Şimdi Ara

Gtx 1060 6GB lol düşük fps

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gigabyte h61m ds2
    İ7 2600 3.80 GHz
    Msi gtx 1060 6gb gaming x
    12 gb DDR3 ram
    FSP hyper w 500 watt PSU
    Seagate 1tb 7200 rpm harddisk

League of legends oyununda 1080p en yüksek ayarlar max 120 fps alıyorum, 5vs5 takım savaşlarında 40'a kadar düşüyor. Gpu kullanımı %20, işlemci kullanımı %50

Öbür oyunlarda hiçbir problem yok. Tüm AAA oyunlarda gpu kullanımım %99 ve alması gereken fpsyi alıyorum ama bu lolde neden böyle düşük fps alıyorum ? Bios güncel driverlar güncel, denetim masasında maksimum performansa ayarlı.

Overwatch'ı epic ayarlarda min 160 fps oynarken, lol gibi düşük bi oyunun 40 fpsye kadar düşmesi koyuyor açıkçası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2.el mining yapılmış ekran kartı almayın.
    tecnhosistem gibi sitelerden de ekran kartı almayın.

Bu tarz sorunlara sebebiyet veriyorlar.
  • i7 2600 darboğaz yapıyor. Ancak LOL optimizasyon anlamında çok ölü bir oyun olduğu için, 5,2 Ghz 8700K bile yeri gelir 60-70 FPS'lere düşebilir. Çok takılmaya gerek yok. O oyun öyle bir oyun. Daha güncel OC edilebilir bir işlemci alırsanız işinizi görür. i3 8350K alıp 5 Ghz gibi bir OC yaparsanız bu oyundaki sorunlarınız diner. Ya da biraz daha bütçeden kurtarmak gibi bir niyetiniz olursa Ryzen 1200+Ucuzundan bir B350 anakart alıp kutudan çıkan soğutucuyla 3,9 Ghz gibi bir hıza OC ederseniz o da işinizi görecektir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m4tr4k

2.el mining yapılmış ekran kartı almayın.

Tüm oyunlarda almam gereken fpsyi alıyorum :) kartım sıfırr ve 3 yıl garantili pentadan sorgulattım, boş yapmayı çok seviyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wednesday 13 -- 14 Mart 2018; 16:44:49 >
  • Yazılımsal bir sıkıntı vardır.

O CPU + GPU ile 150 altını görmemesi lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wednesday 13

quote:

Tüm oyunlarda almam gereken fpsyi alıyorum :) kartım sıfırr ve 3 yıl garantili pentadan sorgulattım, boş yapmayı çok seviyorsunuz

Ne boş yapması? Sadece lolde bu sorun varsa oyunu silip yeniden kurmayı dene revo uninstaller tarzı program ile komple sil temiz kurulum yap düzelir.
  • Oyun motorundan kaynaklı. Yapabileceğiniz bir şey yok. Ben de eski bir motora sahip olan Heroes Of Newerth oynuyorum. 8700k ve gtx 1080ti ile team fightta 40 fpsleri görüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CS GO FPS SORUNU(GTX 960M)
    9 yıl önce açıldı
    Ryzen 5 - GTX 1050 Ti
    3 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Alakasi yok lolde bende oynuyorum motor kaynakli bi problemi yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Wednesday 13

quote:

Ne boş yapması? Sadece lolde bu sorun varsa oyunu silip yeniden kurmayı dene revo uninstaller tarzı program ile komple sil temiz kurulum yap düzelir.

Boş yapma derken kartima mining yapılmış kart dedin ona ithafen söyledim.

• G4600 ın içerisindeki dahili gpu için orta ayarlarda 1080p de sabit 60fps alıyorum tf lerde düşüyor o ekran kartı ile o fpsler acayip saçma. Lol destege bir mail yollayın.
  • Sorun oyundan kaynaklı. Ryzen 1600 ve gtx 1060 ile başlangıçta 200 fps alıyorum. Tflerde 100 e kadar düşüyor. Ekran kartını tam kapasite kullanmadığından dolayı oluyor galiba. Denemediğim yol kalmadı ama hala aynı.

İşin garibi internet kafede daha düşük sistemler 300 fps alıyor nasıl oluyor bilmiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş mininge nasıl bağlamış bilemiyorum. Bonzai falan herhalde. Mining kartı olma ihtimalini geçtim olsa bile böyle bir şey olmaz :D Ekran kartı ya çalışır ya çalışmaz. Bozuk çalışma diye bir şey yok. Donanımsal olarak yok en azından. Donanımınız gayet uyumlu 2600 gtx 1060 la ideal bir ikili. Soruun yazılımsal olarak arayın. Güncel bir sisteme geçmeniz falan gerekmiyor neden öyle bir tavsiye gelmiş anlamadım. Herkesin eline klavye vermemek lazım.
  • Gta 4 tede vardı benzer sorunlar.Optimizasyon dertlidir o.
  • Hocam en temizi fortmat atip sifirdan driver ve oyunu yuklemek. Bu yola gidemeyecekseniz, driver lari temiz bir sekilde kaldirip tekrar yukleyin. Olmadi bir onceki ya da bir sonraki driver'i deneyin. Lol'u kaldirip yeniden yukleyin. Bu sekilde cozulmezse yine lol'un destek sayfasina konu acarsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nvdia denetim masasından bu ayarları dener misin?

Gtx 1060 6GB lol düşük fpsGtx 1060 6GB lol düşük fpsGtx 1060 6GB lol düşük fpsGtx 1060 6GB lol düşük fps

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Inflect -- 15 Mart 2018; 11:30:2 >

• Tarafımca heroes of newerth için düzenlenmiş bir forum teması mevcuttur. Başka oyunlar için de clan sitesi yada forum kurmak isteyen arkadaşlar benimle iletişime geçebilirler.

Foruma ait resimler aşağıdadır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.