Şimdi Ara

Gts 250 kaç watt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arıyorum ama bulamıyorum bir türlü. Gts 250 yüklü yüksüz kaç watt çekiyor nerden bulabilirim ya da bilgisi olan var mı? Fatura çok geldi de...

• valla bende zotac gtx 280 aldığımdan beri fatura kabardı.ati 6870 almayı düşünüyorum.nvidia cephesi performans yönünden çok iyi ama güç tüketimi konusunda çok başarısız.soruna gelince bazı sitelerde incelemeler var oralardan bakabilirsin
  • http://www.techpowerup.com/reviews/Galaxy/GeForce_GTS_250_1_GB/27.html

bu sıtede yazana gore vga dahıl tum sıstemın cektıgı guc belırtılıyo....çektiği güç ise kendısınden cok cok daha guclu kartlarla aynı....

yanı daha az performansa daha cok enerjı harcıyo.....
  • Linki üstte verilmiş (http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gts-250,2172-10.html ) GTS 250 li sistem yükte (oyun oynarken) oc li en fazla 237 watt çekmiş GTX 460 kullananların sistemleri oc le yükte 400 watt a yakın çekiyor

Bilgisayarın içindeki her parçaya göre ne kadar elektrik yaktığı değişiyor mesela bugün 125 watt çeken işlemcide satılıyor 40 watt çeken işlemcide satılıyor Bu gün 500 600 watt lık psu ya sahip yeni bir bilgisayar boştayken yani internette gezerken masaüstünde çok az elektrik harcıyor (100-200 watt civarı) oyun oynarken çektiği elektrik 400 watt a çıkabiliyor GTS 250 li sistem en fazla 237 watt çekmiş fazla fazla monitörle 300 watt dersek günde 5 saat çalıştığını hesaplarsak günde 1.5 kWatt elektrik harcar buda kilowatt ı 0.23 TL den Günde 0.34 TL elektrik harcar Ayda 10 TL eder Burdan istediğiniz hesabı yapabilirsiniz mesela Bilgisayar günde 10 saat açık olsun ayda 20 TL eder...

Birde en büyük yanlış yüksek güçlü psu çok çeker düşüncesi gts 250 li sistem yükte en çok 237 watt çekiyorsa 300 watt psu taksan gene 237 watt çeker 1500 watt psu taksan gene 237 watt çeker

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srabonn -- 6 Aralık 2010; 12:50:26 >

• evet haklısınız watt'ı yüksek olan power'ların teknolojisi çok iyi olduğundan daha az harcıyor gerektiğinden fazlasını harcamıyor.
  • Arkadaşlar Mart ayından beridir GTX260'ı kullanmıyorum malum nedenlerden dolayı, HD3450 var, ancak elektrik faturam ne düştü ne de yükseldi yani her ay aynı rakam geliyor, GTX260 varkende yok kende...

3way sli kurarsınız atıyorum, Quad c.f yaparsınız o zaman anlarım ama tek kart ile bu kadar abartı fatura vb. durumlar olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 6 Aralık 2010; 12:49:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Psu kaç Watt?
    6 ay önce açıldı
    GTX 295 Kaç Watt??
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sistemi bir ay önce kurdum ve yeni gelen elektrik faturasında ortalama ödediğim ücretten 40-50 lira fazla elektrik borcumun oldugunu ögrendim. Lcd den mi diye düşündüm ama kitapcığında aktif haldeyken 50 watt demiş. 550 watt psu var ama psu bunun hepsini kullanmıyordur herhalde... Gts 250 ekran kartım var ve fanı uğulduyarak çalışıyor. Onun dışında iki tane led li kasa fanı var 8 ve 14 cmlik. core 2 duo 2.66 ghz işlemci. hyperx 2+2 gb ram... Bilgisayar günde 18 saat çalışıyor diyebilirim.

Tüm bu bileşenlerin içinde ekran kartından mı kaynaklanıyor acaba bu fatura artışı diye düşünüyorum. Bir de sizin fikrinizi almak istedim...
    Cevaplarınız için çok teşekkürler. Görünen o ki ekran kartı saglam enerji tüketiyormuş. Satacaz artık napalım. Yerine düşük bir ekran kartı almalı...
  • Q9400 @ 3.8ghz 7/24 açık pc, GTX260 ise o.c'lu olarak 575mhz @ 730mhz'de idi.

Psu'm 750w Q-Fan serisi T.Take.

4x12cm kasa fanı
    2x12cm cpu fanı

Şuanda da işlemci defaultta, vga'da HD3450 faturam aynı yine...
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Q9400 @ 3.8ghz 7/24 açık pc, GTX260 ise o.c'lu olarak 575mhz @ 730mhz'de idi.

Psu'm 750w Q-Fan serisi T.Take.

4x12cm kasa fanı
    2x12cm cpu fanı

Şuanda da işlemci defaultta, vga'da HD3450 faturam aynı yine...

hocam boşa çırpınma inandıramazsın gtx260 la 3450 arasında 100 tl fatura oynadı demek lazım
  • Bırakın watt işini samanlıkta toplu iğne arıyorsunuz! Hava azcık sıcaktır buzdolabınız fazla çalışmıştır fatura fazla gelir faturadan hesaplanmaz. Arkadaşın dediği gibi çektiği akım ve watt değerinden çalıştırdığın saate göre gelecek para hesabı daha mantıklı.

Ben ne yapayim gtx 295 ve yanına Physx için gtx 280 taktım. Oyun oynamadıktan sonra o kadar watt çekmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Arkadaşlar Mart ayından beridir GTX260'ı kullanmıyorum malum nedenlerden dolayı, HD3450 var, ancak elektrik faturam ne düştü ne de yükseldi yani her ay aynı rakam geliyor, GTX260 varkende yok kende...

3way sli kurarsınız atıyorum, Quad c.f yaparsınız o zaman anlarım ama tek kart ile bu kadar abartı fatura vb. durumlar olmaz.

ben bunu hep dile getiriyordum tek kartdaki watt değeri faturada çok ufak farklara neden olur insanlar bunu çok abartıyorlar , sizinde dediğiniz gibi anca 3 yada 4 lü ekran kartı düzeneklerinde faturada gözle görülür bir değişme olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.