itx olduğu için düşük performans vermez umarım. Yazın da bir monitör almayı planlıyorum freesync uyumlu sanırım bu yeni nesil nvidia kartları. 144hz 1080pde oynatır mı oyunları acaba emin olamadım. 144 fazla olursa 75 de alabilirim.
-
İleride Xgb bellek yetersiz kalacak şeklinde ki söylem i son 2-3 yılda çok gördüm ama bu süre zarfında o yetersiz gibi görünen kapasiteye takılan çok nadir oyun oldu ve bu oyunlar yetersiz kapasiteli kart için ayarlarına ya texture detayı ultra seçemezsin veya bukadar AA açamazsın gibi kısıtlamalar koydular, yani kaybın düşündüğün kadar büyük olmuyor, mesela AA yı ele alsak zaten o kart okadar AA açınca 8gb bellekli bile olsa yamulacaktı gibi bir durum vardır ve haliyle zaten performans kazanmak adına kullanmak istemeyeceksindir v.s.
Genelde yüksek kapasiteli bellek yüksek çözünürlüklerde lazım gelir fakat 1650super 1080p kartı, yani 1440p oynayacak kişi zaten 1650super i tercih etmez.
gtx 1060 3gb versiyonu bazı oyunlarda bu kapasite yüzünden sıkıntı yaşadı fakat bu tip oyun sayısı çok fazla değildir ve genelde sıkıntı yaşamadığı oyunlarda da bellek kapasitesin limitlerinde olmasına karşın rahatça oyun oynatabilmiştir, daha eski olrk gtx 970 vardı 4gb belleğin 3.5gb tan sonrasında bellek hızı düşüyordu, bu kart ta bile bugünkü oyunları da dahil etsek dahi 1080p de pek sıkıntı çıkartmamıştır, bu sıkıntı durumları durumlar bazen bir sürücü güncellemesiyle bile halledilebiliyor, yani kartların bellek kullanım teknolojileri de gün geçtikçe geliştiğinden bir şekilde böyle sıkıntılar minimum a indirilebiliyor v.s.
Mesela aşağıda birkaç oyunda 970 ve 3gb 1060 karşılaştırması var, orada bellek kullanımlarını / fps ler le birlikte görebilirsin.
@ShoyoHinata
freesync den ziyade g-sync kullanmayı destekliyorlar yani freesync monitörde g-sync kullanmak için buna uygun bir monitör seçmeye dikkat etmek gerek ve sadece display port üzerinden kullanılabiliyor.
Öte yandan nvidia da fast sync gibi bir seçenek te mevcut.
144hz monitör kullanmak için bazı oyunlardan görsel manada nekadar kalite beklediğin de önemli + işlemcin de önemli.
1660S her oyunda yüksek fps (144fps gibi) veremeyebilir, bunun için bazı oyunlarda (genellikle açık dünya tarzı) ayar düşürmek isteyebilirsin (keyfi bir durum) ama bazı oyunlar da işlemci limitine de takılabilir, yani 144fps almak için sadece kartın gücü de tek başına bir etken değil.
Ancak bu bahsettiklerim yinede genel manâ da bir olumsuzluk değil, yani 60fps veren kart ile de 144hz monitör kullanabilirsin.
Kısaca 144hz monitör kullanmak istersen 1660s ile tabiki kullanırsın ve güzel de olur, zaten dediğim gibi 144hz monitörde illede 144fps almana gerek yok, ancak 144hz i hakkıyla kullanabilmek adına veya bütçe meselesi ile alakalı bir değerlendirme yapman gerek, yani bütçene uyuyorsa 144hz alabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 28 Ocak 2020; 9:50:48 >
-
Anladım hocam detaylı cevaplarız için çok teşekkürler. -
Bende gigabyte 1660 super ekran kartı var. Overclock yapmak istiyorum. Kalıcı bir overclock nasıl yapabilirim ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eskiden nibitor ile kartın bios unu editliyorduk, sonra pascal editor fln veya nibitor revize mi edilmişti bir şeyler çıktmıştı galiba, emin değilim, bilgisi olan varsa bilgilendirr ama işin özü kalıcı bir overclock için kartın biosu nu edit lemen gerek. -
marka model nedir. gpuz z resim at bellekler ne marka? eski gtx 1060 +700 mhz memory clok yiyordu. Core clock +50 mhz çok düşük. Core clok ve memory clok ayrı ayrı denki sorun hangisi kayanaklı anlayalım. Bir yanlış lık yapmıyorsan görüp görebildiğim en takoz nvidia denk geliyorum. Dünyada dahi rekor olabilir. En takoz nvida gpu modelden bağımsız en az +100 core clock yer. Asıl kaybın memoryden olacaktır. -
Hocam benimde canım çok sıkıldi bu konuda.
Model msi ventus 1660 oc. Su an isyerindeyim aksam cpu z den ekran goruntusu alip buraya ekleyeyim
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X