Şimdi Ara

GTR 2 FIA GT Racing Game (2006) [ANA KONU] (193. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.904
Cevap
6
Favori
219.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 191192193194195
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  GTR 2 FIA GT Racing Game (2006) [ANA KONU]

@Banzai! Yarışa resimde yuvarlak içine aldığım ayarlarla başla bakalım kaçıncı olacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaúL

Oyunu yeni kurdum. Online oynamak icin serial istiyor sanırım. Bulma şansımız var mı? Ya da çözüm vs.

Bilen yok anlaşılan.
  • Raul bilsem cevaplarım valla ama bilmiyorum. 4 dolarlık steam versiyonunu alıp, 1.1 yamasını yapıp, 1.1 küreğini yapmak en doğrusu ve legali galiba şu an.

Oppenent strenght dediğimiz olay bir yarış oyununda zurnanın zırt dediği yerdir. olmazsa olmazdır. codemasters'ın F1'da yıllardır düzgün yapmadığır. bir firmanın ilk yapması gereken işi HİÇ yapmaması ne kadar acı değil mi. sonra gelsin donanımhaber forumcuları yine olmamış diye söylenip dursun.. adamlar sadece ticaret peşinde. codemasters arcade geldi arcade gider. sim adına bir şeyler bulmak istiyorsanız, F1'dan vazgeçeceksiniz bir kere. siz sanıyor musunuz ki tam anlamıyla setup ayarlarını oyuna yansıtabildiğimiz ve AI'nin gerçekçi olduğu bir F1 oyununda 8.likten yukarı çıkabileceğinizi ? sıralama turlarında bile birinci ile 15. arasında 0.4 saniye oluyor yeri geliyor. yani boşverin biz bize böyle iyiyiz GT, wtcc falan...

öyle ortaya yazdıktan sonra gelelim GTR 2'ye.
    Bence gtr 2 bu konuda biraz çaresiz kalmış. nasıl düşünmüşler; %100'de oyuncu 10-15 saniye fark atsın demişler. %110 tam kafa kafaya gitsin demişler.. ama burda çaresiz kaldığı nokta yarış içinde bir alt kategori olan ngt araçları olmuş. mesela 5 saniye farkla birinci dönüyoruz yarışta, bir tane porsche geliyor NGT sınıfından biz virajda bile olsak ya hiç gaz kesmeyerek ya da çok az yavaşlayarak mavi bayrak eşliğinde geçiyoruz onu ama. arkaya bi bakıyoruz 5 saniye fark olmuş 20 saniye. neden ? AI cesaret edememiş geçmeye tırsak AI bunu yapmak istemişler ama yapamamışlar bence. burdaki sorunda da bize danışsalar söylerdik çareyi ama sormadılar ki hiç. hızlı olan AI'den ziyade yavaş olana ayar çekeceklerdi. mavi bayrak sallanıyor ama yavaş araç nerdeyse daha çok gaza basıyor ve açık kapıyı kapatıyor bence yavaş olan araçla uğraşmamışlar hiç. hissediliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ulusalonur

GTR 2 FIA GT Racing Game (2006) [ANA KONU]

@Banzai! Yarışa resimde yuvarlak içine aldığım ayarlarla başla bakalım kaçıncı olacaksın

bir sonraki yarışta dediğin gibi yapacam

• quote:

Orijinalden alıntı: Banzai!

quote:

Sonucu merakla bekliyoruz

• full sürüm nerden bulucam beyler her tarafta demo
  • quote:

Orijinalden alıntı: @Magrebs

full sürüm nerden bulucam beyler her tarafta demo

http://store.steampowered.com/app/8790/?snr=1_7_15__13
  • quote:

quote:

quote:

quote:

eyvallah

• quote:

quote:

3 turluk yarışta 17 araçta en sondan 11. liğe kadar gelebildim.10 tur olsa en fazla 2 araç daha geçerdim dahada yukarısı zor...

• quote:

quote:

quote:

3 turluk yarışta 17 araçta en sondan 11. liğe kadar gelebildim.10 tur olsa en fazla 2 araç daha geçerdim dahada yukarısı zor...

Bu oyun hiç göründüğü kadar kolay değil. eSR de 55 tur yarışırken mesela 15. başladığım yarışı ya 20. bitiriyordum yada en fazla 15. ne günlerdi . O adminin ismi Sigi ydi galiba ne yarışlar oluyordu. Şimdi o siteye giriyorum Sigi yok ortalarda. Ya ben raslamadım yada başka foruma geçti çünki siteye giriş şifreleride mail aracılığıyla değişmişti bir ara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozcaadalı -- 25 Temmuz 2013; 14:03:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bozcaadalı

quote:

quote:

quote:

Bu oyun hiç göründüğü kadar kolay değil. eSR de 55 tur yarışırken mesela 15. başladığım yarışı ya 20. bitiriyordum yada en fazla 15. ne günlerdi . O adminin ismi Sigi ydi galiba ne yarışlar oluyordu. Şimdi o siteye giriyorum Sigi yok ortalarda. Ya ben raslamadım yada başka foruma geçti çünki siteye giriş şifreleride mail aracılığıyla değişmişti bir ara.

Sigi

• AI gücünü %100 yapıp ferrari ile 5 yarış yaptım (her pistte antremanları da katarsan ortalama 150 turdan yaklaşık 800 tur).
    6. yarışta gördüm ki 40 kg ağırlık handikabı almama rağmen düzlükte 1 saniyeye kadar daha hızlıyım.
    ve 1 saniye düşünmeden şampiyonayı kapattım ve şu an AI gücünü ayarlamaya çalışıyorum. tek istediğim düzlükte kafa kafaya gidebilmek. sanırım %107 ile 110 arası olması lazım.

bunlarla uğraşırken NGT sınıfından 911 rs lerle yarışmanın daha zevkli olduğunu keşfettim. çünkü hızları bir nebze düşük olduğundan tamamen pilotaja kalıyor iş ve geçiş-geçiliş anlarında yandaki arabayı uzun uzun inceleyebiliyorsunuz

Ve bunu daha da ileri götürüp neden WTCC modu indirmeyeyim dedim. biraz araştırdım;
    engüncel wtcc'yi oynamak için;

1-wtcc mod v2.0 kuruyoruz (2007 sezonu).
    2- onun üstüne de WTCC 2012 2.0'ı kuruyoruz (2012 sezonu).

daha güncel bir versiyonu var mıdır bilmem ama deniycez bakalım ses ve fizikler nasıl, 1.6 turbo motor gtr 2 fizikleriyle nasıl bir deneyim sunacak

• 911 ler bencede sürmesi en keyifli araçlar oyundaki. ayrıca dış görünüşleri de müthiş. ama GT lerin yanında çok güçsüz kalıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Banzai! -- 27 Temmuz 2013; 13:18:16 >
  • quote:

911 ler bencede sürmesi en keyifli araçlar bence oyundaki. ayrıca dış görünüşleri de müthiş. ama GT lerin yanında çok güçsüz kalıyorlar.

Bana kalsa 911 lerle oynarım, her zaman orijinalden yanayım ama düşündüğün zaman NGT sınıfında mücadele verirken arkadan bir GT aracı gelecek ve sana mavi bayrak sallanacak, uyarı yemeden yol vereyim derken zaman kaybedeceksin, sonra kendi sınıfındaki araçlara karşı dezavantaja düşeceksin; iyi değil

wtcc'de en sevdiğim binek araç olan OPEL VECTRA'yı buldum ama direksiyonunu yamuk yapmışlar

• 8 turluk yaris actim zorluk %110. 36 arac basladik sonuncu basladim 18. bitirdim. porsche rs ile. 4 tane ngt araci onumde bitirdi yarisi. 7-8 tanesini gecebildim. fakat start alirken araclarin arasindan siyrilip 7-8 sira yukselebiliyorsun. Aİ ler keskin bir viraja girerken eger arka arkaya yogun iseler yanlarindan viraja icten girilebiliyor. tabbi ki yaslanmadan ve carpmadan suruyorum ama bazi durumlarda ai ler zayif kalmis gibi yada yaris cizgisini mutlak takip edip biz de mi konvoyun arkasina girmeliyiz. siz nasil yapiyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk turlarda oyunun eskiliğinden de kaynaklanan AI zayıflığı var fakat bir kaç tur sonra araçlar arasındaki mesafe açıldıktan sonra yakala yakalıyabilirsen o zaman virajlarda birikme olmuyor ve hepsi roket takmış gibi gidiyor.
  • ilk viraj için hangi oyuna bakarsanız bakın bu birikmenin olduğunu görürsünüz. hatta gerçek yarışlarda da bunun çok aza indirgenmiş versiyonunu görüyoruz. gerçekte de yanyana start alan araçlar ilk viraja genelde 2 araç sığdırdıkları için birkaç saniye gaza temkinli dokunurlar. bu birkaç saniye en arkadaki pilota gelene kadar biriktiği için ve oyunlarda yapımcılar yapay zekaya temas olmadan maksimum hız sağlamada zorlandıkları için feribot kuyruğu gibi bir görüntü oluşuyor.

%110 ile dediğiniz gibi ilk turdaki peşpeşe 10 araç geçme olmasa çok zorlanırsınız. diyelim ki müthiş konsantre oldunuz ve 5. giderken 4.'yü ideal yarış çizgisinden milimetrik sapmalarla yakaladınız ve geçtiniz. ama malum son; siz 4.lük mücadelesi verirken 3. çoktan uzamış gtr 2'de AI'nin hata yapması da imkansız gibi bir şey olduğundan süperman olsanız yetişemezsiniz.

bence korakor mücadele ve her turda 0.1-0.2 saniye hızlı olacak şekilde ayarlayabildiyseniz ne mutlu. bence bu rakam %106

tabi en nihayetinde bu bir oyun; bizi kimse gelip gerçek bir yarış arabasına oturtup, gerçek pistte haftalarca antreman yaptırıp, pratik, teorik, psikolojik briefingler vermedi.
    o yüzden bir oyundan alabileceğimiz zevk (online'ı bir kenara koyup, ona saygı duyup, offline yarışlar için söylüyorum) tabii ki İLK ÜÇTE gidebildiğimiz sürecedir.
    bir pistte bir virajdan nefret edersiniz, sizi 0.5 saniye yavaşlatır veya setup bir türlü sizin sürüş karakterinize uymaz; ne yaparsınız ? pit-stop stratejisi ile de olsa podyuma gireyim yeter dersiniz. çünkü bir sonraki yarışta bu sefer yapay zekaya göre siz hızlı olacaksınızdır. (çok yaşadım, sizin tek vites düşürüp tam gaz girip çıktığınız S virajı AI 2 vites düşürüp yarım gazla geçebiliyor. hem de bu aynı pistte 2 virajda birden olabiliyor. merak edenler için pisti ve virajları denemeleri için söyleyebilirim).

yani demem o ki zevk alıp almama tamamen sizin ne istediğinize bağlı.

+ sıralamada 1 saatten fazla uğraşmam, en hızlı pilottan 1 saniye yavaş olsam yeter. bu beni 10. ile 15. arası başlatır ve ilk virajda zaten 1-3 arası pozisyon bulurum
    + yarış anında pistten çıkınca heyecan yapmam, çünkü AI pitstoplarda en az 10 saniye en çok 20 saniye kaybediyor yakalarım
    + aynı şekilde tur bindirme ve alt sınıftan aracı geçmelerde bir kaç saniye birden yavaşlıyorlar. öf hele AI bir dodge viper'ın peşine takıldıysa en az 4 saniye viper ne NGT kadar yavaş ne de GT kadar hızlı olduğundan AI için geçmesi en zor araç
    (1999'da fırtınalar estirip 3 araçla podyum yapan DODGE VIPER günümüzde FIA GT yarışlarında yok bile galiba, en azından kasaya sadık kalıp ufak makyajlarla bugüne kadar gelmişler)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NİGHTROD -- 27 Temmuz 2013; 18:57:26 >

• NİGHTROD kullanıcısına yanıt
    Çok güzel yorumlar yapıp iyi izlenimlerde bulunuyorsun ,yazdıklarını zevkle okuyorum acaba benim bu oyunda kaçırdığım bir şey varmıymış diye. Fakat en enteresan olanı bu yarış oyununun online tabanlı olması ve gerçek yarışların orda olması , o zaman AI hataları insanı ilgilendirmiyor bile. Bu oyuna çok vakit harcadım setup ayarlama turları hariç bu oyunu ofline 1 saat oynadıysam online 1000 saati belkide çok geçmiştir. Gerçek mücadele orada ve daha önce bir yerlerde yazdığım gibi ciddi sitelere üye olabilirseniz gerçek pilotlarla yarışıyorsunuz saygı ve anlayış çerçevesinde.
  • herkeze merhaba gtr 2 harika bir oyun ..ben oyunun rus versiyonunu extra torrent den indirdim v.1.1 pach içindeydi onuda kurdum sonra mod olayı varmış araba pist ekleme vs .. burda video su var izliyerek ve elemanın verdigivideo ya bakarak önce steye üye oldum ve bu update indiriyorum bakmak isteyen ler için link adresihttp://www.youtube.com/watch?v=B2GAGxgV-gw bir dünya araba ve pist iniyor...oyunun içine kendimi yerleşiyor yoksa benimmi atmam gerekiyor arabaları bakacağız..bu arada bu işlemi bilen biride açıklama yaparsa sevinirim ..
  • 
Sayfa: önceki 191192193194195
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.