Şimdi Ara

GTX 1060 Sistem için Anakart ve RAM Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta belirttiğim gibi hacı murata BMW motoru takmış bulunmaktayım, eski bilgisayara GTX 1060 ekran kartı taktım ve kullanıyorum şimdilik idare ediyor, öğrenci olduğumdan mütevellit harçlık zor birikse de önümüzdeki ay;
    İşlemci
    Anakart
    8 GB DDR4 RAM
    Almayı planlıyorum. İstediğim işlemci AMD Ryzen 1500X modelidir. Lütfen ona yakışır en iyi anakart ve o anakartla da uyumlu en iyi 8 GB RAM hangisidir, söyleyebilir misiniz?

Bütçem her şey dahil 1500 lira...

• Anakart olarak B350M-A Prime veya Plus Prime alın, Plus Prime ile A-Prime arasındaki fark VRM soğutması olması + Plus Prime ATX iken A-Prime mATX. RAM olarak 8GB 2400MHz CL16 Corsair Vengeance LPX tercih edebilirsiniz.
  • 8gb ddr4 ram minimum 400 lira.

B350 pc mate veya prime plus yaklaşık 450 lira. Geri kalan paraya ise ryzen 3 1200 alıp zen+ ı bekleyebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Townley

Anakart olarak B350M-A Prime veya Plus Prime alın, Plus Prime ile A-Prime arasındaki fark VRM soğutması olması + Plus Prime ATX iken A-Prime mATX. RAM olarak 8GB 2400MHz CL16 Corsair Vengeance LPX tercih edebilirsiniz.

quote:

8gb ddr4 ram minimum 400 lira.

B350 pc mate veya prime plus yaklaşık 450 lira. Geri kalan paraya ise ryzen 3 1200 alıp zen+ ı bekleyebilirsiniz.

İşlemci olarak ryzen 1500x almaya kararlıyım çünkü yeterli beslemeyi ancak o yapabilir diye düşünüyorum,anakart konusuna gelirsek orda da ASUS PRIME B350M-K modelini tercih edebilirim fiyatı daha uygun 2 ram slotu olması dezavantaj ancak benim için çok da sorun teşkil etmeyecektir.RAM konusuna gelirsek ryzen işlemcilerle kullanılan RAMlerin yüksek MHZli olması gerek FPS olarak farkı fazla oluyor kanısına ulaştığımdan G.Skill RipjawsV Kırmızı 8GB 3000MHz almaya karar verdim sizce bu sistem nasıl olur, uyumluluk açısından vs?

Diğer parçalar MSI GTX 1060 GAMING X ekran kartı

Kasa COOLER MASTER HAF 912

GÜÇ Kaynağı Corsair 550 W

Seçimlerim sizce nasıl yorumlarınızı merakla beklemekteyim,teşekkürler.

• Cesur Adam kullanıcısına yanıt
    İnternetten videolara baktığımda da MHZ FPS açısından etkili oluyor,2600 MHZ de güzel bir performans verir lakin attığınız linkteki ürünhttp://www.sanalmarketim.com/Urun/G-SKILL-F4-3000C15S-8GVRB-RipjawsV-Kirmizi-8GB-DDR4-3000Mhz-CL15-Tek-Modul/1603 bundan daha pahalı o sebepten bu ürünü tercih edeceğim,anakart olarak da ASUS PRIME B350 M-K düşünüyorum,fiyatı daha uygun olacaktır,sizce nasıl seçim ?
  • Ram pahalı olduğu için 1500 tl 1500x e yetmeyebilir. B250 anakart + 8gb herhangi bir ram + 1200 alabilirsiniz ama tavsiyem biraz daha ekleyip 1600 almaniz..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • KASAP1910 kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim Ryzen 1600 işlemciyi alırsam ileriye yönelik almış olacağım,üniversite öğrencisiyim 3 yıla mesleğe nasipse geçince zaten yeniden sistem kuracağım eskisi ailemde kalır, o vakte kadar Ryzen 1500 x ve GTX 1060 beni idare eder diye düşünüyorum.Fiyat olarak haklısınız 1600 lirayı bulacak ama yapacak bir şey yok,RAMler gerçekten çok pahalı neden böyle anlayamadım hepsi pahalı,anakarttan daha pahalıya RAM alıyoruz çok ironik bir durum,söylediğim gibi şimdilik en makul sistem belirttiklerim gibidir,sistemin veriminden tam anlamıyla yararlanabilirim umarım ?

Bir de sormak istediğim bir husus daha var,bu ekranın 50 FPS altına düşünce kırılmalar olması anlık FPS düşüşleriyle kırılmaların olması işlemci sebebiyletiyle midir? Yani işlemci değişince kırılma o yağ gibi akma durumu olacak mıdır?

• sipahiysn kullanıcısına yanıt
    FPS düşmesi bir çok sebebe bağlı olabilir ondan sadece işlemci diyemem ama sorununuz büyük ihtimal ortadan kalacaktır. 1600 ileri dönük olabilir ama 1500xte sizin işinizi baya görür. En ekonomik hangisiyse onu tercih edin. Ram fiyatları tüm dünyada arttı o nedenle ülkemize de yansıdı,maalesef yapacak bir şey yok
  • KASAP1910 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız eskiden vatan bilgisayar haftasonu indirimi yapardı gayet güzel indirimler olurdu fakat artık göremiyorum hatta dış piyasanın da üstünde fiyatlara satıyor,bir araya 2 ay önce ryzen işlemciler çok ucuzdu vatanda keşke o vakit alsaydım ryzen 1500x 700 liraya satılıyordu neyse nasip değilmiş,akakçeden bakarak alacağım en makul fiyat nerdeyse ve garantiside olacak tabiki oradan alacağım.
  • Ryzen 1400 alıp oc yaptığında 1500x ile zaten aynı oluyor gidip fazladan x işaretine niye para veriyorsunuzki

Bide anakart olarak asus harici bakma msı Çarda çok problem yaşayan var bide pc yi ailene bırakacaksan

1200 fazlaca yeter sana ve ailene

• asko56 kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinizi dikkate alacağım teşekkürler,anakartı asus prıme b350m-k alacağım 2 ram slotu var ama dediğim gibi ilerisi için sorun oluşturmaz(zaten evde kalacak) şimdilik 8 gb 3000 mhz takacağım yazın da bir 8 gb daha aynısından alırım uzun yıllar idare eder diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sipahiysn -- 18 Ocak 2018; 15:36:43 >
  • Gecen ay sorsaniz ryzen 3 1200 alin overclock ile 3.8-3.9 yapin idare etsin sizi derdim. Simdi ise sonunda X modelli islemcileri tavsiye ediyorum desem yeridir. Bilgisayar surekli acik kalacaksa o/c yuzunden guc tuketimi hep yuksekte kaliyor. Elektrik faturasinda bu ay cok ciddi bir artis oldu (muhtemelen 75 tl civari yakti kasa, 7/24 black desert online acikti - tabi psuda da suc olabilir biraz, kaliteli olmali degistirmeyi dusunuyorum)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah hocam öyle yapacağım,son olarak genel soruyorum siz bilgili dostlara,bu akşam sipariş vereceğim.

RYZEN 1500X

Asus PRIME B350 M~K

G.skıll 8 GB 3000 Mhz sipariş veriyorum bunlar gayet uyumlu ve tam performans verdirtir değil mi ? MSI GTX 1060 GAMING X için,sağolun şimdiden yazdığınız elleriniz dert görmesin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.